Kilka spraw.
Dzięki za linki do tutków. Uaktualniłem 2 post o te tutki, ale mam problem z wklejeniem linku do filmu z youtube'a ale tak by nie wyświetlało się okno filmu tylko link. Pomoże ktoś? (chodzi o to, że za dużo powierzchni zajmuje)
Co do odciskania bieżni, to właśnie nie pamiętałem kto to pokazywał, ale Ostap niezawodnie zareagował. Dziękuję.
Ja spokojnie odciskam 0,05mm na stronę (tzn nie celowo, ani potrzebnie, ale mam mocne imadło

)
Mało tego. Popularne kulki nierdzewne z 420'tki mają 40-42 HRC (czyli tylko ciut więcej niż potrafi mieć Tytan Grade 5).
Zdarzyło mi się te kulki przerobić na baryłki, więc trzeba czujnie i nie za mocno.
Co do osobistego wykonywania koszyczków na kulki, które będą je same trzymały, to nie wiem czy to jest warte zachodu, nawet jak się dysponuje dostępem do CNC. Co prawda Grimsmo się w to bawił, ale on w zasadzie robi seryjną produkcję i jego łożyska są stosunkowo duże
Ten nylatron 1mm jest wiotki i frezowanie tego, kulą o promieniu 0.5mm jest zadaniem co najmniej karkołomnym. Zrobienie stosownych jigów podciśnieniowych na pewno przekroczyłoby koszt kilkuset kompletnych łożysk. Dla sportu tak, ale tylko, dla sportu

Koszyczki nie trzymające kulek ok. 1mm END MILL, stół próżniowy i na przód.
Kulki 1,588 wydają mi się małe. Powiedz dla czego akurat 1,2mm ?