Fotka w ręku oddaje doskonałą linię ostrza. Taką, jak lubię najbardziej. Bardzo ciekawe jest zestawienie drewnianej rękojeści z czernię ostrza, do której przyzwyczaiły nas dotychczas noże tzw. taktyczne. Jest to - jak rozumiem - podyktowane właściwościamii stali. Sadze, że bardzo ciekawe zestawienie może dać takie czarne ostrze i czarne drewno (heban? czarny dąb?) i do tego srebrne piny. Już się rozmarzyłem. Co do kształtu rękojeści - z własnego doświadczenia wiem, że Twoje projekty są niezwykle ergonomiczne, chociaż nie zawsze na pierwszy rzut oka na takie wyglądają. Ale pozory mylą. Co do wykonania. O ile dobrze widze, jak zwykle, perfekcyjny zero grind. Rękojeść dość szeroka i gruba. Na pewno osobom z dużymi dłońmi bardzo przypadnie do gustu. Bardzo ładna faktura drewna na okładzinach. Pin malo widoczny, więc się nie wypowiadam.
To na tyle, jesli chodzi o pierwsze wrażenia.
Ale najważniejsze - że wróciłeś. Wreszcie. Ciekaw jestem, jak kolejne projekty ... zwłaszcza jeden. Ale o tym może podczas przekazania tri. Może w tym tygodniu, bo nabrałem apetytu...