Witam wszystkich
Jako że jest to mój pierwszy post, chciał bym się przedstawić i przywitać
Jestem Piotr
Z Wałbrzycha
Lat 39
Ojciec trzech kaszojadów
Maszynista lokomotywy spalinowej
Tatuator, modelarz
Chyba tyle o mnie jak na razie, ciężko pisać do ludzi których się czyta na co dzień a którzy cię nie znają. Forum śledzę od roku a zagłębiłem się tak od 6 m-cy. Zauważyłem ciepłą, obiektywną i rodzinną atmosferę
A na poważnie, siedzę na efajkowym i na kilku innych forach i jest o wiele gorzej, tam zieloni lub silnoręcy robią kipisz czasami naprawdę robi się niesmacznie. Ale dosyć słodzenia
Noże bo o nich mowa interesowały mnie od zawsze, lecz Ne zawsze było na nie stać. Dopiero dzięki forum i filmikom Trollskyego pomyślałem ze można i w tę stronę, więc z wielkim zapałem, blachami od Jamalla (dzięki), pilnikami, dedrą z pasami od Ososa (dzięki) dwoma synkami sru do piwnicy iskry strugać i chmm…..

cuś nie tak Trollsky chyba korzysta z efektów specjalnych na filmikach bo wcale nie idzie zrobić noża w 8 min. Wiadomo początki Nie są proste i pomaga to przeżyć tylko zapał i cierpliwość, ale ziarno zasiane, podobało się, pilniki sobie wyrywali, łapy brudne. A Jamall pisał w odpowiedzi na moje aspiracje, zacytuję” Ło Matko Bosko
Skup się na JEDNYM - zrób od początku do końca dobrze bez pospiechu.
Łatwy projekt i prosty szlif” Pomimo wszystkiego ja nadal chciałbym mieć noże które można tak nazwać, wiec pokażę foty dotychczasowej pracy i podpytam co ewentualnie pozmieniać.
I tutaj chroniąc się przed linczem chciałbym przeprosić Jamalla, Trollskyego i Harvestera za posiłkowanie się projektami, a i tak skończyło się na pisaku bez szablonów, mimo wszystko jeśli będzie taka potrzeba to potraktuję blanki szlifierą dla zmiany kształtu. Blanki przejechane są ceramiczną 60-tką, będzie jeszcze 120 na pasie a potem ręcznie do 240 NCV1 i do 600 N690 i 420c. potem wakacje u Jamalla jak będę miał pieniądze bo mi księgowa budżet zamkła.
W tym większym jeszcze popracuję nad wcięciami pod palce bo koślawe takie jakieś, i pytanie o brut, podoba mnie się ale nie wiem ile go zostawić żeby był a żeby było dobrze, zwłaszcza chodzi mi o te dwa z większymi wżerami.
Pozdrawiam
![]()