Reklama

Kaminari Knives

Zaczęty przez Kaminari, 07-02-2013, 22:21:56

Kaminari

Witam wszystkich :)
Mam na imię Patryk i jestem nożoholikiem :P (jeszcze do niedawna anonimowym).
Forum śledzę od lat kilku, noże robię od lat nie pamiętam już ilu ;P
Wykonuję głównie noże kuchenne, od czasu do czasu jakieś skandynawy,bowie i takie tam urozmaicenia :)
Za namową naszych forumowych kolegów, postanowiłem przestać się tajniaczyć :]
Pragnę podziękować koledze Leszkowi (Kezsel), za świetne zdjęcia :grin:

A teraz trochę zdjęć, i krótki opis:

Nóż kuchenny, ostrze 12cm damast 320 warstw.
Hartowany na 62HRC
Rękojeść:
Snakewood, niebieska fibra i piny z brązu.





Sesz

A nie lepiej do PCK z tym ? ;>

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

Józef Piłsudski

Wszyscy mają, mam i ja ;-) hehehe , 

https://www.facebook.com/SeszKnives
http://seszknives.wordpress.com/

Jamall

He, Skromniś.

A konkurs wygrał no....

Witamy w dziale nożoholików.

Szesz susznie prawi - do PCK!.

J.


Kaminari

Pomoże mi ktoś przenieść wątek do PCK ? bo nie wiem jak :x


Puma

Jaka grubość nad KT? Szlif convex?


jackdaniels11

#5

Witaj Kaminari :)
Poznalismy i Ciebie i Twojego Tate  :D
Graty wystepu w TV.

Nozyk zacny,
drewienko pieknie komponuje sie z wzorem na klindze :kosunia:

Nie lękaj się chodzić ciemną doliną bo jam jest częścią Tej Siły, która Zła pragnąc - Dobro wszelkie czyni...

kosiarz

Wywiady w telewizji, ugaszczanie forumowych wyjadaczy w swoim warsztacie itd itp. i tylko z jednym nożykiem w knifemakingu wyskakujesz?? ;p Pokazuj wiecej, daj nam tę przyjemność :) Tu każdy złakniony pięknych noży :)

A przeniesienie do PCK to w gesti moderatorów leży, sam nie uradzisz :)

www.stalowypiotr.eu

Cytat: Krug w 17-08-2018, 21:41:39
...za bardzo heteroseksuany kozik zrobiłeś, bardziej kolorowy czeba jakaś tęcza, sysunia w zielonym abo cuś :)

Kaminari

#7
Cytat: Puma w 07-02-2013, 22:41:40

Jaka grubość nad KT? Szlif convex?

Szczerze mówiąc nie mierzyłem, teraz nóż jest u kolegi,więc nie mam jak zmierzyć. Szlif pełny płaski tylko KT wysoka :P
Cytat: kosiarz w 07-02-2013, 22:56:45

Wywiady w telewizji, ugaszczanie forumowych wyjadaczy w swoim warsztacie itd itp. i tylko z jednym nożykiem w knifemakingu wyskakujesz?? ;p Pokazuj wiecej, daj nam tę przyjemność :) Tu każdy złakniony pięknych noży :)

A przeniesienie do PCK to w gesti moderatorów leży, sam nie uradzisz :)

W przypadku wcześniejszych noży był problem z ładnymi zdjęciami :P Obecnie pracuję nad damastowym Gyuto, jak skończę to zamieszczę więcej zdjęć :)

Szabas

Cytat: Kaminari w 07-02-2013, 22:21:56

Za namową naszych forumowych kolegów, postanowiłem przestać się tajniaczyć :]

I słusznie.
Witaj :)
Staruszka pozdrów :kosunia:
Dylu dylu na winylu...

>El Solo Lobo<

ubremisiek

Cytat: kosiarz w 07-02-2013, 22:56:45

Wywiady w telewizji, ugaszczanie forumowych wyjadaczy w swoim warsztacie itd itp. i tylko z jednym nożykiem w knifemakingu wyskakujesz?? ;p Pokazuj więcej, daj nam tę przyjemność :)

Za parę dni, proszę pana, to się dopiero zacznie: wywiady, autografy, wizyty w zakładach pracy... :)

wat93

wszystko pięknie tylko trawienie mi się nie podoba... wsadzenie noża do kwasu "niech się trawi" to nie do końca dobra opcja.

a tak wogóle... jeden nóż?! :dodge: jestem zawiedziony :frown:

Zapraszam!
http://www.wkknives.cba.pl/
https://www.facebook.com/WK.Knives
Cytat: Franek Majcher
Sam uważam ,że najlepszy nóż to ten którego jeszcze nie zrobiłem więc zawsze jest co poprawiać

Jamall

Cytat: Kaminari w 07-02-2013, 22:31:11

Pomoże mi ktoś przenieść wątek do PCK ? bo nie wiem jak :x

Daj spokój z przenoszeniem. Tu pokazuj jak działasz co robisz i nowe noże. Niech się wątek rozwija.
W PCK pokazuj konkretne noże z technikaliami.
Jak dostaniesz w łeb młotem to ten co czeba zrobi co czeba ;)

J.


Trollsky

skromnosc niezla.
Wroze temu watkowi duza popularnosc jesli bedziesz wrzucac regularnie jakies prace, no i prosimy duzo zdjec WIP (work in progress)
Przenosze w nalezyte miejsce :)

Ludzie wybaczą Ci wszystko, oprócz tego ze Ci coś wyszło.

Kaminari

Cytat: wat93 w 07-02-2013, 23:37:10

wszystko pięknie tylko trawienie mi się nie podoba... wsadzenie noża do kwasu "niech się trawi" to nie do końca dobra opcja.

a tak wogóle... jeden nóż?! :dodge: jestem zawiedziony :frown:

Chodzi o słaby kontrast?
A nóż tylko jeden bo zdjęć nie umiem robić ładnych :P Jak się nauczę robić takie w miarę ładne, to zamieszczę więcej ;P

killrathi

lubiem to :D

chętnie poużywałbym takiego kuchenniaczka. Śliczny jest.


wat93

Cytat: Kaminari w 08-02-2013, 09:25:49

Chodzi o słaby kontrast?

dokładnie. strasznie ponadżerane brzegi warstw... czasami tak po prostu wychodzi, ale można to fajnie niwelować przez krótsze trawienie kilka razy ;)
Zapraszam!
http://www.wkknives.cba.pl/
https://www.facebook.com/WK.Knives
Cytat: Franek Majcher
Sam uważam ,że najlepszy nóż to ten którego jeszcze nie zrobiłem więc zawsze jest co poprawiać

Trollsky

i w slabszym roztowrze

Ludzie wybaczą Ci wszystko, oprócz tego ze Ci coś wyszło.

dziab

będę tu chętnie zaglądał :)

jak będziesz miał okazję to zrób foto od strony grzbietu i pokaż te przekładki niebieskie. robiłeś już kiedyś z tymi (podobnymi) przekładkami nóż do kuchni? fibra nie puchnie?

"Wałbrzych - szary to też kolor!" :D
"Never let an anchor drop"

Kaminari

Fibra jest ponoć wulkanizowana czy jakoś tak :dodge:, nie zauważyłem zmian po myciu noża.


Puma

Z fibrą nic się nie dzieje przy ręcznym myciu. Od roku używam w kuchni fibry pod merbau i nic. Co jednak nie zmienia faktu, że cieniutkie G10 to lepsza opcja ;>


SMF spam blocked by CleanTalk