Okej
To może i ja się wypowiem w sprawie mojego bugouta 535.
Rzekomo chciałem pozdrowić wszystkich "kolegów", którzy to wyrazili swoją opinię na temat mojej osoby, i tego że niemożliwością jest by akurat mój bugout był uszkodzony...
Tak się składa, że fabrycznie był wadliwy axis, dlatego strasznie ocierał i nie dało się go spokojnie używać. Po kilku dniach "rzekomego docierania" jak to koledzy z forum mi nawciskali... pojechałem do kolby, gdzie od wejścia dowiedziałem się o tym, że należy mi się bezdyskusyjnie nowa sztuka do wymiany, gdyż ewidentnie coś było nie tak.
Pragnę zauważyć i pochwalić Panów z kolba.pl, którzy od razu przynieśli z magazynu 3 sztuki by wybrać jedną sztukę dla mnie i sprawdzić czy w innych nic takiego nie występuje! Naprawdę WIELKA PIONA DLA WAS!
Nóż posiadam od 17 maja, wszystko chodzi przekozak i nie ma efektów, które tu opisywałem. Wszystko spisuje się tak jak powinno!
A teraz trochę ogłoszeń parafialnych.
Mimo zjechania mojej osoby, chciałbym powiadomić Was o moim zaangażowaniu w nowy projekt i przekazaniu Wam informacji o podkładkach do BM Bugout 535 swojej powiedzmy "produkcji".
Fabrycznie podkładki do BM bugout 535 posiadają zewnętrzną średnicę 9.1mm.
Przy swoich obserwacjach, zauważyłem że jest to ciutkę za mało i wyprodukowałem podkładki o zewnętrznej średnicy 12mm by zniwelować w jak najmniejszym stopniu luz jaki może wystąpić w Bugoucie

Przy zastosowaniu podkładki szerszej o niecałe 3mm, ostrze według mojej opinii stało się mniej podatne na ruchy boczne w folderze

Podobnie ma się opcja z otworem wewnętrznym.
W seryjnych podkładkach otwór wewnętrzny jest 4.8mm
Pivot posiada ok. 4.7mm średnicy wewnętrznej.
Moje podkładki posiadają otwór wewnętrzny ok. 4.71, i w tym wypadku, podkładka wchodzi z należytym oporem na pivota uniemożliwiając mu jakikolwiek luz na podkładce.
Poniżej kilka zdjęć jak to wygląda.

Jeden taki zestaw (2szt.) mogę wysłać komuś na testy.
Czy ktokolwiek byłby zainteresowany takimi podkładkami?
Podkładki oczywiście wykonane z fosforobrązu.
Podkładki poleciały też do Marcina Palanisa oraz do essefera.