Reklama

Big Game set

Zaczęty przez Pavulon, 13-11-2014, 19:05:33

rybak

Cytat: Trollsky w 13-11-2014, 20:59:18

Projekt pokazuje ze srodowisko dobrze z sobą współpracuje i o to w tym wszystkim chodzi - wymiana doswiadczen i wspolna pomoc a nie kolejne podziały bo ten lubi drewno a ten g10.

Jestem dumny ze mogłem dorzucic malutką cegiełke do tego projektu.

Masz powod
Jakigoś mje Ponie Buoze stwuozył, takigo mje mos... ن
--------------------------------------------------------------
The legacy is more intimidating, than any opposition...

Dominicus

Cytat: rybak w 13-11-2014, 20:35:20

Za swoje wrazenia kazdy jest odpowiedzialny sam, tu Ci nie bardzo chyba dam rade pomoc... :)

Zdanie mozna miec rozne, ale dobrze, zeby jakos sie mialo do rzeczywistosci.

Masz pomysl, jak nazwac czlowieka, ktory "tylko" kupuje blanki, kute, walcowane, wsio ryba, szlifuje, oprawia, zdobi bo ma do tego talent, a np. hartowac i opochwiac daje ludziom, ktorzy maja z kolei do tego talent wiekszy od niego samego...?

Jak nie masz, to mozesz te stare dyskusje przejrzec... ;-P

Odczucie jest podyktowane, zarowno odpowiedzia Pawulona, czyli cos na wzor swietego oburzenia, w sumie nie rozumiem dlaczego :dodge: , ale bez roznicy, jak i opiniami chyba wiekszosci aktywnych userow. :) Dla ktorych to nie ma znaczenia, kto wykonal oc, najwazniejsze ze jest zahartowane. Nie jest w moej intencji aby wymyslac jakies nowe okreslenia, lub klasyfikowac makerow, bynajmniej. W ogole nie mialem zadnych zamiarow. :jezor: Dla wiekszosci tez nie ma znaczenia jaka prace wykonal maker a jaka zlecil podwykonawcy, liczy sie gotowy produkt.
Dla innych z kolei bez roznicy czy noz wykonany zostal na cnc czy recznie, ja tego pierwszego nie kupie, kazdy ma swoja wizje. :winky: Wiem ze temat byl walkowany doglebnie, jak to czy noz ma dusze, ale takie tematy wracaja jak bumerang. I wcale nie mialem zamiaru go roztrzasac po raz kolejny :)
Powiedzialem tylko jak ja to widze. Mysle ze nie ma co wiecej dyskutowac o tym, prznajmniej w tym watku. ;-P

bronuś67

Zbiorowy efekt końcowy powala. Brawo!

Jaszczur z lasu

Co tu pisać... może tylko tyle =>  8D :slini: :slini:

Pozdrawiam z lasu.
https:/ /www.instagram.com/jaszczur_z_lasu/

Pavulon

Cieszę się że się podoba :)

Szkoda bić pianę , nie jestem oburzony a święcie to już w ogóle ...ja nie mam kompleksów że nie robię OC ....bo nie mam pieca ....pochewkę też bym uszył , no może nie taką ładną jak Pitman ale bym uszył .
Paps też by uszył ale co z tego ....  tu nie chodziło o to , tylko o to co Napisał Trollski .
A plan był prosty 1 + 1+ 1 = 3 ...  czyli hawk + nóż +skóra na oba = 3 ....czyli wspólny spójny projekt na wystawę w Gembloux i tyle .
...trochę nieskromnie , ale wg mnie się jebnęliśmy w obliczeniach bo wynik wyszedł
= 5  :D

paps

Jeszcze standzik!! ;)
Osobiście powiem nieskromnie, że jestem dumny - wyszedł taki set o jaki chodziło. Licze na kolejne :)

The Hawk Family Member

Pavulon

dokładnie :)
Jakbyś dorzucił opis byłoby git

paps

opis sropis, i tak nie mam setu pod ręką, żeby podać wymiary.
Jeśli chodzi o materiały to klasycznie - węglowka 1055 hartowana selektywnie. Trzonek z pasiastego jaworu - nie stabilizowany w przypadku hawka. Spike na 4 wkleslych szlifach.

The Hawk Family Member

darbyt

Ma swój klimat ten zestaw :) piękny jest.

jetron

Bardzo ładny,zdecydowanie.

brony_

Świetnie wyglądający nóż, ma klimat  :shy:   Dodałbym jeszcze dziurwę na linewkę, moje dwie dychy i mogę podesłać adres do wysyłki  ;-P

K O Ł O B R Z E G   ---> www.rezydencja.fajnewczasy.com

Marek Muniak

Komplet super. Poziom wykonania światowy.Szkoda tylko, że wątek jest zaśmiecany przez frustratów, którzy jeszcze próbują  udowodnić, że knifemaker to ten, który sam wydobywa rudę, wytapia, aż do wytworzenia gotowego noża. A ta reszta makerów to co?  No cóż, zaistnieć można na wiele sposobów... Ja chciałbym zobaczyć, jak taki oponent to robi od Ado Z.
Chłopaki, gratulacje!

Owoc żywota mojego je ZUS.

kosiarz

Z jakiejkolwiek strony by nie patrzeć, to suma sumarum komplecik wygląda przemiodnie :)

www.stalowypiotr.eu

Cytat: Krug w 17-08-2018, 21:41:39
...za bardzo heteroseksuany kozik zrobiłeś, bardziej kolorowy czeba jakaś tęcza, sysunia w zielonym abo cuś :)

Tekton

Piękny zestaw  :slini: , od dawna myślę o czymś podobnym.

Zwładzcza nożyk przepiękny.
Co do hawka, to jeśli trzonek zakończony szpicem to wolałbym żeby był okuty, a jeśli bez okucia to jednak tępy płaski albo zaokrąglony. (marudzenie  ;-P )
ps
Co jest w medalionach? przypalone kości? palone poroże? barwione stapilizowane drewienka??

Pavulon

fossilized moose antlers :)

Dominicus

Cytat: Marek Muniak w 14-11-2014, 09:17:37

Komplet super. Poziom wykonania światowy.Szkoda tylko, że wątek jest zaśmiecany przez frustratów, którzy jeszcze próbują  udowodnić, że knifemaker to ten, który sam wydobywa rudę, wytapia, aż do wytworzenia gotowego noża. A ta reszta makerów to co?  No cóż, zaistnieć można na wiele sposobów... Ja chciałbym zobaczyć, jak taki oponent to robi od Ado Z.
Chłopaki, gratulacje!

Powoli mnie wku..., ciagniesz sie za mna jak smrod w gaciach.  :badass:
Wydaje Ci sie ze Tylko twoj punkt widzenia jest jedynym prawidlowym czy jak, nie moge miec innego zdania i o tym napisac  :question: :rotfl:
W kazdym watku ktorym cos napisze i sie nie zachwyce, pojawiasz sie Ty i jeszcze sie przypier... ad personam. :rzyga: Jak chcesz sobie ze mna podyskutowac to zapraszam na pw. A argument, " jesli samemu nie robisz, nie masz prawa sie wypowiadac (krytykowac)", wiesz gdzie mozesz sobie wsadzic ?

Marek Muniak

Ja Ciebie też lubię, pomimo tego że czasami się z Tobą nie zgadzam.

Owoc żywota mojego je ZUS.

konik707

Świetny zestaw, gratuluję współpracy i mam daleko w tyle czy sam hartowałeś, szyłeś, kułeś czy też nie - ważny efekt końcowy a jest super, ciekawi mnie co jest wkomponowane w pochwę i w opaskę rękojeści tomohawka.
Ps. ok już doczytałem.

Player

Fajny zestaw.
No i coś świeżego na forum :)

.
.
.
.

killrathi