Reklama

O, jak miło...

Zaczęty przez zbyszko9, 09-01-2006, 09:32:38

PiterM

widze, że powstało...

To może aby nie być posądzonym o off-topic jakaś fotka ;)

Instagram: @piotr_ma

... a w kieszeni Sebenza

corvus

ja to nie wiem o co biega ale fajny nozyk  :)

RaF

Miło miło :)
Piter, jak tylko wystawisz fotę tego noża to płytkiego oddechu dostaję - oszczędź kolegę ;)

A niech mnie chuje biorą na rogi, ja ich pierdole! .™ :>

Fred

Jak zaden ze mnie wedkarz, to to Bird&Trout Hossoma rzuca po prostu na kolana. Szkoda ze zdjecie nie moze oddac jego calej miodnosci  ;)

Polemika z głupotą niepotrzebnie ją nobilituje - Stefan Kisielewski

kostek.ok

Fajny jak cholera   :O

pecado

Ja człowiek znad morza z rybami mam tyle do czynienia, że wiem gdzie kupić nie do końca jarzę miodność tego nożyka, ale wzór rękojeści podoba mi się przeogromnie - z czego to jest Piotrze?
(pewno już gdzieś kiedyś pisałeś, tylko, że mi się zapomniało :? )

pozdrawiam
pecado
Fanklub Taktycznej Rusałki |#| Barankom mówię moje stanowcze nie :mad:
hokka hey hadree hadree succomee succomee
PGK swoich i świadków nie zostawia.

Kubek

Bo to nie na dorsze jest!!
Nożyk jest śliczny i wbrew pozorom bardzo przemyślany. Miałem go przez chwilkę w łapce i zauroczył mnie. Ostrze, to po prostu skalpel jest, a na określenie drewna na rękojeści, to zwyczajnie słów brak. Trzeba pamiętać, że to nożyk mały i do precyzyjnego dłubania jest, to wyjaśnia kształt i grubość rękojeści.

jawor

Ile razy go widzę Piter to dostaję ślinotoku  :) Bajeczka!!!

>THINK TWICE CUT ONCE<

corvus

no to moze ktos (chyba najlepiej Piter) napisze cos o zastosowaniu tego nozyka w praktyce.

mi tez najbardziej podoba sie rekojesc. mimo iz malo o knivemakingu wiem i nazwa pewnie nic mi nie powie to tez mnie ciekawi co to za drewno  :)

Krug

Na stronie autora stoi  rękojeść: "stabilized Maple burl" - o ile się nie myle to korzeń klonu.
Taki skalpelek zapewne jest użyteczny przy sprawianiu małych futrzaków, a i do rybki byłby pewnie również wygodny.

Krug-Noże.

Nie odpowiadam na PW? Pisz Pan: krugknivesmalpagmailcom
Na pohybel odchodom bolszewickich odchodów!
***** *******. :)
Śmiesznie jak jebacy popierają jebanych. :)
TRZYNASTU SPARTAN ŻYJE! WOT CHUJNIA.

kmicic

a ja mam pytanie ogolne co do tego dzialu.

do prezentowania zdjec nozy jest Galeria, makerzy swoje rzeczy i pomysly pokazuja w Knifemakingu, co bedzie tutaj ? dyskusje na temat customow ? bo zdjecia moga byc tez w galerii przeciez. a co z customami od naszych makerow ?
w ogole jak tylko fotki customow (polskich lub zagranicznych) to do Galerii czy tutaj ?
jakos nie pojmuje tego na razie, co nie znaczy ze jestem przeciw, wrecz przeciwnie...

Uwolnić NOŻE [Hakas]

variatio delectat

bagnet

Widziałem, macałem - arcydzieło. Nawet widziałem go w pracy, z okonkami świetnie sobie poradził... Ech byle do wiosny, to znowu zrobimy zlocik nad wisłą.

Bayonet Belts - taktyczne pasy Bagneta

KOD ZNIŻKOWY dla Forumowiczów "KnivesFun"

Przez moje ręce przeszło 158 fixedów, 132 foldery, 11 tooli, 19 siekierek. Moje opinie są subiektywne i oparte na doświadczeniu, a nie na wymyślaniu.

Krug

Kmicic. Moim zdaniem w "knifemakingu" powinny przeważać zagadnienia związane z techniczną stroną  nożoróbstwa. W galerii pokazujemy wszystkie noże jakie wpadają nam w ręce. Nóż zaprezentowany przez użytkownika  może wyglądać zupełnie inaczej w jego obiektywie jak w obiektywie twórcy. Tutaj powinno się dyskutować o nożach custom, maglować twórcę (jeżeli jest taka możliwość) i użytkownika który nóż zamówił.  

Krug-Noże.

Kubek

Czyli, jak nie wiem, jak mam coś zrobić, to w knifemakingu. Jak u kumpla nóż zobaczę, to jego foty do galeryjki.
A jak zrobię noża, to gdzie mam go w końcu pokazać?? Przecie to nie custom jest, bo ja nie Perin.
Kurnia, kociokwik mi się robi.

Zlot, rybki, noże, karkówka......  !amazed    !amazed    !amazed
<span class='smallblacktext'>[ Redagowany dnia 09.01.2006r.- 14:49 ]</span>

rybak

Panowie, poczekajcie, az Seiken z robota ruszy, to sie wszystko wyjasni. Na pewno w jakims "inauguracyjnym" poscie napisze, o co chodzi.

Na razie kmicic, Krug i Kubek po trochu maja dobre przeczucia, kazdy po kawalku ;)

Jakigoś mje Ponie Buoze stwuozył, takigo mje mos... ن
--------------------------------------------------------------
The legacy is more intimidating, than any opposition...

Fred

Cytat: Kubek

Zlot, rybki, noże, karkówka......  !amazed    !amazed    !amazed

...surowe omulki itd  :p
Polemika z głupotą niepotrzebnie ją nobilituje - Stefan Kisielewski

Krug

Krug nie Perin, Kubek nie Perin a noże robią. Robią recami, projektują głowami, czasem ktoś da
talara za nóż. To nie robimy Custom? Może się mylę. Albo tak. W galeriach sztuki to wisi sztuka.
Może w "Galerii Knives" będą wisieć tylko piekne foty jak sztuka? Nie wiem już sam, i dę na boczek(wędzony)!  

Krug-Noże.

Seiken

...no to momencik panowie , juz pisze post

simon

pisz pisz bo nie chwytam do konca o co biega  :?

Jestem żonaty 8D i mam syna!!!
Aambeld pokazał nóż (swój) ;P

jawor

Znalazłem drugiego ślicznego Hossomika o wdziecznej nazwie:

Stellar Sea Cow Bone Hunter

Weight: 5.4oz
Blade Length: 3.5"
Total Length: 8.38"

Blade Thickness: 0.16"
Blade Width: 1"
Blade: ATS-34 stainless steel with textured thumb rest on spine for a secure grip
Bolster: Satin finished 416 stainless steel
Handle: Stellar sea cow bone with mosaic pins and brass lanyard

Zarówno Piterowy i ten miodne są, że az boli   :)

>THINK TWICE CUT ONCE<