Reklama

Swamp Rat Knife Works : Rat Mastiff

Zaczęty przez tlim, 05-01-2006, 18:10:34

MichaelD

Tak ma wygladac Rat Mastiff (aka Stan aka Tactical Battle Rat).Cenna ~240$  Ma sie pojawic na dniach wiec bądzcie czujni  :)

EDIT: Nie wiedziałęm gdzie umiescic tego posta wiec wstawiłem do działu Ogólne
<span class='smallblacktext'>[ Redagowany dnia  ]</span>

www.youtube.com/user/710HS

Proszę o nie wysyłanie wiadomości prywatnych z pytaniem "jaki nóż kuchenny wybrać". Nie jestem alfą i omegą, a inni koledzy z forum mają tak samo obszerną  wiedzę. Najlepiej utwórz nową wiadomość tak aby wszyscy mogli się wypowiedzieć w zadanym przez Ciebie pytaniu.

pecado

I bardzo dobrze wystawiłeś.

Przypomina mi busse...
Czy to busse są wzorowane na Battle Ratach? :)

Jakieś info o materiałach, okładzinach, powłoce?
Wyszu? :-)

pozdrawiam
pecado
Fanklub Taktycznej Rusałki |#| Barankom mówię moje stanowcze nie :mad:
hokka hey hadree hadree succomee succomee
PGK swoich i świadków nie zostawia.

peterskin

Chiba niedrogi jak na tę firmę? Może materiały low-end?

burzum

z tego co przeczytalem kiedys na stronie, to swamp rat wydzielil sie jako osobna linia produktow, pozostajac jednak w konsorcjum Busse Knives. A prezesem swam rat jest pani Jennifer Busse, skadinad, przez dziesiec lat wiceprezes busse knives.... Czy jakos tak - http://www.swamprat.com/.
Z tego wynika, ze robia na tych samych liniach produkcyjnych, tylko po godzinach....
Chyba ze zle zrozumialem, co bardzo prawdopodobne, bo jestem oczadzialy troche.

Piotr
Najlepszy nóż to ten, ktory mam przy sobie.
'Osobiste' nie zawsze oznacza 'ważne'.

wojtas13

Jak nie lubię mastiffów i innych tym podobnych bydląt, tak samo też nie lubię tej powłoki z busków, SR'ów i Fehrmanów. Choc sam nóż bardzo interesujący.

Crusader Forge/Trident Knives addict.

Seeker.

www.acousticblades.pl

http://www.facebook.com/profile.php?id=100001627722838

MichaelD

No i po zawodach  &| : https://www.shop.ratknives.com/displayProductDocument.hg?productId=52&categoryId=1
Co do materiałów:

Stal: SR-101 (US: 52100 ; PL: ŁH15) Hartowane selektywnie ostrze 58-60 HRC, Grzbiet 46-48 HRC
Rekojesc: Canvas Micarta przymocowana na te same tuleje co w Busse
Wykonczenie: Black Crinkle Coat to co w Bussach, porowata powierzchania ktora w raz z uzywaniem sie wygładza, co daje jedna z nabardziej zywotnych powłok.

Cenna ~240 $, troche duzo patrzac po ile był Battle Rat (~150 $), ale to byłą seria limitowana. Pozniej ten noz na e-bay czy bladeforums bedzie kosztował z 2,5 raza wiecej.
Za jakis czas ma sie pojawic,w ogolnej sprzedazy(www.swampratknifeworks.com), cos ma miec zmienione i cenna ma byc  takaze  niższa   :)

Burzum: Dokłądnie tak. Robia po godzinach, korzystajac z tej samej linni produkcyjnej

<span class='smallblacktext'>[ Redagowany dnia 07.01.2006r.- 10:36 ]</span>
www.youtube.com/user/710HS

Proszę o nie wysyłanie wiadomości prywatnych z pytaniem "jaki nóż kuchenny wybrać". Nie jestem alfą i omegą, a inni koledzy z forum mają tak samo obszerną  wiedzę. Najlepiej utwórz nową wiadomość tak aby wszyscy mogli się wypowiedzieć w zadanym przez Ciebie pytaniu.