Reklama

Gdzie kupić narzędzia/materiały/akcesoria ?

Zaczęty przez Vercengetoryx, 23-10-2008, 09:02:40

manveeru

2 kawałki powinny wystarczeć:)

A gdzie taniej znajdę? Tzn jestem z Łodzi ale wolałbym przez internet kupić, chć też nie wiem kiedy to zrobię. Jenak przygotowuję się już powoli do tego tematu:)

UPDATE:

Już wszystko wiem:) Dzięki @banax   :)

PiotrXXX

Wie ktoś gdzie stacjonarnie w Wawie ( najlepiej centrum lub Wola) kupie tłuszcz ? Palc ew. Bufalo ?

Nic nie będzie takie jak kiedyś...

Miecz nigdy nie jest zabójcą. To jest narzędzie w ręce zabójcy.
                                                                       ( Seneka )

porcelanowy

Powitoł
Swiety jest z Wawy, szukaj go na bazarze i w tym dziale ;)

PiotrXXX

Z tego co wiem to "z krańca" Wawy  ;-) i w tamtych rejonach nie bywam- dlatego pytałem o "stacjonarny" sklep gdzie "z buta" skoczę kupić...

edyta: znalazłem, jakby ktoś potrzebował to jest w sklepie z art. szewskimi na ul. Wolność 2a

( Seneka )

Qb

Cytat: Angius w 17-01-2012, 14:25:25

WROCŁAW
Hurtownia TEWA
Na Ostatnim Groszu 24a (czoło baraku prostopadłego do głównej ulicy)
Czynne: 9-16, w soboty 9-12
Tel: 352 33 57

Mogę polecić, niewygórowane ceny (21 zł za całą naturalną świńską, 42 zł/kg zelówkowej bydlęcej)
Nie ma tam co prawda narzędzi (gdy spytałem o groover nie wiedzieli, co to jest :D), ale mają za to mnóstwo oczek, klamr, sprzączek, nitów, etc. Z chemii mają chyba wszystko, co potrzebne, choć się nie pytałem.
Gdyby kto potrzebował filcu, siatki, tektury (jak pod podeszwy chińskich kapci), skaju, wszystko to tam jest  :)

Sprostowanie: Z chemii nie mają niczego. Ostatnio chciałem się tam wybrać po wosk, to pani zaproponowała mi, że może sprowadzić na za tydzień jakieś mleczko...

Pozwolę sobie zaktualizować. Niestety już w soboty nie otwierają, 3 dni temu odbiłem się od drzwi. Sobotnie godziny otwarcia były na szyldzie zaklejone kawałkiem taśmy. Podobno gdzieś w pobliżu jest jeszcze jedna hurtowania kaletnicza. Może ktoś zna jej lokalizację?

Pozdrawiam
Qb

pitersek

Bardziej w odniesieniu do cytowanego posta niż Twojego @Qb, ale z tą chemią to nie do końca prawda, przynajmniej jak byłem tam ~3 tyg. temu. Mieli wybór farb toledo i jakieś mazidła, również od Tolego. Farby w 1 litrowych butelkach. O wiele rzeczy trzeba pytać bo ich na pierwszy rzut oka nie widać, a okazuje się, że stoją na półkach przesłonięte innym stuffem. Faktycznie narzędzi jakichkolwiek brak. Kaletniczej drobnicy ile dusza zapragnie. Skór też sporo.

bambusfly

Cytat: PiotrXXX w 12-09-2012, 15:33:43

edyta: znalazłem, jakby ktoś potrzebował to jest w sklepie z art. szewskimi na ul. Wolność 2a

Dokładnie od której ulicy jest wejście? Szczerze mówiąc kiedyś się tam kręciłem i za cholere nie mogłem znaleźć wejścia. jakąś tylko szkołę znalazłem i inne, sklepu nie i dałem sobie spokój. I jak możesz napisać co konkretnie mają? To co na stronce?

PiotrXXX

Co konkretnie jest to nie wiem- sklep/magazyn duży, ale schowane są regały i kartka wisi "niezatrudnionym wstęp wzbroniony", w "strefie klienta" wiszą przeróżne wkładki, różna chemia- kleje, farby itd  - trzeba pytać o to co się chce...

Również nie mogłem trafić, długo krażyłem po ulicy aż się w końcu zapytałem u fryzjera gdzie to może być. Instrukcja nie była zbyt jasna, więc jeszcze trochę poszukałem i w końcu znalazłem.

Trzeba wejść w bramę od ul. Wolność, tą, która przy fryzjerze jest, iśc prosto ok 70 metrów, skręcić w prawo przed budunkiem, w którym chyba jakaś drukarnia jest i na wprost ( za jakies 20 m) jest wejście na klatkę schodową, wchodzi się na pierwsze piętro i drzwi są po lewej stronie.

( Seneka )

bambusfly

Hehe dzięki, to brzmi trochę jak droga do ubikatora z "Testosteronu" :D, ale widzę że nie tylko ja miałem z tym problem. Postaram się znowu tam udać. Dzięki za info :)

PiotrXXX

Dziedzińczykiem...   :rotfl:
Na tym budynku  co śmieśniejsze właśnie też jest numer 2A - tak samo jak na tym przy ulicy paredziesiąt metrów wcześniej. Teraz spokojnie trafisz - wzdłuż ogrodzenia z siatki i krzaczorów i będzie widać  :D

( Seneka )

Dziadzio555

Cytat: PiotrXXX w 18-09-2012, 22:00:17

Dziedzińczykiem...   :rotfl:
Na tym budynku  co śmieśniejsze właśnie też jest numer 2A - tak samo jak na tym przy ulicy paredziesiąt metrów wcześniej. Teraz spokojnie trafisz - wzdłuż ogrodzenia z siatki i krzaczorów i będzie widać  :D

Kuuurde to jakaś wyższa szkoła jazdy.
Byłem tam dzisiaj obszedłem wszystkie uliczki, poczytałem tabliczki (kancelaria adwokacka, notariusz) i nie znalazłem.
Jak możesz to wrzuć dokładną lokalizację np z googlarki mapowej :grin:

PiotrXXX

Dopiero teraz Twoją wiadomość przeczytałem...

http://maps.google.pl/maps?q=52.241603,20.984812&hl=pl&num=1&t=h&z=19

To tu gdzie wskazuje zielona strzałka.

Żeby tam dojść od Wolność przechodzisz przez bramę przy fryzjerze, idziesz prosto tą dróżką wzdłuż "parkingu" po prawej stronie i dochodzisz do budynku, który widać na mapce, idziesz do klatki schodowej w rogu budynku - najdalszej od dróżki, wchodzisz na 1 pietro i jesteś  :D

Może da sie tam też dojść od strony ul. Żelaznej, nie sprawdzałem, ale pogrodzone są tam te podwórka, więc lepiej nie kombinować.

( Seneka )

Dziadzio555

Heh, byłem tam tylko nie w tą klatkę wszedłem,
Teraz wydaję się być wszystko jasne dzięki,

smurv

1) Poszukuje namiar na dostawce skóry z kangura, najlepiej w PL. Jeśli coś zagranicznego to co polecacie i czy w takim układzie muszę mieć jakieś papiery [zwierzęta chronione czy coś ? - przepraszam ale w ogóle nie wiem jak to prawnie wygląda]

2) Było kiedyś zbiorowe zamówienie stempli/wyciskaczy z logiem, chyba z Angli, ktos ma namiar na tamto miejsce lub wie gdzie takie coś zrobię w PL [lub po prostu najtaniej]

wicek11

Mi  puncę 25x25 mm taką jak mam w avatarze wycenili na 320 zł netto w Gdańsku.
Z mosiądzu. Troche drogo ale jak ktoś poważnie chce podziałać w tej "branży " to chyba warto wydać jednorazowo taką sumę i mieć porządną puncę z  mosiądzu (moja niestety jest z pleksy i się już kończy powoli)

bambusfly

pytaj w tym wątku, dawno nie było edycji więc może Grover coś będzie kombinował znowu ;)

http://www.knives.pl/forum/index.php/topic,106622.0.html

oscarus

Witam!
Teraz nowe niższe ceny na punce mosiężne z wzorami indywidualnymi.

Zainteresowane osoby proszę o kontakt mailowy:
[email protected]

Na stronie  www.oscarus.eu oraz http://www.facebook.com/pages/Oscarus/120529331443053 można zobaczyć ciekawe realizacje punc oraz różne gotowe wzory.

Serdecznie zapraszam

Oscarus

bambusfly

szybkie pytanie, wiela będzie kosztować własny wzór powiedzmy, 20mmx20mm w mosiądzu?

oscarus

Witam!
Dziękuję za zainteresowanie moimi puncami.
Ciężko jest podać cenę nie widząc wzoru. Jeden może składać się z kilku kresek, inny może być bardzo skomplikowany i wymagający sporego nakładu pracy. Dlatego cena zależy w dużej mierze od stopnia skomplikowania danego wzoru. Najlepiej, gdyby wysłał mi Pan wzór na podanego maila ([email protected]) z informacją, czy ma być wypukły czy wklęsły (na puncy), a ja w mailu zwrotnym wyślę ofertę.
Na pewno cena będzie rozsądna i dużo niższa niż ta zaproponowana Panu Wickowi11 w Gdańsku   :shades:
Pozdrawiam
Oscarus

bambusfly

oki dzięki za odpowiedź, muszę tylko lekko zmienić projekt i coś tam podeśle.

ps. tutaj na forum nikt nie Pan-uje, występują bardziej ludzkie, koleżeńskie zależności, więc zwroty bezpośrednie są wskazane ;)