Reklama

Grip Doug Ritter - jak? Od kogo? Za ile?

Zaczęty przez mbieniek, 21-12-2006, 16:07:50

mbieniek

Chyba nie było takiego pytania, wybaczcie "forumowemu" neoficie...

Gripa - jak już tu pisałem - niespecjalnie lubię, ale ostatnio przeglądając posty miłościwie nam moderującego Rybaka zakochałem się w linii ostrza wersji DR, a potem obejrzałem zdjęcia gripa po tuningu by marcins i... zachorowałem :) Zrobiłbym temu DR okładziny z czegoś ładnego i byłby to prawie mój nóż marzeń :)

Niestety tego modelu w ofercie alertu nie widzę, poza tym od czasu, kiedy (o naiwny!) w ich łódzkim sklepie przepłaciłem za Ambusha niemal dwukrotnie (z "rabatem" w wysokości 30 pln bodaj!), uważam ich za bezczelnych zdzierców i obiecałem sobie tam więcej nie kupować.

Czy ktoś z Szanownych ma pojęcie gdzie realnie możnaby to cudo pomacać, a może i kupić?

Serdecznie przedświątecznie,

m.

kangoo

Poproś kogoś z regularnie handlujących na bazarku może Ci ściągnie z aeromedix za rozsądną prowizją .Mam wielką chęć na RSK mk1 ,ale zawsze mnie przerażały problemy ze zdobyciem typka i ilość gotówki ,która wsiąkła by w przesyłkę i wygórowane pomysły w/w sklepu .

rybak

Ja mam Rittera.

Ale mam tez troche daleko do Lodzi ;)

Na sp. Magie Stali jeszcze pisal recke Rittera... glus chyba...? Nie pamietam, czy on czasem nie jest z Lodzi - i nie wiem, czy ma go dalej.

Jakigoś mje Ponie Buoze stwuozył, takigo mje mos... ن
--------------------------------------------------------------
The legacy is more intimidating, than any opposition...

mbieniek

Cytat: rybak w 21-12-2006, 17:28:39

Ja mam Rittera.

No wieeem:) Właśnie nad nim sie zaśliniłem ostatnio:)

Na magii stali wygrzebałem jedną recenzję Gripa DR, niestety sygnowaną przez kogoś wyraźnie mocno zza zachodniej granicy Polski :)

Tak czy inaczej - bardzo dziękuję niezawodnym Panom za sugestie. Będę rozpytywał sprowadzaczy. Albo szukał używki.

Niezmiennie przedświątecznie,

m.

ov_Darkness

I never wanted to be different. I just wanted to be me.
8.5/20

pecado

Cytat: ov_Darkness w 22-12-2006, 02:44:29

Recki z MS powinny byc na www.acousticblades.pl

Nie żeby u nas ich nie było, daleko nie szukając...

pozdrawiam
pecado
Fanklub Taktycznej Rusałki |#| Barankom mówię moje stanowcze nie :mad:
hokka hey hadree hadree succomee succomee
PGK swoich i świadków nie zostawia.

Heimdall

Cytat: mbieniek w 21-12-2006, 16:07:50

zakochałem się w linii ostrza wersji DR, a potem obejrzałem zdjęcia gripa po tuningu by marcins i...

Masz jakiś link lub fotkę? Zdaje się, że przeoczyłem ten tunig. Grip-Ritter podoba mi jak cholera i nawet byłbym skłonny przepłacić, tylko wciąż inne priorytety. Opcja dorobienia rękojeści np z G10 przesądziłaby chyba jednak o poważniejszym szykowaniu funduszy ;-)

pozdrawiam

mbieniek

Cytat: Heimdall w 23-12-2006, 15:35:58

Masz jakiś link lub fotkę? Zdaje się, że przeoczyłem ten tunig.

Było. Ale wkleje dla potomnych jeszcze raz.

http://www.messerforum.net/showthread.php?p=325949

Pamiętaj o mnie, jeśli będziesz sprowadzał :)

Edytka:
Swoją drogą, jeśli już myślimy o takim czymś, jak dorabianie custom okładzin do Gripa, czemu nie pomyśleć o zrobieniu z niego Gripkusa, Gravigripa, czy Gripmisha?...Oryginalne okładziny niby kształt mają całkiem ergonomiczny, ale ileż ciekawych możliwości kryje się za taka koncepcją... ;P

m.

Džango Sapun

na Gripbenzę to ja się od razu piszę :D.

"Dobranoc - przerwał mu Vesper i strzelił w łeb. Z bliska, niemalże z przyłożenia."

mbieniek

Cytat: Džango Sapun w 24-12-2006, 16:59:47

na Gripbenzę to ja się od razu piszę :D.

Nawet o tym myślałem, ale wydaje mi się, ze ze względu na specyfikę axisa, tudzież konieczność zostawienia stalowych linersów, prosta przeróbka nijak nie wchodzi w grę.
Możliwe by jednak było zastosowanie dość grubych, aluminiowych (bądźmy rozsądni, for heaven's sake ;) ) okładzin, nawiązujących kształtem do tych wiadomo skąd. Zresztą gripmish musiałby wyglądać podobnie.
Mimo, że manulalnie cienki jestem raczej, frezarki nie mam, a przystawki frezującej do dremela szybko się nie dorobię - chyba niedługo zacznę robić jakieś szkice:)

Spośród nakryć stołowych, już w krawacie - pozdrawiam wszystkich zboczeńców, co to czytają, świątecznie :)

m.

(Edit - interpunkcja :) )

Džango Sapun

Hmmm na moje oko dałoby się dopasować tak tytanową rękojeść,żeby axis sobie w niej chodził  :/. Ale jako,że grip się ode mnie wyprowadził -nie mogę go rozkręcić i pomyśleć dokładniej  ;).

"Dobranoc - przerwał mu Vesper i strzelił w łeb. Z bliska, niemalże z przyłożenia."

mbieniek

A pewnie:) Wystarczy, żeby była grubsza nieco i miała gdzie w niej omega zamieszkać. Vide fotki marcinsa.
A o aluminium napisałem tylko gwoli wydolności finansowej.

Przyznam, że temat kręci mnie coraz bardziej; szkoda, że zaraz będę mieć zupełnie inne rzeczy na głowie.

m.

revenge

To ja odświeżę temat trochę :]
Pytania mam dokładnie takie same :]
Plus ewentualnie czy z Aeromedix ciągle są problemy, jadąc nawet po najmniejszej linii oporu i zamawiając u nich nie bardzo mam pomysł jak zapłacić :]

rybak

revenge

Przynajmniej tak zrozumiałem przetrząsając forum. Może lepiej było by powiedzieć "wysoko skomplikowany proces zamawiania"  ;)

rybak

Cytat: revenge w 22-07-2007, 20:11:19

Przynajmniej tak zrozumiałem przetrząsając forum. Może lepiej było by powiedzieć "wysoko skomplikowany proces zamawiania"  ;)

E tam, skomplikowanego to tam nic nie ma, chyba, ze cos przegapilem - tylko trzeba miec kasy sporo, albo kogos, kto Ci go kupi na miejscu i przywiezie.

jeryd

Przyznaję że stuningowany przez MS Grip jest boski.Swojego czasu Marcin sprzedawał komplet okładek z G10 ale niestety nie był to mój kolor (przejechana żaba).

cejzik

Z zamawianiem z aeromedix nie ma problemów pod warunkiem że się mieszka w USA lub Kanadzie. Czasem są problemy z czasem oczekiwania na przesyłkę (z dostępnością danego modelu), ja czekałem ponad 4 tygodnie na swojego DR Gripa i nie załapałem się też na wersję w M2.
Z Polski nie udało mi się zamówić nic w aeromedix, z USA bez najmniejszych problemów.

revenge

O to mi właśnie chodziło mniej więcej. Albo nie wiem jak się do tego zabrać, albo rzeczywiście jest problem z zamówieniem poza stanami. Chyba nie opzostaje mi nic innego jak podobijać się do znajomych mieszkających tam, bo innego wyjścia póki co nie widze. Chyba że ktoś ma jakiś pomysł ;)

rybak

To juz nie ma International Shipping?

Do Niemiec bez problemow wysylaja nadal z tego co wiem.
A czeka sie tez dlugo, bo na cle laduje na 150%.