Reklama

Emerson CQC13

Zaczęty przez TloluviN, 20-12-2004, 20:27:13

kali

to chyba jakis nowy noz Erniego, bo go nie kojarze ;)

nawet mi sie podoba... na zdjeciu :D co prawda raczej bym go nie nosil... chyba... ;)
chcialbym go sobie obejrzec na zywo... Zwirek, moze sobie kupisz? :)

zapomnialem dodac, ze wchodzi do sprzedazy - jest juz np. w knifecenter.com
[ Redagowany dnia  ]

There are no tactical knives, only tactical minds
FP

TloluviN

hmmm... mi jakos sie widzi, ze to ma byc odpowiednik spyderco chinooka. sam noz wyglada calkiem ciekawie - zalezy tylko jak wykonany (jakos czesto ostatnio slyszalem glosy, ze quality control u Erniego podupadla :-( )

I'm stronger than any and every enemy, predator, virus, disease or sickness.

pieswidmo

To ja bym jednak wybrał Czinuka zamiast tego, tym bardziej że pewnie więcej niż 154cm Erni nie da, a cenę jak zwykle z kosmosu da za nazwisko...

pozdrawiam
pieswidmo

Marecki

No klinge ma w porządku i w całości wyglada klawo ale pewnie Emerson skopał mechanike i liner jest za cieńki .

"Nóż nie hałasuje"

Łot ewer

<a href="http://punktg.fotolog.pl">punktG</a>

MOCNE

xavras

cos mi sie przypomina, ze jest to noz zaprojektowany przez Emersona pod franszyze AK-47. Z jakichs wzgledow deal nie doszedl do skutku. Serie nozy skladanych "Kalasznikowa" wypuscil w koncu Boker.

Co do projektu, pierwsze wrazenia z ogladu obrazka : ergonomia na 5, jak we wszystkich EKI, dziwny, ale pewnie uzytkowy ksztalt ostrza, ostrzony jak zwykle w EKI (czyli tez dziwnie).

Co do jakosci EKI, za malo wiem o temacie, moj jedyny EKI (PSARK, 2002) ma rzeczywiscie problemy jakosciowe, ale nie generalizowalbym tego na cala ich produkcje.

Co do Chinook'a, pelna zgoda, tez z tych 2 modeli wydralbym pajaczka (ale moja inklinacja ku Spyderco czyni mnie nieobiektywnym...).

Tomek

Zwirek

Cytat: kaligula

chcialbym go sobie obejrzec na zywo... Zwirek, moze sobie kupisz? :)

eee na razie czekam na ECA Persiana z zero grindem - no i jeszcze cosik - a ten CQC13... no jeszcze nie.....
żaden z moich Emersonów nie ma problemów technicznych, ale nie ukrywam, że prawie każdy ( z wyjątkiem Lagriffa of course ;) )wymagał rozkręcenia i drobnej regulacji - no i nieśmiertelna tasma teflonowa...
Pozdrawiam serdecznie

P.S. Marecki
~:(, my już sobie pogadamy przy najbliższej okazji  ;)

We are the Pilgrims, master: we shall go
Always a little further: it may be
Beyond that last blue mountain barred with snow,
Across that angry or that glimmering sea,

Friends don't let friends to eat friends!

kali

a jak sie trzymaja linery? zaden z Emersonow nie ma zauwazalnego ubytku tytanu na blokadzie? nie pytam zlosliwie :) moglbys zrobic fotki calej kolekcji? na pewno nie jestem jedynym ktory chetnie ja obejrzy :)

FP

Zwirek

a jak sie trzymaja linery? zaden z Emersonow nie ma zauwazalnego ubytku tytanu na blokadzie? nie pytam zlosliwie :) moglbys zrobic fotki calej kolekcji? na pewno nie jestem jedynym ktory chetnie ja obejrzy :)

Co do linersów, chyba lekko się ścierają, trzymają jednak OK, chociaż żeby być uczciwym, nie zawsze tak jest,  na USN'ie puszczono fotki Commandera z linersem,
który nawet nie zachodził na ostrze B),
moje noże na razie są wolne od takich problemów, zdjęć nie pokażę - bo ni mam czym ich zrobić :(
przynajmniej na razie ;)
Pozdrawiam serdecznie

kali

Cytat: Zwirek

Co do linersów, chyba lekko się ścierają, trzymają jednak OK, chociaż żeby być uczciwym, nie zawsze tak jest,  na USN'ie puszczono fotki Commandera z linersem,
który nawet nie zachodził na ostrze B)

mialem takiego jednego Commandera w reku - blokada byla tak wytarta, ze zeslizgiwala sie po glowni :( zastanawialem sie jak czesto sie to zdarza.

Cytat: Zwirek

moje noże na razie są wolne od takich problemów, zdjęć nie pokażę - bo ni mam czym ich zrobić :(
przynajmniej na razie ;)

nie zapomnij spakowac wszystkich na nastepny zlot :) tym razem nie mozesz nie przyjechac :P

FP

Zwirek

nie zapomnij spakowac wszystkich na nastepny zlot :) tym razem nie mozesz nie przyjechac :P

okidoki
nie mam ich az tak dużo (3 + jeden cholera ~:( w drodze, a miał dojść na Wigilię :(  ) ale na pewno  sie pojawię  ;)