Wpadła w oko taka nowość, więc oczywiście musiałem sprawdzić

Jest ciekawa, bo ma wszystko na co każdy latarkowy freak czekał:
- obudowa GITD;
- ciepła dioda 4000K HCRI;
- płynna rampa;
- prawdziwy tryb moon i szybki dostęp z wyłączonej;
- sprawdzenie dokładnego napięcia akumulatora;
- blokada włącznika;
- zasłonięty port USB-C;
- dodatkowe diody: UV, czerwona, niebieska + RGB
Jest trochę większa i ~5g cięższa od Nitecore Tiki, ale za to upchali tutaj więcej bajerów. Pojemność akumulatorków praktycznie ta sama.
Plastik jest bardziej matowy, w nocy świeci mocniej i dłużej, nawet po kilku godzinach dość intensywnie. Jest też bardziej kanciasta, bo na dupce jest dużo płaskiego, plus bo można lampkę postawić jako świeczkę, ale minus, że nie da się założyć małego metalowego kółka, a to w końcu brelok.
Klik jest wyraźnie gorszy, bo za płaski, dodatkowo zagłębiony i trochę za twardy, więc ciężko go znaleźć w ciemności, a świeci tylko podczas ładowania.
UI jest fajny, ale ma dwie drobne wady. Pierwsza to za szybka rampa, cała to raptem ~3s, więc ciężko precyzyjnie ustawić jasność, szczególnie na początku jak chcemy tryb troszkę jaśniejszy od moona. Druga to strobo po dwukliku, bez sensu w tej lampce, wolałbym szybki dostęp do turbo. Poza tym jest OK, ja najbardziej ucieszyłem się z BattCheck i elektronicznej blokady klika, to genialne funkcje, które powinny być w każdym breloku - strasznie mi tego brakuje w Tiki.
Diody czerwona i niebieska świecą jasno, UV też jest w porządku, przynajmniej w tej białej wersji, w innych na pewno gorzej. Te dodatkowe RGB to raczej zbędny bajer, bo one tylko delikatnie migają w różnych kolorach, więc można je sobie włączyć tylko jako lokalizator.
SST20 4000K oczywiście świeci bardzo ładnie, dobra barwa i świetnie oddaje kolorki. Jest jeszcze do wyboru zimna 6500K, szkoda, że nie ma neutralnej 5000K, tylko że już w chłodniejszych barwach zieloność SST20 może być wkurzająca, ale to oczywiście kwestia indywidualna.
K2 ładuje się ~30min, więc szybciutko. Działa także podłączona pod power bank.
Ogólnie sympatyczna lampka

![]()
![]()
![]()