Reklama

Delica 4 - zdjęca i recenzja

Zaczęty przez mrozik, 01-01-2006, 02:18:19

Gilotyna

"Bywają bowiem trzy rodzaje umysłów: jeden rozumie sam przez się, drugi rozumie to, co mu inni pokazują, trzeci nie rozumie ani sam przez się, ani gdy mu inni pokazują; pierwszy jest najwyborniejszy, drugi wyborny, trzeci do niczego [...]"
Nicollo Machiavelli "Książę"

kali

no to endura na dokładkę :)

http://www.physics.mun.ca/~sstamp/knives/endura_pe.html

są wyjątkowo paskudne ;)

There are no tactical knives, only tactical minds
FP

kostek.ok

Dał jej popalić jak cholera i ile blachy pociął na paseczki ,po tym co tam widziałem to wolałbym tą endurę od military i w życiu nie widziałem tak zjechanej paramili ,zabrakło tylko w tym teście rzeźby w granicie ,ale ten gozdek pewnie dałby rade tą endurą ,myślę że to Jeday jakiś  ;) Jak by nie było to podoba mi się ta nowa endura bardzo.

kangoo

A ja gupi (w pierwszej chwili) myślałem ,że Gilotyna już ją ma . Endurka z mocniejszym czubkiem ....mniammmmm.

deer hunter

Mam Endurę od tygodnia i nie wiedziałem że stałem się posiadaczem takiego woła roboczego, jeśli wierzyć tym testom  :)

Bywa, że najlepszy nóż  to ten, który akurat masz przy sobie

pecado

Tą Endurę najnowszą?! I jeszcze się nie przyznałeś?   ~:(

pozdrawiam
pecado
Fanklub Taktycznej Rusałki |#| Barankom mówię moje stanowcze nie :mad:
hokka hey hadree hadree succomee succomee
PGK swoich i świadków nie zostawia.

deer hunter

Niestety nie najnowszy model, ale jestem zadowolony. No.. może tylko te luzy mnie trochę martwią..

<span class='smalltext'>[ 832_dsc00098.jpg ]</span>

pecado

luzy na osi głowej (vel bladeplay)?
zbij nita delikatnie, mloteczkiem na kowadelku :-)

pozdrawiam
pecado
Fanklub Taktycznej Rusałki |#| Barankom mówię moje stanowcze nie :mad:
hokka hey hadree hadree succomee succomee
PGK swoich i świadków nie zostawia.

deer hunter

Bladeplay jest minimalny wynikający z plastikowej rękojeści. Luz ma na blokadzie tj. jak się go oprze czubkiem o coś twardego to pracuje delikatnie góra -dół. Ale to szczegóły, w codziennej ekspolatacji kosa super. Z uwagi na masę czasem zapominam że mam ją w kieszeni  :)

logan

Taki BP przy tej blokadzie to nic dziwnego i nienaturalnego , moja Pika też tak miała, regulacjia na śrubie nie pomagała zbytnio.Tak sie zastanawiam czy zamawiać teraz czy sie wstrzymać moze maja w plnach Manixa 2 :)

Los sprzyja gotowości umysłu.......

rybak

Lekki BP gora-dol to normalka w back locku i nic strasznego, zwlaszcza w plastikowym.

No chyba, ze ten backlock to jakis Nemezis, czy inny Fulcrum, bo jeszcze w zadnym nie widzialem, zeby mial :)

Jakigoś mje Ponie Buoze stwuozył, takigo mje mos... ن
--------------------------------------------------------------
The legacy is more intimidating, than any opposition...

kali

ER moze robic backlocki bez bp, to Spyderco tez mogloby, prawda? ;)

FP

deer hunter

Dzięki za pocieszenie że to normalne bo trochę spędzało mi to sen z powiek. Fulcruma to na żywo na oczy nawet nie widziałem  :)

peterskin

Cytat: pecado

lzbij nita delikatnie, mloteczkiem na kowadelku :-)

Byle nie za mocno bo w drugą stronę uderzać jest już trudno, ja trochę za mocno sklepałem nożyk i chodzi trochę ciasno

logan

Popracuj nia tak z miesiąc dwa i wtedy sam okreslisz czy BP jest dokuczliwy,do zniesienia czy poporstu zwyczajnie go nie ma,bo faktycznie klepanie nitów jest ryzykowną operacja.Lepiej mieć delikatny BP niż zacięty nożyk,takie jest moje niefachowe zdanie

Los sprzyja gotowości umysłu.......

kostek.ok

Dla mnie żadne luzy w niczym nie przeszkadzają , i nic bym nie klepał i tyle , endura to jest w założeniu nóż do używania a nie do oglądania i gibania ostrzem we wszystkie strony.

kangoo

IMO ,a niech sie troszku pogiba .... nic sie nie stanie . Jak zacznie grozić złożeniem (w co szczerze wątpię ) to wtedy będzie trzeba postukać . :)

obol

Cytat: deer hunter

Dzięki za pocieszenie że to normalne bo trochę spędzało mi to sen z powiek. Fulcruma to na żywo na oczy nawet nie widziałem  :)

jak bys sie z ekipa Poznan zadawał to bys se pomacał nie tylko Fulcruma ;)

oto ja, czyli brzydki, zły i szczery...

http://www.knives.pl/forum/index.php/topic,57901.msg149059.html#msg149059 - moj skladzik
34 PCK od 20 naszych Makerow :D

super

ja swoją stara endurę kilka razy poczestowałęm po głównym nicie...dało rezultaty  takie że rzeczywiście mniej się gibała na boki...  ;)

szkolenia survivalowe www.survivaltech.pl
szycie ekwipunku custom www.supertac.pl

kali

... i juz w NGK :) byly na tyle dlugo, ze wszystko wykupili ;) ale sa ceny i fotki :)

http://www.newgraham.com/spyderco_endura_4.htm

http://www.newgraham.com/spyderco_delica_4.htm

FP