Reklama

Witamy Nowych - przedstaw się i napisz gdzie mieszkasz!

Zaczęty przez peterskin, 28-09-2005, 17:33:55

Lucius the Eternal

Dzień dobry.

Witam wszystkich serdecznie. Od jakiegoś czasu lurkuję w forum szukając wiedzy i inspiracji i w końcu stwierdziłem, że czas najwyższy wyjść z cienia i przejść na jasną stronę mocy...albo na odwrót  :D

Nożami interesowałem się od dzieciaka, miałem ich dziesiątki, 99,9% zgubiłem, popsułem, przehandlowałem albo ukradli. Jakiś rok temu w wyniku przypadku i również pewnego wydarzenia zdecydowałem się odnowić kolekcję i zacząłem zbierać noże ponownie, tak na lajcie bez większej spiny i raczej budżetowo. Nie używam noży w pracy, nie jestem żołnierzem, ratownikiem itd, kolekcjonuję bo lubię i do EDCingu czy jakichś lekkich prac około biwakowych, do samoobrony - nie wykluczam - mam nadzieję, że nie będzie nigdy takiej potrzeby. Przy okazji pytanie, chciałbym napisać małą recenzję-pierwsze wrażenia dot. Ruike 138 B, widziałem, że jest temat na recenzje redakcyjne, czy jest osobny dla uzytkowników ? Pobieżnie sprawdziłem w wyszukiwarce i nie zauważyłem aby ktoś omawiał ten nóż.

Aha, jestem Wojtek z okolic Wrocławia.

junasz

Tępi ludzie są jak tępe noże. Specjalnej krzywdy nie zrobią, ale jak wqrwiają...

KONKURSY !!!

Lucius the Eternal

Dzieki bardzo, póżnym wieczorkiem jak wrócę z pracy to popełnię :)

4MOTION

Cytat: Nudel w 02-12-2019, 22:08:03

Witamy i zapewniamy, że ''taktyczność'' jest uleczalna, a z wiekiem nawet przechodzi sama ;)

no nie wiem czy z wiekiem. Powitałem już "piątkę z przodu" i nie zanosi się na zmiany (póki co)

jan3000

Zaraz po założeniu tutaj konta postanowiłem, że trzeba się przywitać (oczywista sprawa). Dzisiaj, po 5 latach, realizuję to postanowienie :) Witam wszystkich serdecznie. Michał.

Polski_Pingwin

Cytat: niewiem w 29-10-2019, 21:15:31

Witam,
z wątku o małym narzędziowym EDC trafiłem tutaj, kiedyś może na jakiś nóż się załapie...
Z samego środka Podkarpacia.
Pozdrawiam

Dokładniej, bo ja również podkarpackie (Mielec) ??

apap11

Witam

Na forum zaglądałem już jakieś 10 lat temu. Teraz moja "choroba" nożowa rozwinęła się na dobre. Chyba zaczęło się od Extrema Ratio Doberman IV i ZT 0562. Mam na imię Piotrek, jestem z Gdańska. Cieszę się, że istnieje takie forum.

Katipo

Witam wszystkich użytkowników forum. Przygodę z nożami zacząłem kilka lat temu od soga flash 2. Jestem z pomorskiego. Pozdrawiam.

junasz

Tępi ludzie są jak tępe noże. Specjalnej krzywdy nie zrobią, ale jak wqrwiają...

KONKURSY !!!

KucharzR

Cześć witam wszystkich :) Od dłuższego czasu czytam przeglądam i oglądam wszystko co związane z nożami :D Kocham pracować i bawić się w stali :) Gięcie, cięcie, spawanie, ozdabianie (w niedługiej przyszłości grzanie i kucie) :) Zawsze chciałem spróbować z nożami iiiiii chyba nadszedł ten czas :) Dalej wertuję forum i doczytuję jakieś " nowości" (oczywiście tylko dla mnie nowości ). Mieszkam w lubuskim, a dokładnie w Wojcieszycach :) Pozdrawiam wszystkich na dobry początek :)

katz

Cytat: apap11 w 06-12-2019, 18:05:15

Witam

Na forum zaglądałem już jakieś 10 lat temu. Teraz moja "choroba" nożowa rozwinęła się na dobre. Chyba zaczęło się od Extrema Ratio Doberman IV i ZT 0562. Mam na imię Piotrek, ale wszyscy wołają na mnie Guziec. Jestem z Gdańska. Cieszę się, że istnieje takie forum.

@apap11 zerknij tutaj https://forum.knives.pl/index.php/board,106.0.html
Skóry różne: http://katzs-leathers.tumblr.com
Sprzedam

PGK swoich i świadków nigdy nie zostawia.

apap11

Mirmil

Mirmil z Mielca
Uzywam duzo i lubie noze, multitoole, narzedzia
Malo dla frajdy, duzo dla wartosci uzytkowych.
Sprowadzam i handluje leathermanami z usa

LordDisneyland

Wartości użytkowe też dają sporo frajdy ;)

Witaj.

...A p o c a t a s t a s i s N o w...

paprot

Dzień dobry. Jestem Paprot ze Świnoujścia i jestem użytkownikiem noży myśliwskich (też).

bimki

hej,

"nożownikiem" raczej nie będę, ale chciałem podszkolić zdolności ostrzenia noży domowych i nożyc do ogródka - mam nadzieje, że w końcu kiedyś się uda.

pozdr!

moogoom

@bimki ---> Nic trudnego.

Poszukaj sobie informacji na forum i z pewnością osiągniesz swój cel..
A potem się zobaczy..... :-)
....ostrzegam. To jak zaraza. Ale taka...pozytywna... ;-)

Witaj na forum i dopisz nam tu szybko jak masz na imię i z której części Polski (miasto?) jesteś... ;-)

bimki

hej, Witam też.
Bartek, śląskie, Lubliniec

pozdr!

czemar

Hej .
No i mnie dopadło, postanowiłem się zarejestrować w końcu .
Niestety do 11 stycznia na wygnaniu w De .
Ale w kieszeni Leatherman jest  ;-)
Na codzien z Złota/Koło  .
Pozdrawiam .
Marek .

Nudel

Cytat: czemar w 24-12-2019, 15:45:15

Hej .
No i mnie dopadło, postanowiłem się zarejestrować w końcu .
Niestety do 11 stycznia na wygnaniu w De .
Ale w kieszeni Leatherman jest  ;-)
Na codzien z Złota/Koło  .
Pozdrawiam .
Marek .

W de radził bym się przerzucić na coś otwieranego oburącz np. vicka bo za tego toola możesz mieć spore problemy.