Witajcie
Długo się do tego przygotowywałem, kilka osób z forum mnie dopingowało do pracy i w końcu jest.
Szczególne podziękowania dla
@Bad Angelus i
@Lisek777 
Od kilku lat gromadziłem wiedzę, narzędzia i materiały, w końcu powstał w moje głowie pomysł i postanowiłem zrealizować.
Tak zdecydowałem, że będę robił pióra i włączę je do mojej oferty.
Materiał - oczywiście tytan, długość 145 mm, średnica na zewnątrz 12 mm, średnica chwytu 9,5 - 8,5 m.
Stalówka Bock 076, żółto biała to stalowa, niebieska - tytanowa
W środku konwerter na atrament z tłoczkiem z możliwością zmiany na naboje.
Teraz chciałem przybliżyć Wam nieco moja filozofię.
W projektowaniu moich przedmiotów staram kierować się ergonomią i takie elementy jak np. gwinty staram się umieszczać w miejscach które nie będą przeszkadzać w pracy.
Z mojej praktyki wynika ze gwint skuwki powinien się znajdować w "oku dłoni" pomiędzy palcami i grzbietem dłoni. Wiem że wielu producentów piór robi gwinty blisko lub wręcz na części chwytnej, wiem że taka jest łatwiej - zrobić krótszą skuwkę, ale czy tak jest lepiej? moim zdaniem nie. Jeśli się mylę naprostujcie mnie Gwint w"oku dłoni" to było moje założenie.
Z tego założenia narodziła się koncepcja symetryczności pióra, po skręceniu skuwka i "dupka" są symetryczne.
Kształt nawiązuje do starego projektu Mbulleta (który nawiasem mówiąc niedługo reaktywuję), czyli podwójny bullet
Tak powstała prosta, symetryczna forma, w której dla ułatwienia obsługi (jak to brzmi - ułatwienia obsługi pióra ) dyskretnym logo oznaczyłem skuwkę.
Prosta forma, ale po zdjęciu skuwki pojawia się klasyczny chwyt z piękną stalówką, która może być dodatkowo tytanowa i poanodowana na wybrany kolor.
Kształt moze przywodzić na myśl też inne skojarzenia, ale może lepiej nie będę się na ten temat rozpisywał
Ciekaw jestem jakie są Wasze wrażenia

![]()
![]()
![]()