Witam jako że nie widziałem jeszcze recenzji na forum tego nożyka postanowiłem napisać swój pierwszy post/recenzje właśnie o nim.
BLOKADA: FRAME LOCK
DŁUGOŚĆ GŁOWNI: 86 MM
OSTRZE: GŁADKIE
STAL:
14C28NOTWIERANIE: FLIPER / KOŁEK
RĘKOJEŚĆ: STAL NIERDZEWNA
DŁUGOŚĆ CAŁKOWITA: 200 MM
WAGA: 120 G
Bla bla bla i tak dalej mało mówi ale tak jeśli ktoś lubi takie rozpiski tak na poważnie nożyk moim zdaniem jest super i zakochałem się w nim

i myślę że na osobie mało obeznanej w klimacie zrobi wrażenie jeszcze wieksze (mało obeznana czyli o podstawowej wiedzy i nie tak chora na noże jak my

).
Wracając do samej kosy do dużej reki jak sanrenmu 710 dla małej czyli idealny. Szlif pełny płaski tnie jak szatan w drewnie tyle się nim nie bawiłem ale do zadań domowo edecowych super.W lesie był ze mną jako uzupełnienie i dawał rade na prawe wystarczył.
Stal sandwik jak sandwik każdy zna jak w morce lub opinelu dobra no i nie chińska w moim odczuciu lepsza do 8cr13mov i na równi z aus8 może minimalnie krócej trzyma ostrość .
Mechanika kołek tylko z nazwy nie polecam 2/10

za krótki palec rani fliper super nie za mały bez karbowania ale nie przeszkadza za bardzo.
Nooo i
łożyska nie ma noża za te pieniądze w polskiej dystrybucji nożyk za nie całe 100 zł który tak klika tak wiem tanie łożyska to syf lepsze podkładki ale jak już są to dają frajdę nożyk chodzi super do jego głównej konkurencji czyli sanremnu 910 jedno ale nie ma flipera jak ktoś nie lubi niech bierze 910 ale fliper łożyska jak za te pieniądze super do klikania najlepszy lepszego nie znajdziecie z fliperem i bez wspomagania.
Styl fajne niebieskie akcenty anodyzacja nie malowanie fajnie trzyma i stonewash dodaje uroku no i nie widać rys

.
Klips sprawia ze znika w kieszeni jest tip down dziurka na temblak obecna jak ktoś preferuje to śmiało łatwiej wyszarpuje się z kieszeni za sznureczek
Moim zdanie fajniejsza wersja 910 tki od sanrenmu to samo co tam tylko że z
fliperem i w stali a nie g10 .
Jeśli szukasz taniego nożyka na początek rat 1 jednak 70 zł drożej wychodzi nudzą cie sanrenmu i ganzo to jest coś dla ciebie i dobra droga do wejścia na wyższy etap .