Reklama

Poroża rogi czachy co znależliście w lesie, na polu

Zaczęty przez skuter1233, 01-01-2012, 18:07:15

KamilD

Cytat: kfadrato w 02-02-2012, 17:01:58

skuter1233 a kiedy i gdzie [tzn czy są jakieś charakterystyczne miejsca gdzie można znaleść zrzuty] szukać  ;-) Czy poprostu trzeba mieć trochę szczęścia  ;-)

generalnie nie ma reguły gdzie można znaleźć zrzuty  :P z tego co wiem, można często znaleźć ja jakichś większych otwartych przestrzeniach np. Łąka, pole, polanka jakaś... ale ja np. w tamtym roku znalazłem poroże Daniela przy paśniku  :grin:

Skuter1233, z tego co wiem, to zrzucają poroże jakoś w marcu, ale widzę, że Ty już znajdujesz ? Czyli teraz już zaczynają zrzucać, czy jak to jest ? :D  ;P

skuter1233

te zrzuty co znalazłem teraz nie są świeże są z tamtego roku.byki tracą poroże miedzy lutym a majem z tego co wiem to już w niektórych rejonach zrzucaja,nie ma reguły gdzie znalezc bo mozna wszędzie trafic na zrzuta,na ścieżkach,polanach,ląkach,skrajach lasów,w młodnikach,itp

Włóczykij:)

skuter1233

LUCYFER

A więc...

i takie tam jeszcze się trafiają...

Jeszcze gdzieś w garażu mam ,,trochę'', ale obfocić trzeba...

Wzywam posłańców przeznaczenia! - niech uderzą z ponurym zachwytem w ofiarę, którą wybrałem. Milczący jest ten ptak, co żywi się mózgiem tego, co mnie prześladuje, a jego  agonia niech odbędzie się w skomleniu i bólu, i niech będzie to ostrzeżeniem dla tych, co mego jestestwa nienawidzą...

drazel

wow. imponujące.
kurde, najblższy las to kampinos... myslicie,że coś tam by można znaleźć? nigdy nie szukałem, a wiadomo - zawsze fajnie coś znaleźć :)
gratuluję i pozdrawiam

Trollsky

kurde, mieszkam pod lasem , musze isc na spacer wiekszy

Ludzie wybaczą Ci wszystko, oprócz tego ze Ci coś wyszło.

Lisek777

skuter1233

Ładnie kolego LUCYFER niezła kolekcja :D a ten pasiak?skąd? hehe

LUCYFER

Pasiaka zabrałem w tamtym roku początkiem marca mamusi, chciałem spróbować czy się ,,da'' i obalić legendę atakującej lochy. Odebrać małego da się, acz legenda atakującej lochy podtrzymana... ;P

Wzywam posłańców przeznaczenia! - niech uderzą z ponurym zachwytem w ofiarę, którą wybrałem. Milczący jest ten ptak, co żywi się mózgiem tego, co mnie prześladuje, a jego  agonia niech odbędzie się w skomleniu i bólu, i niech będzie to ostrzeżeniem dla tych, co mego jestestwa nienawidzą...

skuter1233

hehe dobry sposób na sprawdzenie :D pewnie że się da,na mnie lochy nie szarżowały jeszcze zawsze uciekają, ale odyńce to szarżowały na mnie jednemu ledwo zwiałem,drugi pokiereszował mi psa gdyby nie pies to pewnie mnie by pochlastał.

bobo

Odszukałem tą czachę, co znalazłem wczesną jesienią.

Uploaded with ImageShack.us

Siarczysty mróz, pies przy nodze, nóż w kieszeni. Tak mozna spacerować  :shades:

- no i co?
- no i nic.
- a teraz co ?!

jack

Cytat: LUCYFER w 05-02-2012, 16:00:01

Pasiaka zabrałem w tamtym roku początkiem marca mamusi, chciałem spróbować czy się ,,da'' i obalić legendę atakującej lochy. Odebrać małego da się, acz legenda atakującej lochy podtrzymana... ;P

Zaraz, Lucek, chcesz powiedzieć że odebrałeś matce warchlaka tylko po to żeby sprawdzić "czy się da"?  :special:
Trza być twardym landsknechtem a nie miętką ninją

graf

Rozmawiałem z jednym zbieraczem. Mówił że wychodzi mu jeden zrzut na około 50km chodzenia.
Mało kto ma tyle czasu...

Najlepsze polskie noże do rzucania
http://grafknives.pl
Polub na FB
https://facebook.com/grafknives

drazel

Strzyż

Słyszałem o takiej metodzie na zrzuty: Podsypać czegoś dobrego, np marchwi i przykryć grubymi rosochatymi gałęziami, raczej konarami. W każdym razie czymś co zmusi jelenie do popracowania porożem w tym miejcu, oczywiście w okresie kiedy je zrzucają.
Stosował ktoś taką metodę?

Broni, klejnotów i kobiet nie kupuje się przy blasku świec, ani przez internet. -starożytne przysłowie wschodu.

skuter1233

słyszałem o takiej metodzie ale jeszcze jej nie stosowałem :D

Strzyż

Może warto w tym roku spróbować, jeszcze jest czas.

Broni, klejnotów i kobiet nie kupuje się przy blasku świec, ani przez internet. -starożytne przysłowie wschodu.

skuter1233

DomR

Dołączam się do pytania do Lucyfera: zabrałeś małego tak sobie, dla sprawdzenia? Powiedz mi, że nie...

pozdrav,
Dom

be-tahbūlōt ta`aseh lekha milkhamah
בתחבולות תעשה לך מלחמה
Wypatroszyć kogoś, zaszlachtować - to tak, ale panowanie nad światem? Do tego trzeba finezji...

LUCYFER

Tak,  i z zamiarem wyhodowania, acz nie udało się...
A teraz możecie sobie ,,jechać''... ;P