Żegnamy Jumbo i Testrala

Reklama

Gdzie gacman? :)

Zaczęty przez math., 30-05-2005, 09:12:26

rybak

Jakigoś mje Ponie Buoze stwuozył, takigo mje mos... ن
--------------------------------------------------------------
The legacy is more intimidating, than any opposition...

lukaszki

kurcze a już byłem bliski decyzji że 635 jest lepsze od ATRa...

Endless tears
Forever joy
To feel most every feeling
Forever more

kangoo

Do końca nie skumałem , znaczy tępy i nie trzyma ostrza a winą jest obróbka i skład S30V ???

Niech mnie ktoś w skrócie tłumacznie - co?

peterskin

Pewno spaprali hartowanie Ale dowiedziałem się że że stalami gatunkowymi też może być różnie.
Gość który pracował w hucie mówił że połowa produkcji im czsem wypadała ze względu na złą jakość A powód - kto to wie - majster pierdnał przy piecu?

Może wadliwa dostawa tego materiału   :|

gacman

Hmmm to tylko dowodzi , ze nalezaloby wprowadzic jakas kontrole po katem zahartowania (no bo np. taka pani co wali grzbietem w drewniana klodke i sprawdza luzy.....co ona moze wiedziec ;) )
Wkoncu to blue class, tylko jakby nam ceny poszly w gore , hoho....patrzcie co sie stalo z MT kiedys robili malo , kontrola jakosci ......i ludzie chwalili....zaczeli sie "rozwijac" w kierunku wiekszej produkcji....no i co tu gadac ,chocby ten ich frame lock z dokrecana koncowka .....luzy jak diabli.....fla fla...cos kosztem czegos.

Pozostaje nam sobie zyczyc abysmy trafiali na te noze , ktorych tworcy mieli LEPSZY dzien w fabryce :]

PS. to sie przytrafia kazdej firmie robiacej mass production ;)

In the name of God, impure souls of the living dead shall be banished into eternal damntation. Amen.

rybak

Cytat: gacman

PS. to sie przytrafia kazdej firmie robiacej mass production ;)

Napisz to jeszcze raz, bo nie wierze   :|
Ja bym tak daleko idacych wnioskow na temat obrobki cieplnej nie wyciagal, jeden koles napisal, ze ma noz tepy - i nie bardzo wiadomo dlaczego, bo to wszystko, co zeznal; drugi napisal, ze takie wpady sa obecnie ekstremalnie rzadkie; trzeci, ze mu noz "z pudelka" tepy przyszedl.

Na razie tyle.

Byc moze wyjasnienie jest zawarte w pytaniu tego pierwszego "or do I just suck at sharpening this knife?" ;)

Bylo o tepych BMkach, to dla gacmana specjalnie wrzucilem ;)

Jakigoś mje Ponie Buoze stwuozył, takigo mje mos... ن
--------------------------------------------------------------
The legacy is more intimidating, than any opposition...