Reklama

noże Linder Solingen

Zaczęty przez rufles, 08-01-2006, 21:40:56

Lothian

Firmy z Solingen, choć mają tradycje w produkcji noży, nie cieszą się zbytnią popularnością wśród braci nożowej w Polsce. Uważane są za niejako za "niższy gatunek". Tak sobie myszkując w sieci, znalazłem takie oto nożyki firmy Linder z Solingen, które chyba obalają mit, że są gorsze. A może potwierdzają regułę? :) Może Rybak wie coś więcej? ;) Pozdro Loth.

ATS 34 Super Edge 1

Super Edge 1. High-tech-knife with genuine ATS 34 high grade stainless steel blade, serial numbered. Vac & ice tempered to grant 60º Rockwell hardness. Kraton handle, designed for firm grip. Blade length 9 cm.

ATS 34 Super Edge 2

Super Edge 2. High-tech-knife with genuine ATS 34 high grade stainless steel blade, serial numbered. Vac & ice tempered to grant 60º Rockwell hardness. Kraton handle, designed for firm grip. Blade length 11 cm.

ATS 34 Super Edge 3

Super Edge 3. High-tech-knife with genuine ATS 34 high grade stainless steel blade, serial numbered. Vac & ice tempered to grant 60º Rockwell hardness. Kraton handle, designed for firm grip. Blade length 13 cm.

"I nastąpiła walka na niebie" (Ap 12, 7)
"A diabła, który ich zwodzi, wrzucono do jeziora ognia i siarki, tam gdzie są Bestia i Fałszywy Prorok. I będą cierpieć katusze we dnie i w nocy na wieki wieków."
(Ap 20, 10)

rybak

rybak wie tyle, ze Linger podroby Endury na przyklad robi i dlatego sie wiecej nie interesowal ;)

A tak calkiem serio, to Linder sporo roznych nozy robi, ten widelec mysliwski, ktory ktos tu kiedys wrzucal, to tez Lindera byl.

Poza tym to te niby "lepsze" Lindery sa zdaje sie dosc drogie w porownaniu z np. amerykanskimi odpowiednikami.

Tych tutaj nie znam.

[ Redagowany dnia 08.01.2006r.- 21:46 ]
Jakigoś mje Ponie Buoze stwuozył, takigo mje mos... ن
--------------------------------------------------------------
The legacy is more intimidating, than any opposition...

Lothian

Te pokazane wyżej kosztują około 100 euro, więc chyba nie są aż tak drogie w porównaniu z amerykańskimi odpowiednikami?  :)

"A diabła, który ich zwodzi, wrzucono do jeziora ognia i siarki, tam gdzie są Bestia i Fałszywy Prorok. I będą cierpieć katusze we dnie i w nocy na wieki wieków."
(Ap 20, 10)

rybak

Byc moze, jak pisalem, nie znam ich.

W Messermagazin widzialem jakies Lindery pod 200 euro.

Ale to w ogole nie moja dzialka, odpisalem, bo mnie zapytales :)

Lothian

Cytat: rybak

Ale to w ogole nie moja dzialka, odpisalem, bo mnie zapytales :)

Wiem, wiem - Benchmade uber alles  ;) Tak tylko, wydały mi się ciekawe. Dzięki za odpowiedź.  :)
(Ap 20, 10)

rybak

Szukajac czego innego znalazlem jeszcze takie cos:

http://www.messerdepot.de/product_info.php/products_id/272

Znajomo wyglada, nie? Jakby sie ktos jeszcze zastanawial, czemu mnie Linder drazni ;)

Marcel F.

A u mnie pojawił się taki oto cudak:

długość 25 cm
na rękojeści skóra

Rewelacyjnie spisuje się do przygotowywania posiłków, krojenie chlebka, mięsa itp.
A cena? Śmieszne 65 zł :)