Reklama

Nasze ulubione noże

Zaczęty przez mathu, 02-06-2009, 09:33:37

rybak

A jakbys tak jeszcze dodal "glosow oddanych ogolnie"...?

Bo mozna sobie kratki policzyc, ale to troche "uogulnie mynconco" jest :)

Jakigoś mje Ponie Buoze stwuozył, takigo mje mos... ن
--------------------------------------------------------------
The legacy is more intimidating, than any opposition...

drazel

wpiszę się tu, bo najbardziej pasuje, a nóż o którym powiem nie ma swojego tematu.
otóż....werble.... Hk 14205!!!!
jestem zajebiście z niego zadowolony. pozyskałem go z wymiany. sam bym go nigdy nie kupił, nawet o nim nie myslałem. Ceny w PL to ok. 630 zł- massakra jak dla mnie. ale go mam. i pasuje mi. moja pierwsza bmka, co za tym idzie- pierwszy axis. cudo!! chodzi jak marzenie :). wykonanie doskonałe. tulejki zamiast backspacera, mocarna, stosunkowo szeroka klinga, rampa. - wszystko mi bardzo pasuje. rozmiar słuszny, waga także-wiadomo ,że siedzi  w kieszeni. stal- pierwszy raz mam do czynienia ze 154cm. jestem zadowolony. moim zdnaniem długo trzyma ostrośc. raz podostrzyłem na brązach z turnboxa- szybko i sprawnie.
co mi się nie spodobało- ostrze mozna wytrząchnąć z rekojęsci bez zwlaniania blokady. raz mi się lekko otworzył w kieszeni i sięgając po niego ukłułem się w palec. tyle.
na razie na dobre zagościł w kieszeni. jest suuuupeeeer!!!

kosma

drazel odświeżył to też coś szrajbnę. Otóż jeśli chodzi o foldery to ja... znalazłem graala. Nawet dwa. Brzmi nieprawdopodobnie ale co zrobić - to fakt. Otóż znalazłem graale w dwóch  kategoriach - mały lekki folder aka miejsckie EDC, oraz totalnie uniwersalny folder na wszystkie okazje aka EDC. Pierwszym jest SOG Flash I, drugim Tenk. Są to jedyne noże składane (w mojej dotychczasowej karierze) w których nie zmienił bym totalnie NIC. Oczywiście nie osiądę na laurach i dalej będę szukał folderów które z czystym sumieniem można by wsadzić do kategorii "gdybym miał możliwość i tak bym nic nie zmieniał" 

cardamon

u mnie Cold Steel Recon 1 Tanto, niezmordowanie od 4rech lat w mojej kieszeni :) brzydki i do tego tanto ( wiem tanto + edc = herezja ) a jednak  :P

" ... jedni lubią zapach madarynek a drudzy jak im skarpety śmierdzą ... "
... miałem/mam ...

jaciek

DonCipcio

...złodziej i pijak, bo każdy pijak to złodziej!
Nie ma nic gorszego niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję
SPRZEDAM

hubi

sebcia jest ok jako edc w wersji mini,ale najlepszym nożem w moim mniemaniu jest socom  :shades:

Hinc

Stary nimravus cub. Co rusz odkrywam go na nowo  :]
Czemu? Psycho w swojej recce wszystko ładnie opisał, a i ja wielokrotnie na forum wspominałem.
T.

cat

jaciek

I jeszcze i znowu ;P jej ponadczasowa prostota zawsze prędzej czy puzniej wypływa ponad wszystkie nozyska jakie przelatuja mi przez łapy. Sebka ma to co powinien mieć porządny nóż i ani grama wiecej. Ot cała jej magia ;-) 

hubi

Cytat: jaciek w 24-12-2010, 15:39:26

I jeszcze i znowu ;P jej ponadczasowa prostota zawsze prędzej czy puzniej wypływa ponad wszystkie nozyska jakie przelatuja mi przez łapy. Sebka ma to co powinien mieć porządny nóż i ani grama wiecej. Ot cała jej magia ;-)

ot co,trafnie podsumowane.

Jorzwin

Ilu ludzi tyle opini..

Za wszelkie błędy ortograficzne i inerpunkcyjne bardzo przepraszam ;)