Reklama

Nowości Bokera

Zaczęty przez Erious, 04-02-2008, 18:40:17

Erious

Parę nowych nożyków od Bokera:
1. Boker Plus Direkt: 3 5/8" ostrze z 440C, okładziny z G10, liner lock, czteropozycyjny klips.
Projekt: Chad Los Banos, MSRP bez pokrycia i ząbków $67.50, z nimi $69.00

2. Boker Plus Edit: 2" ostrze z 440C, pochwa z ABS-u z tek-lokiem, linewka w zestawie.
Projekt: Chad Los Banos, MSRP: $49.95

3: Boker Plus KEYCOM: 1 1/2" ostrze z AUS-8, chyba jednopozycyjny, usuwalny klips.
Projekt: Chad Los Banos, MSRP: $24.95

4: Boker Plus Trance Drop Point: 2 3/4" ostrze z AUS-8, poza kształtem ostrza to samo co zwykły trance.
Projekt: Chad Los Banos, MSRP: $44.95

5: Boker Plus Valkyrie: 7 1/4" ostrze z 440C, rękojeść z czarnej micarty z czerwonymi przekładkami, mozaikowe piny, skórzana pochwa.
MSRP: $129.00

6: Boker Plus Bowie: 7 1/2" częściowo ząbkowane ostrze z 440C, rękojeść z czarnej micarty z czerwonymi przekładkami, skórzana pochwa.
MSRP: $129.00

7: Boker Plus Wilson Tactical Cop Tool: 1 3/4" "ostrze" z 440C, okładziny z G10, linewka w zestawie, jakś pochwa pewnie też.
MSRP: $49.95

...and yet, somehow, life goes on.

pecado

Direkt brzyyyydal, ale cena fajna. Niestety u nas to będzie ta sama kwota ino w € :/
KEYCOM - szalony sen pracownika magla, niespełnione marzenie taktycznego żelazka. Obawiam się, że będzie równie praktyczny jak brzydki... Zastanawiam się jakim cudem Los Banos zrobił do tej pory tylko jeden projekt (i to ładny) dla Spyderco?? On tam powinien mieć etat!!
Bowie - chyba się komuś coś pojeb... i to mocno. Bowie, garda i utylitarne combo... Otwieracza do butelek i kompasu jeszcze brakuje...
Wilson Tactical - umówmy się, że przemilczę ;)

pozdrawiam
pecado
Fanklub Taktycznej Rusałki |#| Barankom mówię moje stanowcze nie :mad:
hokka hey hadree hadree succomee succomee
PGK swoich i świadków nie zostawia.

kali

Niemcy to kupią? czy może to chłam specjalnie dla Amis? ;>
nie przepadam za chińską masówką

There are no tactical knives, only tactical minds
FP

pecado

Cytat: kaligula w 04-02-2008, 18:56:59

Niemcy to kupią? czy może to chłam specjalnie dla Amis? ;>

Kupią, kupią - pod względem jakości wykończenia Boker Plus stoi wg mnie o poziom wyżej od "core" Bokera :I

pozdrawiam
pecado

MYDEL

Chad Los Banos i Wilson Tactical Cop Tool .... ciekawe ciekawe... trzeba zacząć zbierać :) ... byle ceny nie były znacznie większe niż w USa...

kali

Cytat: pecado w 04-02-2008, 18:59:50

Kupią, kupią - pod względem jakości wykończenia Boker Plus stoi wg mnie o poziom wyżej od "core" Bokera :I

chińskie dzieci pracujące 14 h na dobę za 1$ dziennie są mimo to tak dokładne? :]
FP

pecado

Cytat: kaligula w 04-02-2008, 19:06:50

chińskie dzieci pracujące 14 h na dobę za 1$ dziennie są mimo to tak dokładne? :]

Widocznie Spyderco i BM wytrenowało już ludzkie CNC ;P
A niemiecki robotnik ma przede wszystkim prawa i przywileje, które zapewniają mu związki... a gdzie tu robić? ;)

Niestety - mamy tu to samo co od pewnego czasu w USA vs Azja. Amerykańskie pająki są znacznie droższe i najczęściej gorzej przygotowane niż tanie linie robione na Tajwanie czy w Chinach. Owszem - żółte rączki składają sprzęt z tańszych materiałów, ale czy CNC mają lepiej ustawione, czy też koszty pozwalają łatwiej godzić się z odrzutami nie spełniającymi norm jakości - koniec końców tanie linie wykończone są ostatnio coraz lepiej.
Wyjątek stanowi Gerber, ale to osobna bajka ;P
Boker wpisuje się w trynd "tanio a dobrze" ;)

Mydel - na wszystkie Los Banosy będziesz składał? Boker Plus ma jeszcze sporo innych jego projektów w ofercie ;P

pozdrawiam
pecado

MYDEL

Cytat: pecado w 04-02-2008, 19:11:10

Mydel - na wszystkie Los Banosy będziesz składał? Boker Plus ma jeszcze sporo innych jego projektów w ofercie ;P

oj tam oj tam... mówie o tym ze zdjęcia (2. Boker Plus Edit: 2" ostrze z 440C, pochwa z ABS-u z tek-lokiem, linewka w zestawie.
Projekt: Chad Los Banos, MSRP: $49.95)... o tym necku (raczej) ... podoba mi się... jest śliczny :) ... jak będzie w dobrej cenie to będzie mój :P
edit:

nie wylookałem że tych noży Chada Los Bananosa :P jest wiecej... mój wielki błąd...

mgr_scout

a ja zastanawiam się kiedy w końcu nóż ratowniczy zaprojektuje ratownik a nie amator...

Chcę być dezerterem, który ma szansę powodzenia
KNAKiŁ
KKK - Kelly Kettle Klan
CZUJ-DYM!
Jak mawia trener Piechniczek ,,Skończyła się szatnia – zaczęła się trawa."

Stumpień

Cytat: mgr_scout w 04-02-2008, 19:20:32

a ja zastanawiam się kiedy w końcu nóż ratowniczy zaprojektuje ratownik a nie amator...

to jest "taktikal" a nie "reskju", trzeba dać trochę swobody hamerykańskim makerom :P
Cytat: Jakiś ważny profesor w 29-04-2008, 13:38:18
[...] każdy prawdziwy facet musi mieć swój nóż bo bez noża to ciota a nie mężczyzna.

MYDEL

chciałbym sprawdzić czy w ogóle się przydaje w działaniu ten cały Wilson Tactical Cop Tool... jak będzie w dobrej cenie to bez żalu będzie można go potestować :)

graf

Keycom mi się podoba - ale 1 1/2 cala ostrza? Toż to przecież mniej niż Spyderco Jester czy ladybug. Taki fajny profil ostrza, powinien mieć ze 3 cale...

Najlepsze polskie noże do rzucania
http://grafknives.pl
Polub na FB
https://facebook.com/grafknives

Erious

Ekhem, nie wiem czy zauważyłeś, ale on się nazywa KEYcom ;) Innymi słowy to bryloczek do kluczy ma być.

zla_karma

Cytat: pecado w 04-02-2008, 18:53:40

KEYCOM - szalony sen pracownika magla (...)

Sorry ale nie wytrzymalem  8D 8D 8D
Jak dla mnie, to wszystkie nietrafione. Bede polowal na RJ Martina zamiast sie na tych skupiac. Pozdr

tom58

Hmm, Boker Plus Direkt ewentualnie, taki w miarę normalny i uzytkowy, może jeszcze neck a reszta to w/g mnie epatowanie dziwaczną formą i tyle, wyglądają jak tandeta z bazarów, porażka :(

Ride To Live Live To Ride

Blacha

Valkiria - dla mnie piękny fixedzik - za to drugiemu fixedowi te ząbki pasują jak mi bakobrody

direkt - wygląda orginalnie ale pewnei bedzie i leżał zajebiście i tak też pracował - chętnie bym sie nim pobawił

fajne maleństwo do kluczy

a tactical - nie rozumiem co to, po co to, do czego i czemu projektant był pijany.

- A jeśli pewnego dnia będę musiał odejść? -spytał Krzyś, ściskając Misiową łapkę. - Co wtedy? - Nic wielkiego -zapewnił go Puchatek. - Pamiętaj tylko, aby zginąć z mieczem w dłoni, inaczej nie dostaniesz się do Valhalli.

Erious

Cop Tool to Bokerowska wersja tego: http://www.wilsontactical.com/detail.aspx?ID=27, masz tam opisane do czego to według nich ma służyć.

pecado

Jakkolwiek "subhilt" w direkt nadal mnie bawi, o tyle combo w stylu Victorinoxa skłania mnie ku opcji, że ktoś nad nim jednak myślał i może mimo wyglądu będzie to super sprawa?
Hm....

pozdrawiam
pecado

rumcajs

Nie będę zakładał nowego wątku .
Boker planuje rozwijać dalszą współprace z Anso  i wprowadza 3 nowe folderki jego projektu :

Minos II

Arctos

Solo

"Combat Knife is actually 10% weapon and 90% tool." Al Mar

kali

FP