Reklama

Skaza w trakcie produkcji

Zaczęty przez Petro, 11-06-2006, 15:00:57

Petro

Stal to resor szlif płaski lub płaskawy :) zostały mi do zrobienia ostatnie poprawki i wygładzanie , dziury  , hartowanie i czecz jasna oprawienie bydlaczka

Jedna strona

jak widać metal ma skaze powiesiłem sie na nim jak zablokowałem go futrynie tylko leciutko sie wygiął tak ze konstrtukcyjnie bardzo nie przeszkadza

Druga strona

i w łapce

wszelkie  opinie mile widziane sugestie również .

Pozdrowienia
PS. Kubek, Crom  to o tym ostrzu właśnie rozmawialiśmy

A z miecza twego żyć będziesz, i bratu twemu będziesz służył...

Milo

profil ostrza BARDZO w moim guscie...
pasuje mi pochylony poczatek szlifu :shades:
nad rekojescia popracujesz jeszcze jak rozumiem :)
moje uznanie Milo

Zmiany zmiany
Juwenalia 2008:
1.Cień i Mrok
2.Kruciak
ParaKowalstwo wysypiskowe

dawbor

Ciekawy kształt ostrza-podoba mi się cos takiego!
Jakies wymiary?

rybak

Jakigoś mje Ponie Buoze stwuozył, takigo mje mos... ن
--------------------------------------------------------------
The legacy is more intimidating, than any opposition...

Pokim

Ja też nie, pewnie imageshack się zwalił

Na przekór Hanysom, mieszkom za Brynicą

Krug

Widzę ciemność! Widzę ciemność!

Krug-Noże.

Nie odpowiadam na PW? Pisz Pan: krugknivesmalpagmailcom
Na pohybel odchodom bolszewickich odchodów!
***** *******. :)
Śmiesznie jak jebacy popierają jebanych. :)
TRZYNASTU SPARTAN ŻYJE! WOT CHUJNIA.

Misza

Jak dla mnie... Ładny. Ciekawa linia, początek szlifu bardzo fajny, dopracowany, ale... :>  hm. Mam tak samo wyglądający w kuchni.

Chociaż.. nie. Bzdury piszę. Mój się nie rozszerza ku klindze. Fajnie to wygląda. Przywodzi na myśl sprzęt do karczowania lasu.

MBR Custom Knives   ][   Knives 4 fun, not 2 kill.  ][   StoPoWUz ][ TKLM ][- Jestem z TEGO Świebodzina. Komu autograf?

Petro

wymiary 17 cm ostrza i 13 rękojeśći grubość 4mm nad rękojeścią rzecz jasna jeszcze będe pracował.
ps myślałem że bede musiał jeszcze raz zdjęcia wrzucac ale samo się naprawiło :)

wasut

Bardzo zgrabny, nie podoba mi się tylko początek szlifu... ale to nie mi ma się podobać :P

Czekam na finał

pozdrawiam

simon

zapowiada sie swietnie, jak dla mnie to troche poczatek szlifu za bardzo pochyly, ale to tylka jak dla mnie ;)
jak planujesz wywazyc?
Pozdrawiam

Jestem żonaty 8D i mam syna!!!
Aambeld pokazał nóż (swój) ;P

Petro

wyważenie bardzo neutralne chcę zrobić z małą ale małą przewagą na ostrze tak żeby mógł służyć jako nożyk do zrobienia potraw i żeby dobrze sie nim machało scinając kijek na ognisko i,
mam ochotę na wypobowanie zrobinia bolsterów ale nijak nie potrafie sobie tego wyobrazić przy takim nożu.

do większych prac chcę zrobic coś wiekszego , widziałem ostatnio gdzies w necie zdjęcia maczety do bananowca ale gdzię mi sie link zapodział

edyta
jak przy wyważaniu bieżecie poprawkę na okładziny bolstery etc...??

simon

wywazaj jak juz bedziesz mila spasowane bolstery i mniej wiecej dociete okladziny...wtedy bedziesz mogl plynnie odciazac rekojesc.
edyta-literowka

Jestem żonaty 8D i mam syna!!!
Aambeld pokazał nóż (swój) ;P

Misza

Bolstery można mocować na wiela sposobów. Spawać, kołkować, lutować, nawet kleić. W życiu lutowałem już jeden bolster, odradzam - kłopotliwe. Kołkowanych nie robiłem wcale. Spawane według mnie najsolidniejsze, ale najuciążliwsze w wyrobie (spaw trzeba długo i dokładnie obrabiać, aby było ładnie. Klejone stosuję w hidden tangach, ale to troche inna bajka.

MBR Custom Knives   ][   Knives 4 fun, not 2 kill.  ][   StoPoWUz ][ TKLM ][- Jestem z TEGO Świebodzina. Komu autograf?