Cześć Amur,
Jeśli chodzi o Sharga, to ja też miałem z nimi dość dobre doświadczenia. W listopadzie lub grudniu 2001r. kupiłem u nich (w Międzylesiu) mojego pierwszego pajączka - endurkę, którą mam do dziś. Transakcję wspominam miło. Byłem tam też w listopadzie 2004r. i od ręki mogłem kupić kilka fajnych rzeczy (impala, police, military) taniej nawet niż w military.pl Natomiast podzielam pogląd, że ich punkty handlowe są do d...py. Gdy kilka lat temu pytałem facecika w sklepie na Wileńskim o Spyderco, w ogóle nie wiedział o istnieniu takiej firmy. Jak zwróciłem mu uwagę, że to tak, jakby dealer samochodowy nie znał mercedesa, to zrobił minę z cyklu "jakiś kolejny wariat czepia się" i proponował mi zakup herbertza. Dałem sobie spokój. W ogóle, czy musisz mieć nowy nóż? Wrzuć temat na bazarek, że kupisz używany (najczęśniej nie są używane

) i być może ktoś z forumowiczów będzie chciał pozbyć się nieużywanego nożyka za dobrą cenę. Takie foldery z reguły, poza otarciami klipsa, nie noszą innych śladów użytkowania. Spróbuj. Witaj w naszej zacnej kompanii