Żegnamy Jumbo i Testrala

Reklama

CRKT Eraser

Zaczęty przez ordo, 06-04-2012, 23:51:10

graf

Cytat: kali w 07-04-2012, 21:33:48

Daje tyle, że nóż staje się bardziej bezpieczny. A liner i tak się gnie i ślizga, w dupie mam takie rozwiązania.

aaa. to prawda.
DOBRE linery od crkt zdarzają się rzadko. Ja mam takiego Desert cruisera, jako jedynego.
Najlepsze polskie noże do rzucania
http://grafknives.pl
Polub na FB
https://facebook.com/grafknives

gadzeciarz

"wiec żyj na huśtawce życia,żyj!!! Bo tylko raz dany nam czas"

ordo

Cytat: Dexameth w 07-04-2012, 21:14:34

AUS-8 od nich przypomina materiał na klamki  albo parapety   :]

Verc kiedyś napisał, że nadaje się do cięcia jak gumowa kulka ;)

To chyba jedyna stal nożowa, która mnie nie satysfakcjonowała, zresztą nie miałem wtedy diamentów żeby nadać trochę agresji...

140 i 150 USD to MSRP, koło tych 80 powinno być.

Jak napisałem - blokada i stal to spore mankamenty, ale może projekt kogoś urzeknie, ten prototyp to można by spokojnie położyć koło jakiegoś fikuśnego Kershawa ;)

Reality has a well known liberal bias

mtths

Na mój gust. Fajny profil noża zepsuty bolsterami. Nie lubie bolsterów. Rękojeść z ciemnego a ostrze z jasnego i byłoby lepiej.

Pozdrawiam mtths
Svord Peasant Knife Fanboy
Cytat: borutaws w 04-08-2019, 18:56:33Ja jak nie wiem co wziąć to biorę svorda.
moja skromna kolekcja

gadzeciarz

Jest tu porównanie do noża Rat 1 w dalszej części filmu.

#t=262s

oraz nowa cena -teraz z 385 pln na 208 pln.
http://www.forlessthanever.com/product.php?ASIN=B006SK18HA

"wiec żyj na huśtawce życia,żyj!!! Bo tylko raz dany nam czas"

Jachu

teraz 358 zeta... coś się nie mogą zdecydować
Pierwszy CRKT który mi się podoba to musieli spitolić plasticzaną AUS8... projekt udany, bardzo ergonomiczna, garbata rękojeść, cena na poziomie produkcji CSa z tej samej stali więc ani rozboju ani okazji nie ma. Nie wiem dlaczego garda przeszkadza, uważam że bezpieczniej jak jak jest niż jej nie ma a fliperek daje dużo zabawy - krojenie na desce? chyba żart
Wklęsły szlif i łagodny łuk linii ostrza zapewne czyni z niego mistrza cięcia
Klips nie powinien się ruszać mimo 2 śrubek - siedzi w wyfrezowanej dziurze w G10
Liner faktycznie nie wygląda zbyt potężnie ale ten z Rata też nie powala potęgą
Chętnie bym zweryfikował swoje przypuszczenia organoleptycznie :)

sloth

Kształt klingi jest cacy. Nie przepadam za tak wyprofilowanymi rekojesciami, no i cena sporo za wysoka jak za taki kozik.

zebrox

Rozkrecal ktoś już erasera. On ma srubki pod g10 które przechodzą przez backspacera czy inaczej jest to rozwiązane?

Sprzedam: Benchmade Pika, Cold steel Recon1, Cold Steel Code 4

<font size="20">KOLEGO OD KERSHAWA ZAGUBIONEGO ODEZWIJ SIE DO MNIE ZGUBILEM DO CIEBIE KONTAKT.</font>

Rash

Na forum od 2006 :)

emwu1988

mógłby być ideałem, gdyby nie ten linerlock, rękojeść kształtem przypomina mi trochę CS Talwar ;) już bym go szukał na necie gdyby nie ten cienki liner;/

zebrox

Wczoraj rozkrecilem on ma srubki pod okladzinami cztery z tego co pamietam. Swojego odsylam do CRKT bo ma straszne BP. Jak grzbiet ostrza dotyka do stoppina to praktycznie linerlock niczego nie dotyka.

<font size="20">KOLEGO OD KERSHAWA ZAGUBIONEGO ODEZWIJ SIE DO MNIE ZGUBILEM DO CIEBIE KONTAKT.</font>

Crashinto

Odgrzebuję.
Interesują mnie aktualne opinie, nóż wydaje się ciekawy. Napisze ktoś jak z trwałością mechaniki, jak zachowuje sie ostrze, jak sie zużywa...?

Crashinto

Cytat: Crashinto w 07-02-2014, 12:19:52

Odgrzebuję.
Interesują mnie aktualne opinie, nóż wydaje się ciekawy. Napisze ktoś jak z trwałością mechaniki, jak zachowuje sie ostrze, jak sie zużywa...?

Nikt, nic?!

zebrox

Ja uzywam kilka miechow. Wiec od ostatniego postu w tym temacie mniej wiecej miesiac, poltora pozniej dostalem nowego erasera. Tym razem noz nie mial BP. Ale i tak musialem rozkrecic lekko podklepac linerlocka i go podgiac. Niby wszystko dzialalo ale takie moje osobiste zboczenie. Teraz jest idealnie. Stal mimo ze taka sama to znacznie lepsza niz w rat1. Jak rata ostrzylem (przy moim uzywaniu) raz w tygodniu to tego ostrze raz na trzy tygodnie. Z mechanika wszystko ok liner wydaje mi sie ze ciagle zapada na ta sama odleglosc, lawks tez jest elementem raczej nie awaryjnym. Kulka caly czas dobrze blokuje i przez ten okres go ani razu nie smarowalem mimo to ostrze otwiera sie bardzo plynnie. Moge go z cala pewnoscia polecic. Nie wiem czemu ten noz nie cieszyl sie takim zainteresowaniem, poniewaz uwazam ze to jeden z ich lepszych projektow.

Crashinto

Dzięki zebrox. Z popularnością pewnie tak, że lepiej sprzedaje sie to co podoba sie wszystkim i ma lepszą cenę na wyjściu  :D