Reklama

Moje skromne wyroby - Templar Knives

Zaczęty przez Templar Knives, 02-10-2017, 18:21:04

mateodon

Cytat: Gurth w 15-05-2020, 13:29:22

@mateodon wychodzi z tego samego założenia

Co mogę powiedzieć... Za te nóże w cenie blachy pewnie w niebie spotka Cię nagroda.
Ja w piekle będę potrzebował dobrej stali, więc też oczekuje odrobiny zrozumienia:)

"Ponieważ żyli prawem wilka Historia o nich głucho milczy"

jetron

No żeby wątek podkarmić, takie starocie:

Jasiek

Karbowanie takie więcej bezkompromisowe, nie? Kciuk mnie rozbolał na sam widok...

duże rękojeści mają wielkie zalety; małe też mają niemałe...

Templar Knives

Wiesz Jasiu to bardziej walor estetyczny niż użytkowy ale Darek sobie chwali tego niebieskiego.

Delizia.pl - duży wybór włoskich kaw ziarnistych, mielonych oraz środków czyszczących do ekspresów

jetron

Chwalę, bo cieniutki w podcięciu na  palec wskazujący i dzięki temu bardzo wygodny.
Karbowanie faktycznie, dla urody jeno :)

Templar Knives

Dałem bratu wczoraj nóż do zabawy i takie coś zmajstrował jak na drugą pochewkę w życiu to chyba nie jest źle.

Delizia.pl - duży wybór włoskich kaw ziarnistych, mielonych oraz środków czyszczących do ekspresów

NEPENTHE

Krzysztofon

Cytat: Templar Knives w 20-05-2020, 22:43:37

Dałem bratu wczoraj nóż do zabawy i takie coś zmajstrował jak na drugą pochewkę w życiu to chyba nie jest źle.

Niezła, na pewno jest potencjał. Pozdrów brata, może pochewka dopiero druga, ale talentów w rękach parę ma o ile pamiętam :)

Templar Knives

@NEPENTHE Przekaże mu pozytywny odbiór
@Krzysztofon Pozdrowię dzisiaj i przekaże opinię, muszę go motywować  :D

Dzisiejsza pochewka Maciejowa z ala Pusnisherem

NEPENTHE

Brat w wielu dyscyplinach działa i to z dobrym skutkiem  :)

LordDisneyland

Za chwilę - z pożytkiem dla sprawy- cała rodzina będzie zajęta produkcją okołonożową, czego sobie i państwu życzę :)

...A p o c a t a s t a s i s N o w...

Templar Knives

@NEPENTHE Wiesz spodobało mu się grzebanie w skórze, próbował kaletę rycerską zrobić jakiś portfelik to mówię mu pobaw się z nożami a że ma urlop teraz to coś dłubie.

@LordDisneyland To raczej się nie uda tato już ma wzrok nie ten, a reszta nie przejawia około nożowych zainteresowań jedynie może jak zaczekam z 6 lat jeszcze to mój najmłodszy łobuziak może będzie chciał coś popróbować, ostatnio ma zajawkę bo znalazł nożyk od breloczka i to jest jego scyzoryk nawet sam go próbował naostrzyć na diamentach także jest potencjał na nowe pokolenie.

Jak mi się uda to wrzucę filmik jak był młodszy bo miał może 4lata i opisuje budowę hisshou od crkt.

horzuff

Widać postęp z tymi pochewkami, a już teraz są bardzo przyzwoite! Zawsze możecie braterski biznes robić ;)

Gurth

Niezgorzej, ale brat mógłby przyinwestować w środki do wykańczania krawędzi.

Człowiek jest jak nóż. Albo robi, co ma robić, albo jest tępy.

Templar Knives

@Gurth No w sumie jakieś ma tylko inna sprawa mieć a inna nauczyć się dobrze używać.

Krzysztofon

Cytat: Gurth w 22-05-2020, 10:25:04

Niezgorzej, ale brat mógłby przyinwestować w środki do wykańczania krawędzi.

Druga... nie przesadzaj, dwudziesta nawet ciebie zadowoli ;)

Gurth

@Krzysztofon nie mówię, że jest zła. Wg mnie jest całkiem udana, tylko krawędź odstaje poziomem.

Człowiek jest jak nóż. Albo robi, co ma robić, albo jest tępy.

Templar Knives

Dzisiaj bez pochewki ale są blanki

Stal M2
Twardość: 62hrc
Długość całkowita: 370mm
Długość kt: 225mm
Wysokość ostrza: 34mm
Wysokość szlifu: 20mm fałszywka na 5mm
Grubość: 2,9mm

i drugi

Stal M2
Twardość: 62hrc
Długość całkowita: 235mm
Długość kt: 112mm
Wysokość ostrza: 29mm
Wysokość szlifu: 19,5mm
Grubość: 2,9mm

Krzysztofon

Szymon602

Oba zajebiste, aż ślinka leci  :slini: :slini: :slini: :slini: :slini: :slini: