Reklama

Gladius ;)

Zaczęty przez logan, 20-04-2005, 08:00:31

RaF

....czyli RTAK Wielki ;)

Guldan

swietne zdjecia, szkoda tylko ze dwa.
uzywales filtra polowkowego czy to na kompie zrobiles?

RaF

Cytat: Guldan

swietne zdjecia, szkoda tylko ze dwa.
uzywales filtra polowkowego czy to na kompie zrobiles?

Nałożyłem dodatkową warstwę i nadałem jej przeźroczystość. Wcześniej trochę zabawy z wyostrzaniem i selektywnym wygładzeniem krawędzi. Wiesz to taki manewr jak są kiepskie warunki do zrobienia dobrej fotki i za każdym razem wychodzi dolna strefa stanów średnich ;)

Hakas

Nóż śliczny ale kto by takie bydle nosił, cięzki napewno na to miejsce lepiej wziąść można inne yposażenie. Mimo tej niedogodnośći to nóż ciekawy i solidnie zrobiony. Pozdrawiam

Wędruję poprzez świat polując, walcząc
i uzdrawiając

Przeklęty, kto miecz swój trzyma z dala od krwi - Bellicosa anima
Damnatus, qui gladio suo ab sanguem reservat - Bellicosa anima

Guldan

fakt, do rabania drewna to lepiej siekiere miec...

RaF

Etam :) Wy to zaraz, że nie użyteczny :)
Ja tam przy karczowaniu krzaków i czcinowiska podczas przygotowywania miejsca połowowego z pewnością wykorzystam ... i to z wielką przyjemnoscią.

Ale słuszną myślą jest - "k%#a - czy to jeszcze nóż?" ;)

G3d

Piekny !! Coprawda  jak dla mnie nie ma nic lepszego niz Battle rat, ale niech tu nikt nie wciska kitu ze te noze sa nie uzytkowe :) Robilem kanapki, strugalem patyki cialem drzewo :)

1/2 joke - do kanapek wygodniejsze inne kosy, ale cos duzego zawsze sie na jakichs wypadach w lasy przyda.

Metrotactics 2004
G3D - CUSTOM CNC GEAR na Facebooku

wysz

Wielkie bydlę dżunglowe.. Twój czy Wojtasowy?

Hakas

Witaj Wysz jak tylko zobaczyłem , że się wypowiadasz to odrazu skojażyłem z RTAK . Nóż duży , ciężki nie dla mnie ja noszę siekierkę.

i uzdrawiając

RaF

Cytat: wysz

Wielkie bydlę dżunglowe.. Twój czy Wojtasowy?

Mój ci On   8)

wysz

To raczej narzędzie ciesielsko-stolarskie niz nóż wyprawowy. Jak sobie kiedyś kupie Land Rovera to obowiazkowo RTAK będzie na wyposazeniu. Na razie się wstrzymam. :)

PS: Hakas,  że niby ja taki monotematyczny z tym Ontario/RAT jestem? :)

Hakas

Nie Wysz, nie monotematyczny tylko miłośnik tych noży i znawca tematu. Wcale nie prześmiewam tylko za wiedzę szanuję. Hakas.

i uzdrawiając

RaF

To raczej narzędzie ciesielsko-stolarskie niz nóż wyprawowy. Jak sobie kiedyś kupie Land Rovera to obowiazkowo RTAK będzie na wyposazeniu. Na razie się wstrzymam. :)

PS: Hakas,  że niby ja taki monotematyczny z tym Ontario/RAT jestem? :)

Peruwiański stolarz i jego narzędzie ;)   8)

wysz

Wiesz, RaFu...ja rzadko w Peru bywam....prawdę mówiac to w dżungli też nigdy nie byłem. :)
A w górach nie dość że lian ni ma to jeszcze ciezko się zapieprza z takim czymś na plecach..poczekam wiec na tego Land Rovera, ok? :) Bo nóz jest super, tylko na razie niespecjalnie wiem do czego bym go uzywał.

Hakasu - no co ty? Ja też pierwsze co pomyslałem jak zobaczyłem tytuł wątku to o RTAKu własnie. :)

RaF

Wiesz, RaFu...ja rzadko w Peru bywam....prawdę mówiac to w dżungli też nigdy nie byłem. :)
A w górach nie dość że lian ni ma to jeszcze ciezko się zapieprza z takim czymś na plecach..poczekam wiec na tego Land Rovera, ok? :) Bo nóz jest super, tylko na razie niespecjalnie wiem do czego bym go uzywał.

Hakasu - no co ty? Ja też pierwsze co pomyslałem jak zobaczyłem tytuł wątku to o RTAKu własnie. :)

Oj Wysz :) - nie powiem Land Roverek też by się przydał, aczkolwiek opel choć się sypie, to jeździ i wystarcza.
Tak offtopowo - nie wiedziałem, że z Ciebie taki ortodoks, pod względem  zakupów nożowych tylko w przypadku 100% zastoswania zgodnie z przeznaczeniem w rdzennych warunkach.
Jeżeli RTAK tylko dżungla to np MooseHunter tylko obfite północno-kanadyjskie lasy?.... - to dla kogo fightery?, "pazurki", "sztylety"? - tylko dla służb specjalnych?,  zawodowych zabójców czy jak? Może tylko do gabloty?    ;)

Ale niepotrzebny offtemat się robi - nie po to pojawiła się tu fotka "Gladiusa" (WaR ;) ), żeby rozważać czy ma jakieś zastosowanie w polskich lasach, czy tylko i wyłącznie w dżungli - tylko o krótką fotograficzną prezentację noża. A ja ku..a zawsze się dam sprowokować   8)

wysz

No dobra....czepiam sie bo Ci nazwyczajniej w świecie zazdroszczę. :)
I nie chodziło mi o nieprzydatnośc ze względu na "rdzenne warunki" (MooseHunter? A co to? Łosiów u nas nie ma?) ino terenową przydatność dla Wysza w skali Wyszowej. :)
W dzungli to juz zupełnie insza inszość. Albo na wyjeździe stacjonarnym, na łódce albo w samochodzie właśnie.
Dla mnie jest za duzy. Ostatnio lubie coraz mniejsze noże po prostu.

Coby skończyc offtopa - wrzucaj wiecej fotek tego pieknego bydlaka. :)

RaF

No dobra....czepiam sie bo Ci nazwyczajniej w świecie zazdroszczę. :)

Nie piernicz :) NIe będę tu wymieniał czego ja Ci zazdroszczę ;)

Coby skończyc offtopa - wrzucaj wiecej fotek tego pieknego bydlaka. :)

Jak będzie okazja przy lepszym świetle to na bank ;) ............ nie zrobię bo połamany :D ;D :D

[ Redagowany dnia 25.04.2005r.- 09:16 ]