Żegnamy Jumbo i Testrala

Reklama

Zalewają Nas chińskie podróbki - jak odróżnić.

Zaczęty przez SPUN, 22-09-2013, 08:36:29

smutna_niespodzianka

Cytat: Masynissa w 29-03-2019, 17:06:33

Chiński na pewno.  ;)

dowcip Ci się udał czy oryginał czy fake to i tak jest Chiński

Kamiotm to ten od lotniskowca z olx?
jest tu taki spec na forum tylko ostatnio mało zagląda, @tap pomożesz koledze?

Kamiotm

Tak, lotniskowiec. Ale czy  to oryginał chiński czy podróba chińska to nie wiem. Aczkolwiek bardzo fajny, leży w ręku super.

Wysłane z mojego Redmi Note 6 Pro przy użyciu Tapatalka

tap

AdalbertHawkins

maxiormchw

Nie, kolorystycznie jest na pewno okej. Rękojeść, klips i głownia mają być czarne.

https://www.militaria.pl/spyderco/noz_skladany_spyderco_tenacious_black_sc122gbbkp_p11597.xml

Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka

WhyDuck

Nie pisuję z analfabetami.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie próbują ubrać tego w słowa.

www | grafika | reklama

sklep knives.pl

Kailll

grzess

Dodatkowe zdjęcia nie działają, ale z tego co się orientuję to brązowych nie podrabiali.

Kailll

bieraj

Kailll

Gość właśnie nie ma ani pudełka ani żadnego dowodu zakupu, ciężko porównać gdy się nie ma oryginalnego, najlepiej by koło siebie było zobaczyć oba i porównać. W takim razie chyba odpuszczę jak może być to fake

bieraj

To jest na 100% fake.
Na trzeciej fotce w ogłoszeniu widać nieprawidłowy kształt podcięcia w rękojeści i listka blokady i wyfrezowania w G10 wokół niego.
Jest jeszcze kilka drobiazgów, ale powyższego już nadto do identyfikacji.

Kailll

Z tego co wyczytałem nie ma też tego "schodka" między szlifem a jelcem który występuje w oryginalnym. Dzięki za pomoc, bo bym się nadział

grzess

Gdzieś ktoś kiedyś na forum pisał po czym rozróżnić podróbkę Farida K2? Może mi ktoś przypomnieć?

tap

oryginał większy gabarytowo i klips ma błyszczący a nie piaskowany...  tak samo ostrze - w oryginalne satyna pionowa w chińskim chyba stonewash?

grzess

tap

kubus

Taka ciekawostka, w necie na jednego shiro przypada 7 podróbek. Się zastanawiam skąd dokładnie pochodzi to wszystko

Wysłane z mojego LM-G710 przy użyciu Tapatalka

maxiormchw

Przykładowo z Aliexpress, ceny zaczynają się od 14 dolarów.

Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka

zebrox

Panowie a czy podrabiają juz pełne ostrza ząbkowane? Bo chodzi za mną jeden a cos cena za niska mi się wydaje.

Sprzedam: Benchmade Pika, Cold steel Recon1, Cold Steel Code 4

<font size="20">KOLEGO OD KERSHAWA ZAGUBIONEGO ODEZWIJ SIE DO MNIE ZGUBILEM DO CIEBIE KONTAKT.</font>