Reklama

wasz warsztat

Zaczęty przez dzey, 08-03-2005, 12:16:12

marcins

Ciekawi mnie jak wygląda wasz warsztacik w którym namiętnie strugacie noże . miałe chwile wolnego sprzątałem w swoim wiec pstryknąłem fote mojej tajnej twierdzy  :p

a przy okazji malutki kozik EDC  dla mnie , UDT pewnie pójdzie na emeryture  :)

;)

Kotwic

To ja poczekam, aż pojawi się tutaj więcej zdjęć Waszych warsztatów, co byście nie popadali ze śmiechu, jak zobaczycie moją pracownię.   !amazed    :?   :p

Pilnikami noże tworzę.

Dom już mam, synów też, drzew już posadziłem wiele. Pochłonęła mnie praca, wobec czego brak mi czasu na robienie noży, fotografowanie i wędkowanie.
8/20

wysz

Podtrzymywanie procesów życiowych kawą, papierosami i orzeszkami ziemnymi.

Też uzywam. :)

marcins

Cytat: wysz

Podtrzymywanie procesów życiowych kawą, papierosami i orzeszkami ziemnymi.

Też uzywam. :)

Co do dwóch pierwszych używek masz racje, nie zaczynam pracy bez dobrej kawki i cygarka   :) , a orzeszki nie jadam w warsztacie a te puszki to na śrubki

Guldan

obecnie jest troche wiekszy burdel i syf...

Kotwic

Coś nie garniecie się do pokazywania Swoich miejsc pracy  !dodge
To może Was ośmielę, bo już prymitywniejszego warsztatu niż mój, to sobie nie wyobrażam   !amazed
Ze względu na to,  że dotychczas niewiele posiadam, więc i warsztat adekwatny do moich możliwośći  :p
Oto przykładowa fotka.

W przypadku próby wykonywania kilku czynności naraz, leży na stole więcej złomu,
tzn: pilników, papieru ściernego i  piłka do metalu.
Ale gdy pozostaje mi tylko szlifowanie, to mam dużo luzu na stole   :D .

Pilnikami noże tworzę.

Dom już mam, synów też, drzew już posadziłem wiele. Pochłonęła mnie praca, wobec czego brak mi czasu na robienie noży, fotografowanie i wędkowanie.
8/20

mrozik

Mój warsztacik:

BM Osborne 943 - porządam, oddam co mam za niego.

Usługi tokarskie, nietypowe srubki, pivoty, thumb study, piny, nity Cr-Ni, moletowanie, wytaczanie, nietypowe prace tokarsko-frezarskie - masz problem - pisz do mnie.

obol

widze na tej ścianie conajmniej 3 znajome kształty   ;)
<span class='smallblacktext'>[ Redagowany dnia 23.05.2005r.- 20:38 ]</span>

oto ja, czyli brzydki, zły i szczery...

http://www.knives.pl/forum/index.php/topic,57901.msg149059.html#msg149059 - moj skladzik
34 PCK od 20 naszych Makerow :D

logan

No dobra to ja wole si enie ujawoniac,ale tak obrazoow opisze,jeden zacisk trzyma deseczke przymocowana do metalowej nogi od regału,a na deseczce malutkie imadełko,w nim kawałek szmatki i.....to wszystko,jak dorobie sie cyfry to pokaze,co by wesele było :)

Los sprzyja gotowości umysłu.......

bodo

to tak jak u mnie ...  :)

Guldan

te bodo, mam wkleic zdjecia twojego warsztatu i maszyn? :P

bodo

i tak w 5min jest taki burdel ze stoje scisniety w kacie i wygrzebuje narzedzia z takiej wielkiej kupy - nie wiem czy nie da sie inaczej ?

Guldan

u mnie tez jest teraz burdel nieziemski.
wszedzie pilnikow pelno, wszystko pokrywa warstwa opilkow stalowych...

masakra...

M.O.D.

Moje miejsce pracy : taboret, imadełko modelarskie, pilniczki i papier ścierny.

<span class='smalltext'>[ 522_dsc00503.jpg ]</span>

M.O.D.

Przepraszam za rozmiar zdjęcia - mała wpadka  &|

Tui

szkoda że nie mam aparatu u mnie stoi koło wiertarki gąsiorek na winko w piwnicy obecnie pusty:-(

bodo

m.o.d. - t o jak sex przed telewizorem :)  szlifujesz nozyk i zerkasz na monitor
pozdrawiam - pieknie ci idzie nozyk..

M.O.D.

Bodo - dziękuję za miłe słowa. Nożyk wygląda tak dzięki Twojej pomocy i radom. Proces szlifowania dobiegł końca, teraz zastanawiam się gdzie wywiercić otworki w rękojeści - brak wiertarki.

Tak, porównanie jest dobre. Emocje przy jednej i drugiej czynności są podobne, jedno i drugie to akt twórczy   :)
W domu patrzą na mnie trochę dziwnie i komentują że na stare lata szlifowanie nożyków mi w głowie.

bodo

m.o.d. - wiesz - daleko nie masz, zawsze w weekend mozesz cos szlifnac albo powiercic, zreszta w kazdy dzien mozesz wpasc do mnie...

logan

m.o.d super imadełko,ile taka przyjemność,tak orientacyjnie rzecz jasna,bo moze bym zrezygnował z zestawu deseczka ,zaacisk imadełko+stalowa noga:)

Los sprzyja gotowości umysłu.......