Reklama

"Dozbrajanie" Vicka

Zaczęty przez McCudak, 31-12-2008, 16:26:59

McCudak

1. Wsówka do włosów. Wbrew pozorom dla facetów też może okazać się przydatna. Jak trzeba coś wyciągnąć z jakiejś szpary to możemy sobie na końcu zagiąć haczyk i jest git. Jak ja umieścić w scyzoryku? W Camperze idealnie pasuje w przestrzeń która jest pod piła do drewna.

2. Spinacz. W pracy biurowej warto mieć jeden pod ręką:) można go korkociągiem "przycisnać" do ścianki tj od strony szpikulca.

3. Pęseta, wykałaczka i szpilka do swisstool spirit. Otóż podczas użytkowania soldiera czasem brakowało mi pesety i wykałaczki, no a szpilka może się przydać. Więc do spirita domowiłem sobie oryginalną pesete i wylałaczke;) . Dziś przyszedł. Myślałem, że po prostu wrzuce to luzem do pokrowca, ale niestety tul już do niego się nie mieścił:( . Ale mój wrodzony zmysł kombinowania szybko wskazał mi dobry pomysł. Wcisnąłem to wszystko w miejsce pomiędzy skóra, a tym czarnym materiałem i pomiędzy tymi dwoma nitami(jak ktos na takie etui bez obracanego klipsa to znajdzie to miejsce:) ) pierwszy raz ciężko było wcisnąć ale teraz już jest ok. Wydaje mi się, że przez to w żaden sposób nie można uszkodzić euti.

Nie ma rzeczy niemożliwych, mogą być co najwyżej bardzo pracochłonne.

graf

podstawowe dozbrojenie które ja zawsze wykonywałem w Vickach to wsadzanie sporej igły wewnątrz pensety. Zawsze się przyda i na bank nie wypadnie.

Najlepsze polskie noże do rzucania
http://grafknives.pl
Polub na FB
https://facebook.com/grafknives

MASSakra

w vickach oficerskich przy korkociągu jest dziurka na szpilkę, nie trzeba w pensete chowac

forester

Cytat: MASSakra w 01-01-2009, 13:02:33

w vickach oficerskich przy korkociągu jest dziurka na szpilkę, nie trzeba w pensete chowac

w ktorym miejscu?bo nie moge tego u swojego wypatrzec

ed

znalazlem :D :D :D
ale bajer 8D

Pozdrawiam, Kamil.

McKern

Cytat: MASSakra w 01-01-2009, 13:02:33

To chyba niedawny patent? W vicku knives jest, jak najbardziej, w explorerze jeszcze z crossbow logo nie widzę, a szkoda, przydałaby się.
Na szpadach z Albacete jest napisane: "Soy de un dueno", co znaczy "Mam tylko jednego pana".
To są piękne słowa, godne niezawodnej stali

WEKCz Member

"Całe to hobby to jest jakieś oszukaństwo, kupujesz sobie jeden nóż, a potem czytasz posty Maby i musisz kupować kolejne." - Villemo

McCudak

W camperze ecoline nie ma. Więc pewnie w wersjach eco nie ma tej dziurki wcale. Myślałem żeby sobie(w sumie to bratu) ją wywiercic. Ale teraz już igła jest w pensecie więc problem z głowy:)

Mario

Cytat: McKern w 01-01-2009, 14:18:40

To chyba niedawny patent? W vicku knives jest, jak najbardziej,

Ale gdzie konkretnie jest bo nie widzę  :dodge:

Szabas

Cytat: MC Mario w 01-01-2009, 21:23:15

Ale gdzie konkretnie jest bo nie widzę  :dodge:

W okolicach korkociągu. U jego nasady... W okładzinie jest mała dziurka. ;)
Dylu dylu na winylu...

>El Solo Lobo<

Mario

Cytat: Szabas w 01-01-2009, 21:26:35

W okolicach korkociągu. U jego nasady... W okładzinie jest mała dziurka. ;)

Dzięki.  :-*
A i tak chwilę trwało zanim znalazłem. Oczy już nie te same.

u99

Faktycznie można przeoczyć  :)

Simek

Hej, vicek knives ma kuszę? Bo mam 3-letniego spartana z kuszą i dziurki brak ;P

Janusas

Ja wsadziłem igłę do tej dziurki, szpilkę pod szpikulec, obok korkociągu spinacz i agrafka do kółka doczepiona chociaż nie wiem czy jej nie zdjąć

u99

Cytat: Simek w 01-01-2009, 21:57:05

Hej, vicek knives ma kuszę? Bo mam 3-letniego spartana z kuszą i dziurki brak ;P

Kuszy brak

maba

U mnie w Spartanie kuszy także nie ma, ale i dziurki brak..

McCudak

No tak ten camper ecoline ma kuszę. Kupiony jakieś półtora roku temu. Ma ktoś jakiś scyzoryk ecoline z dziurką na szpilkę?

tytuspullo

z tą dziurką na szpilke mega patent, nawet nie wiedziałem że tam jest :D
nie tylko modele z korkociągiem mają taką dziurkę (np. mój spartan nie ma)
w fieldmasterze obok krzyżaka jest dziurka na szpilkę
sprawdzę później czy ojciec w hikerze ma też taki patent

"Przesądy rasowe to straszna rzecz. Naprawdę. To potworne, kiedy przyzwoitego, lojalnego Indianina traktuje się jak jakiegoś czarnucha, żydłaka, makaroniarza czy portorykańca."

manfred1992

W moim jest taki otworek :)

A mam huntsmen-a

Piniolski

A ja mam starego huntsmana i nie mam tej dziurki. Co gorsza nie mam także w outriderze i weiterze :?

Większość pieniędzy wydałem na noże i alkohol. Resztę po prostu zmarnowałem ;-)

KRDziadek

W Vicku Compactie jest szpilka :)

...

synekson

A ja mam taki patencik. Opracowałem go w przypływie "yntelygencji" swojej :shades:, oraz desperacji związanej z poszukiwaniem gumki- recepturki. Mam nadzieję, że spodoba się Szanownej Opinii Publicznej :shy:

Owszem, ma swoje wady, ale może kogoś z Was zainteresuje.
Czekam na opinie, pozdrawiam :)

EDIT: Sorry za jakość zdjęć.

Pozdrawiam,
   Synekson