"Witam, mam pytanie, w jakiej formie powinny być projekty detali do wycięcia? Chodzi mi o postać elektroniczną. Pytam, bo niestety nie posiadam umiejętności obsługi Autocada. Kilka razy zlecałem u siebie na miejscu cięcie wodą ale za każdym razem robili mi wielką łaskę (bo za małe zlecenie - i ja to rozumiem), ich maszyny obsługiwały zarówno pliki cdr jak i pdf (no chyba, że i tak konwertowali je do plików CADowskich - nie wiem). Pytam, bo jeśli możliwe jest przesłanie projektów detali do wycięcia w takich właśnie formatach, to wrzuciłbym wszystko, co mam do jednego pliku i podesłał Ci do wyceny. Nie jest tego jakoś strasznie dużo bo mam mały arkusz NC11LV (3x100x700) ale fajnie byłoby zagospodarować jak największą jego cześć.
Pozdrawiam, Łukasz."
Najchętniej dxf do 2007 (corel może wyeksportować do dxf), może być też esp. Przy plikach z programów 3D (solid czy nowe autocady) rysunek musi być w płaszczyźnie Y0X. Inaczej niczego nie zobaczę. Może być też zwymiarowany jakikolwiek rys, nawet odręczny lub szablon. Nie biorę dodatkowo za obróbkę rysunku.