Reklama

radioaktywny fun

Zaczęty przez Guldan, 21-04-2006, 15:13:27

Guldan

dremel, frezik, male wiertelko, super glut i w 10 minut mamy oswietlony noz :D

bagnet

Guldan - nie bądź świń i powiedz co tam wkleiłeś... :mad:

Bayonet Belts - taktyczne pasy Bagneta

KOD ZNIŻKOWY dla Forumowiczów "KnivesFun"

Przez moje ręce przeszło 158 fixedów, 132 foldery, 11 tooli, 19 siekierek. Moje opinie są subiektywne i oparte na doświadczeniu, a nie na wymyślaniu.

Guldan

a co mozna wkleic, co swieci przez 12 lat i jest obecnie modne (a guldan wiadomo, za moda podaza ;))?

Vercengetoryx

peterskin

Kotwic

Cytat: Guldan w 21-04-2006, 15:19:32

a co mozna wkleic, co swieci przez 12 lat i jest obecnie modne...

światłowód  ;)

To nawet takie małe kapsułki trytowe robią :?
Wygląda całkiem nieźle, chociaż przy nożu to ja nie widzę sensu by coś takiego robić. :dodge:

Pilnikami noże tworzę.

Dom już mam, synów też, drzew już posadziłem wiele. Pochłonęła mnie praca, wobec czego brak mi czasu na robienie noży, fotografowanie i wędkowanie.
8/20

Ogi

Kotwic, dopóki w lesie nie zgubisz. A tak- wystarczy do wieczora poczekać, i szanse odnalezienia wzrastają o ładnych parę % ;)  Pod warunkiem, że cały nożyk będzie naszpikowany "oczkami" , co by ładnie mrugał na Ciebie ;)

Odwieczna tęsknota za wędrówką
Szarpie łańcuchem przyzwyczajeń...

Kotwic

Cytat: Ogi w 21-04-2006, 17:22:12

... dopóki w lesie nie zgubisz. A tak- wystarczy do wieczora poczekać, i szanse odnalezienia wzrastają o ładnych parę % ;)

To zanczy, że jak nóz zgubię rano to  powinienem:  ;)
a. czekać do wieczora,
b. sprawdzić kiedy jest najbliższe całkowite zaćmienie słońca,
c. znaleźć materiał, którym sztucznie mogę przysłonić światło by zobaczyć w którym miejscu nóż zacznie iluminować.
d. oznaczyć pozycję za pomocą GPS i powrócić pod osłoną ciemności by odnaleźć "natrytowany" nóż.

Pilnikami noże tworzę.

Dom już mam, synów też, drzew już posadziłem wiele. Pochłonęła mnie praca, wobec czego brak mi czasu na robienie noży, fotografowanie i wędkowanie.
8/20

mossberg

dobra -napisz lepiej skad te kapsułki trytowe wygrzebałeś? :d

DARK

Guldan

kotwic: jeszcze mozesz chodzic z licznikiem gigera i szukac po ilosci promieniowania ;)

a tak na powaznie to to bardziej modno-estetyczne niz praktyczne zastosowanie, choc w nocy faktycznie mozna szybciej zidentyfikowac gdzie nozyk lezy.

ale generalnie polega na tym, jak to ujal Vince: "fajnie swieci!"

a skad? z internetu ;)  kupilem w formie breloka.

kostek.ok

flybig69

Fajnie się prezentuje.
ps: mozna było jakiś fajny wzorek zrobić  ...

graf

Ale czad - nic tylko opatentować, mówię serio, pomysł jest bardzo, bardzo interesujące pod względem marketingowo-taktycznym.

A swoją drogą, to w sieciowym sklepie gdzie były takie kapsułki (toys4boys), nie było słowa o radioaktowności, tylko że jest to "fosforyzujący gaz", "świecąca substancja" :)

Najlepsze polskie noże do rzucania
http://grafknives.pl
Polub na FB
https://facebook.com/grafknives

lukaszki

Cytat: graf w 21-04-2006, 20:04:40

A swoją drogą, to w sieciowym sklepie gdzie były takie kapsułki (toys4boys), nie było słowa o radioaktowności, tylko że jest to "fosforyzujący gaz", "świecąca substancja" :)

Bo radioaktywnosc trytu jest zdaje sie tak znikoma, ze nie ma zadnego znaczenia...
Endless tears
Forever joy
To feel most every feeling
Forever more

Pokim

Ale socjotechnicznie lepiej to nazwać 'fosforyzującą" lub 'świecącą' substancją a nie paraliżującą ogół radioaktywnością. ;-)

Na przekór Hanysom, mieszkom za Brynicą

Guldan

najladniej tryt wyglada w swietle latarni oswietlajacych ulice.

w swietle takiej latarni widac caly noz. widac jednoczesnie (o dziwo, w swietle) bardzo ladnie jak swieci tryt :)

Ogi

"...radioaktywnośc trytu jest zdaje się tak znikoma..." Nie lubie tej postaci, więc moge sie mylić, popraw mnie Graf, jakby co, ale czy Superman nie pochodził z planety Tryton, czy jakosik tak? ;) I chyba miał jakieś dziwne zdolności? Hehe, jeśli ja też bym mogła jak on, to poproszę, Guldan, o pożyczenie nożyka na jakiś czas...  8D

edyta: Już wiem, ze to był kryptonit :) No cóż, nie wszystkie filmy znam ;)

Odwieczna tęsknota za wędrówką
Szarpie łańcuchem przyzwyczajeń...

Guldan

w supermenie to kryptonit byl ;)

Smoke

Cytat: Guldan w 21-04-2006, 23:28:28

w supermenie to kryptonit byl ;)

fuck ! a ja już nażarłem się tych trytowych breloczków, bo myślałem, że będe umiał latać, a każda budka telefoniczna będzie moją garderobą  :dead: ...
;) zajebisty pomysł z tymi świecidełkami, podobie mi się ...
... emkoholic ...
... to download is human, to share is divine ...
[/size]