Moi drodzy. Z wielką radością obserwuję zainteresowanie i zbrojenia sprzętowe w kierunku robienia składaków.
Coraz częściej pojawiają się te tematy w szybkich pytaniach dot. Knifemakingu, ale w wątku ogólnym giną.
W części wątków osób mierzących się ze składakami też pojawiają się konstruktywne dyskusje i przewija się masa wiedzy, którą potem ciężko odnaleźć.
Dostaję też sporo zapytań via PW, a wymieniana wiedza moim zdaniem może być przydatna większemu gronu zainteresowanych.
Proponuję aby tutaj zadawać pytania dotyczące tylko i wyłącznie problemów dotyczących budowy nożyków składanych.
Jeśli okaże się że wątków/ tutków itp. dotyczących wykonywania folderków będzie więcej, wówczas może być mowa o jakimś usystematyzowaniu tego.
By później było łatwiej to znaleźć proponuję by forumowicze mający bądź zakładający wątek dotyczący składaków, w temacie pierwszego postu na początku wpisali znacznik [F] jak folder ([ S ] jak składak zajęte przez [ S ] jak sprzedam

)
Ja zdeklarowałem przetrzepać wątki i spisać fragmenty konstruktywnych dyskusji z których można by wydzielić wartościowe, a już zadane pytania i odpowiedzi. Ja nie wszystko pewnie dojrzę i nie wszystko pamiętam więc mam prośbę.
Jak ktoś kojarzy taki wartościowy fragment to proszę o PW z linkiem do wiadomości/pytania które by tu pasowało.
Ja to pozbieram, posegreguję i podeślę Przeszczepowi, w takiej formie by miał jak najmniej z tym dodatkowej roboty.
Bardzo proszę tylko o wpisy z pytaniami i odpowiedziami, a nie o dyskusji nad sensem istnienia tego wątku. Jeśli uważacie, że nie jest potrzebny to nikt nie będzie pisał i wątek po prostu sobie umrze.
Dyskusje, jeśli niezbędna to proszę sobie zrobić osobny wątek ew. PW itp.
Pozdrawiam Was serdecznie i życzę by 2015 był jeszcze lepszy niż poprzedni !!!