Reklama

Proszę o zbluzganie ;]

Zaczęty przez Felini, 17-02-2005, 02:18:54

Kaos

Witam wszystkich, to mój pierwszy post na tym forum.

Interesuje mnie, co możecie powiedzieć ZŁEGO o tych dwóch tanich nożach:
Benchmade Pika - jako użytkowy EDC dla dziewczyny (do kupienia za ponad 20$)
Buck Nighthawk - jako survival / fighter (dostępny za ponad 40$)

Czytałem już dobre rzeczy o tych nożach. Teraz chcę poczytać złe. ;]

Mam nadzieję, że piszę w odpowiednim dziale, z góry dziękuję za odpowiedzi.

Wake up! It's a dream! / It's only... Hallucination...

AdamD

chujowe :-)

tani shit, marne materialy, taka sobie stal, plastik, pochwa nighthawka bardzo ogranicza sposob noszenia.

... mam oba :]

bagnet

Czas się pożegnać z forum

Bayonet Belts - taktyczne pasy Bagneta

KOD ZNIŻKOWY dla Forumowiczów "KnivesFun"

Przez moje ręce przeszło 158 fixedów, 132 foldery, 11 tooli, 19 siekierek. Moje opinie są subiektywne i oparte na doświadczeniu, a nie na wymyślaniu.

Kaos

Cytat: bagnet

Rękojeści można spalić po włożeniu do ogniska, nie da sie nimi rozpruć blachy samochodu, nie podważysz Piką drzwi.

Wydawało mi się, że to zastosowania noża, które raczej aktywnie są zwalczane w tym dziale, jako dla noża nieswoiste. ;]
A powiesić się na Pice można? ;p

kabar24

Pike pochwale, bo nie mam się do czego doczepić. Mi pasuje, a dziure w całym znaleźć można zawsze.
PS. Admin/Moderator - szacunek za rozwiązanie

Pozdr Krzysztof

PGK swoich i świadków nigdy nie zostawia

bagnet

Czas się pożegnać z forum

Bayonet Belts - taktyczne pasy Bagneta

KOD ZNIŻKOWY dla Forumowiczów "KnivesFun"

Przez moje ręce przeszło 158 fixedów, 132 foldery, 11 tooli, 19 siekierek. Moje opinie są subiektywne i oparte na doświadczeniu, a nie na wymyślaniu.

Kaos

Dzięki. Po prostu, jak człowiek zaczyna czytać fora nożowe, to najpierw dowiaduje się, że za taki nóż, jaki chciałby mieć, musiałby zapłacić kilkaset dolców, i że nie jest to wcale wygórowana cena. Potem czyta, że porządnie zrobione noże zaczynają się od CRKT M21. A potem widzi nagle taką Pikę, ponad dwukrotnie tańszą, i nie może uwierzyć własnym oczom. ;]
A propos pochwy... Wie ktoś, czy / jak / gdzie / za ile można dokupić pochwę z kydexu na wymiar Nighthawka? (Heh, pytanie na wyrost, jeszcze go nie zamówiłem nawet...)

Akme

Cytat: Kaos

Wie ktoś, czy / jak / gdzie / za ile można dokupić pochwę z kydexu na wymiar Nighthawka? (Heh, pytanie na wyrost, jeszcze go nie zamówiłem nawet...)

Ofkors - u Pitera www.guns.com.pl  8)

Szwoleżer Crew - KNAK - Łoś Tracker Team

"Nam nad głowami rosną chmury, kłęby, dymy, grzyby, obłoki...
I jeszcze widzimy kontury rzeczy, kolorów boki"

WAR

Jest również kilka stron zagranicznych, robiących customowe pochwy.

There are good atheists and bad atheists. There are good believers and bad believers. A cunt is a cunt and no god has ever changed that.

Kubek

No właśnie, ciekawe jak by wyszło porównanie ceny u Pitera i tych zagranicznych customów. Bo, że jakość u Pitera przednia, to wątpliwości nie ulega no i podejście do klijenta, też się liczy.

Jarek

Ja mam Pikę, bardzo tani nóż jak na ogół, świetnie się spisuje jako nóż roboczy którego nie żal używać do najcieższych prac. Ja polecam.

WAR

http://www.mnsi.net/~nbtnoel/products.htm

ceny na stronie, do cen trzeba doliczyć jakieś 10usd za wysyłkę.

There are good atheists and bad atheists. There are good believers and bad believers. A cunt is a cunt and no god has ever changed that.

kabar24

Widze Kaos że z tym avatarem to twardy jesteś.....

Pozdr Krzysztof

PGK swoich i świadków nigdy nie zostawia

Admin

Cytat: kabar24

Widze Kaos że z tym avatarem to twardy jesteś.....

ehhh,,, dalem mu czas, zeby wydoroslal :-)

"I got the Power"

Blacha

dobre nozyki w dobrej cenie, w cenie piczki cięzko coś innego znaleźc co byłoby konkurencja - w cenei bucka możesz mieć BK7 na newgraham teraz są po 40$ - duży pancerny skurwiel - wół roboczy - w tej półce cenowej nie do pobicia, ale cięższy i większy od Bucka

- A jeśli pewnego dnia będę musiał odejść? -spytał Krzyś, ściskając Misiową łapkę. - Co wtedy? - Nic wielkiego -zapewnił go Puchatek. - Pamiętaj tylko, aby zginąć z mieczem w dłoni, inaczej nie dostaniesz się do Valhalli.

Liczmistrz

Ostatnio chodza za mna te BK...
Niedrogie a dobre.

KFP - Knives For Pleasure ;-)
GuldanoGeocamo & Stary Szczepana Fan :D
9/23

Kubek

Bo to mocne, dobre noże. Bez wodotrysków i zbędnego baroku, za to dobra stal, wysoki szlif i gruba klinga. Akurat w teren.

Liczmistrz

Juz sie zastanawialem nad Becker Combat/Utility i Becker Crewman bo na Bush Hog jeszcze mnie nie stac...

KFP - Knives For Pleasure ;-)
GuldanoGeocamo & Stary Szczepana Fan :D
9/23

andorfine

mam Pike i jestem bardzo zadowolony. Jedyna jej wada to ciasna konstrukcja. Jak chcesz uzywac do gorszej roboty to musisz sie liczyc z tym ze pomiedzy okladziny i ostrze moze sie dostac piasek, a wtedy bez sprezonego powietrza i szczelinomierza ani rusz...

"If you do not change direction, you may end up where you are heading" - Lao Tzu

Jumbo

Mam Pikę. Używam w kuchni, myję w zmywarce i nie ma problemów.

Wielkopolski Klub Miłośników Noży
Arma Virumque Cano
opiewam oręż i męża
<a href="http://www.frihet.pl/gal/">Zdjęcia z gór</a>