Ankieta

Wybierz nóż do następnego Pass Around

Santoku
10 (41.7%)
Usuba
6 (25%)
Yanagiba
8 (33.3%)

Głosów w sumie: 24

Głosowanie skończone: 18-06-2011, 20:27:52

Autor Wątek: Fiskars Takumi - wybór noża do kolejnego Pass Around  (Przeczytany 3174 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline MichaelD

  • Opinii: (49)
  • Mieszkaniec knives.pl
  • *****
  • Wiadomości: 3509
  • Płeć: Mężczyzna
  • Pluję jadem, sieję nienawiść i pożeram dzieci ;)
    • Mój kanał z nożami na YT
Kolega Wyca wspaniałomyślnie zaoferował, że może pożyczyć nam 1 z 3 noży Fiskars Takumi na rzecz Pass Around. Serdecznie dziękujemy  :)

Do wyboru mamy 1 z 3 noży, teraz jedynie oddajemy głosy wybierając nóż jaki chcecie używać w kolejnym Passaround. Ankieta trwa 10 dni, po czym przez następne 14 dni zbierane będą zapisy na Pass Around... czyli po 24 dniach nóż będzie wysłany do pierwszej osoby z kolejki.

Santoku    
Długość ostrza: 17 cm
Długość całkowita: 29 cm


Usuba
Długość ostrza: 17 cm
Długość całkowita: 30 cm


Yanagiba
Długość ostrza: 24 cm
Długość całkowita: 36 cm




Zasady Pass Around:
- W zabawie mogą brać wyłącznie użytkownicy z "odpowiednim " stażem, decyzja ta będzie podjęta na podstawie okresu czasu jakim jest się zarejestrowanym na forum, ilości napisanych postów lub liczby pozytywnych komentarzy w systemie knives.pl. Decyzja nie jest podejmowana w demokratyczny sposób i jest niepodważalna.
- Maksymalna liczba osób biorąca udział w Pass Around to 10. W przypadku gdyby lista chętnych była większa niż liczba miejsc nastąpi losowanie.  
- Po ustaleniu listy osób biorących udział w Pass Around nóż zostanie wysyłany na mój koszt do pierwszej osoby w kolejce.  
- Nóż wysyłamy przesyłką wartościową (ubezpieczoną do pełnej kwoty). Dostarczenie noża do rak własnych pomiędzy użytkownikami Pass Around jest jak najbardziej mile widziane.
- Po otrzymaniu przesyłki użytkownik ma 7 dni kalendarzowych na zabawę z nożem, po czym wysyła/dostarcza nóż na własny koszt do następnej osoby z listy.    
- Noz  używamy z jego przeznaczeniem, chroniąc go przed ewentualnym zniszczeniem bądź utratą;  tak aby kolejna osoba mogla się cieszyć w pełni sprawnym sprzętem.
- Jeśli nie potrafisz ostrzyc lub nie masz odpowiedniego sprzętu, wyślij nóż do następnej osoby.  
- Każda z osób testujących winna napisać przynajmniej kilka słów z własnych doświadczeń z nożem.
- Ten watek jest stworzony na potrzeby organizacyjne Pass Around , na opinie/ recki/ foto będzie założony oddzielny temat.
- Jeśli nóż otrzymacie po godz. 15, naliczanie 7 dni testów/ zabawy zaczyna się od dnia następnego.
- Gdy nóż wyślecie / dostarczycie do kogoś proszę o potwierdzenia tutaj na forum, wystarczy coś w tym stylu " nóż został wysłany". Tak samo proszę o potwierdzenie otrzymania noża (wtedy tez zaczniemy naliczać te 7 dni testy), dzięki temu będzie wiadomo w czyich rekach obecnie jest kucheniak.
- Papierowe potwierdzenie nadania ( z PP, InPost czy kuriera) proszę zachować do momentu otrzymania noża przez kolejnego użytkownika.
- Każdy użytkownik biorący udział w Pass Around, winien przesłać mi wiadomość prywatną lub e-mail z poniższymi danymi*.
Imię i nazwisko
Adres zamieszkania
Numer telefonu + e-mail/gg/ skype ( w zależności co kto częściej używa).


* Kontaktować się będe jedynie w sporadycznych przypadkach, np. gdy dana osoba przez dłuższy czas nie będzie dawać znaków zycia, aby sprawdzic czy po prostu wszystko jest ok.
« Ostatnia zmiana: 09-06-2011, 11:48:03 wysłana przez MichaelD »
www.youtube.com/user/710HS

Proszę o nie wysyłanie wiadomości prywatnych z pytaniem "jaki nóż kuchenny wybrać". Nie jestem alfą i omegą, a inni koledzy z forum mają tak samo obszerną  wiedzę. Najlepiej utwórz nową wiadomość tak aby wszyscy mogli się wypowiedzieć w zadanym przez Ciebie pytaniu.

Offline maba

  • Opinii: (631)
  • Mieszkaniec knives.pl
  • *****
  • Wiadomości: 15719
Odp: Fiskars Takumi - wybór noża do kolejnego Pass Around
« Odpowiedź #1 dnia: 08-06-2011, 21:44:09 »
Dzięki chłopacy za inicjatywę :-*

Ja bardzo chętnie sprawdziłbym Santoku - swego czasu się nad nim mocno zastanawiałem, ale zniechęcił mnie ten niesymetryczny szlif. Dlatego też pomacałbym czy rzeczywiście taki diabeł straszny ;-)

Offline MichaelD

  • Opinii: (49)
  • Mieszkaniec knives.pl
  • *****
  • Wiadomości: 3509
  • Płeć: Mężczyzna
  • Pluję jadem, sieję nienawiść i pożeram dzieci ;)
    • Mój kanał z nożami na YT
Odp: Fiskars Takumi - wybór noża do kolejnego Pass Around
« Odpowiedź #2 dnia: 15-06-2011, 00:34:36 »
Jeszcze 4 dni głosowania
www.youtube.com/user/710HS

Proszę o nie wysyłanie wiadomości prywatnych z pytaniem "jaki nóż kuchenny wybrać". Nie jestem alfą i omegą, a inni koledzy z forum mają tak samo obszerną  wiedzę. Najlepiej utwórz nową wiadomość tak aby wszyscy mogli się wypowiedzieć w zadanym przez Ciebie pytaniu.

Offline aambeeld

  • Opinii: (29)
  • Mieszkaniec knives.pl
  • *****
  • Wiadomości: 5014
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Fiskars Takumi - wybór noża do kolejnego Pass Around
« Odpowiedź #3 dnia: 15-06-2011, 09:28:07 »
Santoku ma symetryczny szlif - nie pomerdało Ci się z Deba?  ;>  ;)

edit: santoku nie ma w leksykonie knives....
Sursum corda

Offline ag111ga

  • Opinii: (2)
  • Mieszkaniec knives.pl
  • *****
  • Wiadomości: 1560
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Fiskars Takumi - wybór noża do kolejnego Pass Around
« Odpowiedź #4 dnia: 15-06-2011, 13:12:46 »
Santoku ma symetryczny szlif - nie pomerdało Ci się z Deba?  ;>  ;)

edit: santoku nie ma w leksykonie knives....

Deba w wydaniu fiskarsa wyglada tak:


Offline aambeeld

  • Opinii: (29)
  • Mieszkaniec knives.pl
  • *****
  • Wiadomości: 5014
  • Płeć: Mężczyzna
Odp: Fiskars Takumi - wybór noża do kolejnego Pass Around
« Odpowiedź #5 dnia: 16-06-2011, 10:53:40 »
Deba ma szlif niesymetryczny tzw. chisel a santoku ma symetryczny.  :)

na focie Fiskarsa szlifu nie uwidzisz...
Sursum corda

Offline killrathi

  • knifemaker
  • Opinii: (259)
  • *
  • Wiadomości: 8279
    • Killrathi Knives
Odp: Fiskars Takumi - wybór noża do kolejnego Pass Around
« Odpowiedź #6 dnia: 16-06-2011, 11:04:18 »
santoku bardzo chętnie :)

nie odpowiadam na priv? pisz na [email protected]