Rozkręciłem się na dobre

i tak powstało kilka fotek kilku fajnych nożyków

Na początek Socom. Moje edc nieprzerwanie już od ponad 3 lat. Widać drobne ślady zużycia, ale nadal zerowy Blade Play i bardzo płynny ruch ostrza. Powłoka lekko wytarta , jednak nie udało się jej zarysować do gołej stali. Nożyk nie był nigdy rozkręcany. Jak widać dobry nóż nigdy się nie starzeje
![]()
Następny zawodnik to Strider EB-LS . Mój etatowy "chłopiec do bicia "

Wiele przeszedł , czasem jakaś drobna szczerba się pojawiła, ale ogólnie rzecz ujmując jest to jeden z tych noży które zniosą wszystko i jeszcze proszą o więcej

Pewnie że nie jest specjalnie piękny, ot zwykła sztaba metalu , ale ten nóż ma coś w sobie .....
![]()
Teraz chyba jeden z bardziej niedocenianych noży w Polsce- (przynajmniej takie mam wrażenie) - Nkonka. Może pan Reeve nie reklamuje tego noża jako łomu i taktycznej maszyny do cięcia, ale w moim odczuciu zostawia wiele "rasowych tacticali" daleko w tyle pod względem wytrzymałości. Wady ? Chyba wysoka masa i niezbyt wygodna rękojeść jeśli nie pracujemy w rękawicach. Gardy może wyglądają co najmniej "dziwnie" ale cóż, ważne że działają

![]()
![]()
ATAK- jego zdjęcia już były, ale pomyślałem że przytoczę dość ciekawą anegdotkę na jego temat

Otóż kilka dni temu odwiedził mnie Ksiądz Proboszcz z wizytą Duszpasterską ( wiadomo koniec roku, wiec chodzi "po kolędzie " ) Otóż mój proboszcz to zapalony myśliwy. W pewnym momencie rozmowa zeszła na temat noży. Pokazałem ATAKa no i wielebny długo nie mógł wyjść z podziwu

Obejrzał nóż dokładnie i z uznaniem stwierdził, że wykonanie i dbałość o szczegóły jest wręcz niesamowita, po czym oznajmił że to musi być ręczna robota

Na koniec nazwał ATAKa potężną maszyną outdoroową . Trudno się z nim nie zgodzić
Kilka dni temu zabrałem ATAKa do lasu na "test terenowy" i jestem z niego bardzo zadowolony . Po prostu cholernie dobry nóż.
![]()
Na koniec coś specjalnego . Piękne Kukhri, które dostałem w prezencie od Akme ( jeszcze raz stokrotne dzięki

)
Ostrze ma ok 16 cm długości i prawie 1 cm (:eek: ) grubości
![]()
![]()
![]()
I na koniec zupełne oderwanie od tematu

Jedna z pierwszych próbnych fotek w nowym" środowisku pracy "
![]()