Reklama

Dobry, zły i brzydki - Lista użytkowników Pass Around

Zaczęty przez MichaelD, 18-01-2012, 07:31:34

Ostap

Cytat: jabberwocky w 11-12-2012, 00:45:38

(nieśmiało podpowiem,Ostap, że możesz poszukać _skąd_ wzięło się uszkodzenie i że akurat, powiedzmy, nie była to wina nożoroba
więc trudno opisywać to jako 'babol')

A no chyba, że tak  :) W takim razie mea culpa.

MichaelD

Cytat: jabberwocky w 11-12-2012, 00:25:21

Z całym szacunkiem, brzmisz jakbyś sugerował że to ja poleciłem Ci powyższe 'to jest odczepił'.
Będę wdzięczny za wskazanie w w którym liście lub wyjaśnienie że nie o mnie chodziło.
Moje pytanie pozostaje w mocy - co recenzować w nożu szefa z krawędzią pofalowaną na boki o więcej niż milimetr...

Albo się źle wyraziłem lub źle to odebrałeś, lecz nie był to atak w twoją stronę. Nie napisałem również, iż to ty byłeś autorem "abym się odczepił"

Odnośnie samej idei Pass Around:
Testowany jest sprzęt przez parę osób, tak aby osoba czytająca recenzję miała jak najbardziej obiektywną opinie o danym przedmiocie. Nigdzie nie jest napisane że trzeba tylko pisać w samych superlatywach. Jeśli nie podoba się Tobie nóż, to pisz o tym śmiało, ale uzasadnij co się Tobie dokładnie nie podoba.

W przypadku Yahoo Fusion, jeśli nie mogłeś przetestować ostrza.  To można było napisać " z powodu uszkodzenia krawędzi tnącej testowanie krojenia zostanie pominięte", a skupić się można było na innych aspektach.

www.youtube.com/user/710HS

Proszę o nie wysyłanie wiadomości prywatnych z pytaniem "jaki nóż kuchenny wybrać". Nie jestem alfą i omegą, a inni koledzy z forum mają tak samo obszerną  wiedzę. Najlepiej utwórz nową wiadomość tak aby wszyscy mogli się wypowiedzieć w zadanym przez Ciebie pytaniu.

jabberwocky

"Dostałem nóż który nie nadawał się do podstawowego zadania - krojenia dzięki komuś kto postanowił szefem z cieniutką krawędzią ciąć drewno" Proszę.
O innych aspektach, jak wspominałem, także już pisałem (o rękojeści, ostrości kawałka, rdzewności...).

Nie podoba mi się idea testu, w którym to 'zalegam z recenzją samochodu' ponieważ dostarczono mi taki który nie jeździ...

-Is there anything worn under the kilt?
-No, nothing worn, everything in perfect working order!

MichaelD

Zaktualizowałem listę , a także oznaczyłem kolorami osoby które napisały recenzję i które tego nie zrobiły.
http://www.knives.pl/forum/index.php/topic,124272.0.html

jabberwocky: Chciałbym zauważyć, iż uszkodzenie krawędzi tnącej było na bardzo niewielkim odcinku 1/10 - 1/8 całej długości krawędzi tnącej, ponadto nie wiem ja ty ale większość mi znanych osób podczas krojenia używa wyłącznie 2/3 powierzchni ostrza (licząc od czubka).

Proszę napisz swoją opinię, nawet jakby miała by być krytyczna i zostaniesz wykreślony z listy i sprawa zostanie zamknięta.

Proszę o nie wysyłanie wiadomości prywatnych z pytaniem "jaki nóż kuchenny wybrać". Nie jestem alfą i omegą, a inni koledzy z forum mają tak samo obszerną  wiedzę. Najlepiej utwórz nową wiadomość tak aby wszyscy mogli się wypowiedzieć w zadanym przez Ciebie pytaniu.

jabberwocky

Znaczy, mam po raz kolejny podlinkować co już napisałem na temat?

I owszem, siekam, tadamm, używając części blisko rękojeści.

-Is there anything worn under the kilt?
-No, nothing worn, everything in perfect working order!

junasz

W teście kuchenniaka Mory peterskin na czerwono? Toć wszystko w porządku, a nożyk daaawno już do mnie wrócił.  :?  Jeżeli rzecz w tym, że nie "zakończyłem" wątku informacją o odzyskaniu noża - przepraszam i sugeruję coby w tym wątku peterskina zazielenić.  :D

Tępi ludzie są jak tępe noże. Specjalnej krzywdy nie zrobią, ale jak wqrwiają...

KONKURSY !!!

mrnobody

MichaelID- dlaczego figuruje na czerwono, przeciez na 1 stronie napisałem, ze zrezygnowałem z tego noża (fiskars) a Ty to potwierdziłeś............

MichaelD: Zostało poprawione. Przepraszam za kłopot.

Mario

Poszło PW z prośbą o dopisanie kolegów Asmodeusa i Rybulka.
Za PA TRC Knives.
Wykazali się zlewką i milczeniem.

MichaelD