Reklama

Noże Burego z Tarnobrzega" PALMOWY"

Zaczęty przez Bury, 08-07-2014, 20:25:13

Bury

Witam,na sam poczatek, to tak informacyjnie,wczesniej byłem AJWAJ,pare osób mnie tak kojarzyło,ale jak wydłubałem swój pierwszy nóz,chciałem aby był opisany tak,jak ja mnie od zawsze wołają->Bury  ;-P
Do knifemakingu podszedłem początkiem tego roku,po 2-3 latach czytania forum,i nie ukrywam,po filmach Trola,pewnie gdyby nie on to bym nie zaczął,prace w stali zawdzieczam głownie jego filmom,i po skompletowaniu najpotrzebniejszego sprzętu,zaczęły sie pierwsze szlify i masakra.O tu http://forum.knives.pl/index.php/topic,159841.msg1579365.html#msg1579365   jest wszystko opisane,i chciałem podziekowac za rady mi udzielone w tym temacie,bo nawet najlepszy sprzet sam nie zrobi roboty,niestety :( Po zastosowaniu sie tych wskazówek,zrobiłem pierwszy swój nóz od poczatku do końca,Wolno idzie,bo na warsztat mam 15km i jestem tylko 2-3 razy w miesiacu,po kilka godz :( ,ale cos tam sie zrobi,tu pospiech jest złym doradcą i pomocnikiem.

stal O1-4,6mm-hartował dżamal.
okładki zebrano,rurka mosiądz.

Tak wiem,logo nie od tej strony blanku :special: i data na foto sie skiepsciła :special: .

Cytat: Krug w 24-03-2018, 12:21:04
Brzydkie to są murzynki. Noże mają być użytkowe.
NIE ROBIĘ NOŻY NA ZAMÓWIENIE !

junasz

No! Te lata czytania forum nie poszły na marne - bardzo zacny nóż!

Tępi ludzie są jak tępe noże. Specjalnej krzywdy nie zrobią, ale jak wqrwiają...

KONKURSY !!!

Trollsky

Ludzie wybaczą Ci wszystko, oprócz tego ze Ci coś wyszło.

Bury

jahjachu

Cytat: Bury w 08-07-2014, 20:25:13

Tak wiem,logo nie od tej strony blanku :special: i data na foto sie skiepsciła :special: .

A ja wlasnie lubie logo z tej strony!
Jak na pierwszy noz, to dales facet czadu! Przy nastepnym satynka moglaby byc juz lepsza :winky:

CLEVER

Jak to naprawdę pierwszy to mnie się podoba.

bazarek
mam/miałem
LEPIEJ MIEĆ LWA NA CZELE ARMII OWIEC, NIŻ OWCĘ NA CZELE ARMII LWÓW.

Robcyk

Miałem w łapie macałem i powiem że dobrze  w łapie lezy.Wiedziałem że będą z Ciebie ludzie Darek. Oby tak dalej...

Kwaśny

Cytat: CLEVER w 08-07-2014, 20:41:35

Jak to naprawdę pierwszy to mnie się podoba.

I mnie też.  Dobra robota.

Snareface

Kawał dobrej roboty proszę Pana.

"To, co dla mnie najlepsze - dla kogoś oznacza klęskę."

Bury

Dzieki @jachu,a widzisz mi sie drobniutka satynka nie widzi,no nie lubie,nie bo nie, i juz,na nim była 400 i linia kt na 1000 i zmatowiłem.a najlepsze ze lubie papierkowac i satynować.

Do
Snareface-
weż mi chłopie nie panuj :mad: to tak na przyszłosc,
bury jestem :jezor:

jahjachu

To ci podesle swoje, zebys mi papierkami lusterka robil! Ja moge pobawic sie z rekojesciami, bo to lubie najbardziej :)

Grucha

Eeeee, no to chyba nie jest pierwszy Twój nóż....nie ściemniaj kolegów. To niemożliwe

Mordeczka

Naprawdę jakby nie pierwszy  :winky:

A logo czym robiłeś ?  (jak laserkiem)

Pozdrówka, mieszkałem kiedyś 30km od Tarnobrzega

Slavland

Ładny, w sam raz, żeby pod żebra włożyć  :rotfl:

Życie jest zbyt piękne, aby przesiedzieć je przed komputerem. Lepiej przesiedzieć je w warsztacie :P

vrtel

Pozdrawiam Tarnobrzeg :) i trzymam kciuki za kolejne noże.

Piotr Bialy

Raptorartur

Cytat: Slavland w 10-07-2014, 00:35:57

Ładny, w sam raz, żeby pod żebra włożyć  :rotfl:

Masz Kolego fantazję. To jest bush, do lasu.
Fajny debiut.

PGK swoich i świadków nigdy nie zostawia  :P

Luminous65

Cytat: Raptorartur w 10-07-2014, 08:44:39

Masz Kolego fantazję. To jest bush, do lasu.
Fajny debiut.

Spokojnie u niego to norma  :winky:

nemesis

bardzo ładny nożyk
ładnie wykonany
całość bardzo OK

harvester88

No no, ładna wykończeniówka jak na pierwszy nożyk :) Co do logo to nie ma jakiś ściśle ustalonych zasad po której stronie powinno być, większość robi po lewej ale to nie żaden przymus. Większość jest praworęczna ale czy jest zasada że mamy być praworęczni? Logo ma byc po tej stronie po której się lepiej prezentuje, u Ciebie bez wątpienia po prawej jest lepiej. Najlepiej jest jak logo jest uniwersalne i daje się na nieść w różnych pozycjach i miejscach. Moje np jest fajne i dynamiczne ale ma tą wadę że naniesione na szlifie czy w innej pozycji będzie wyglądało źle dlatego zawsze na etapie projektowania biorę pod uwagę pozostawienie przestrzeni odpowiedniego kształtu co by logo ładnie komponowało się z szta noża :)

Jeszcze jedno co mi się nasuwa przy tym nozyku to KT, przy tej grubośći i gabarytach to już spokojnie można było zrobić szlif na zero, lepiej by cięło a i na wytrzymałośći by nie stracił szczególnie. Ogólnie świetna robota, tak trzymaj!

SMF spam blocked by CleanTalk