Reklama

VICTORINOX/WENGER [wątek ogólny]

Zaczęty przez maba, 04-05-2010, 02:05:30

tap

Może jakiś taki podobny?
Victorinox Climber Jubliee Edition

Mefiu

Cytat: olsenik w 14-09-2018, 13:58:36

Odbiegając od ciekawej dyskusji nt. co kto lubi, szybkie pytanie w temacie wątku:
Jaki nr mają czerwone okładki vicka 91 z kilkunastoma prostymi, białymi, szwajcarskimi krzyżami na całej powierzchni?
Nie mogę teraz znaleźć żadnego zdjęcia ale to był jakiś special run dla sieci marketów w Szwajcarii.

Przygotowuję paczkę do Ibach i może mi wymienią na takie same jak były na nożu.

Takie tylko w wersji 91 mm?

Wysłane z mojego HUAWEI CAM-L21 przy użyciu Tapatalka

olsenik

Dokładnie ten wzór. Ktoś coś?

Wysłane z mojego SM-G7105 przy użyciu Tapatalka

Zbudowałem dwa domy, mam dwóch synów a do lasu, który posadziłem chodzę zbierać grzyby, więc nikomu nie muszę nic udowadniać. Nawet sobie.

AndrzejMick

Cytat: olsenik w 14-09-2018, 10:10:46

A tytanowy zegarek nie musi prawidłowo pokazywać godziny?  :rotfl:

Nie musi. Od dawna czaję się na tytanowego Froga bez synchronizacji. ;-)
Cytat: tap w 14-09-2018, 10:18:13

nieważna funkcjonalność, oby z tytanu :)
idąc tym tropem... zaczynam rozumieć ogólnoświatową fascynację w gadżeciarskim światku tytanowymi klocowatymi łomiko-otwieraczami

Doskonale wiesz o czym była mowa, więc nie przekręcaj. Chodziło o to, że dla wielu i Spartan w tytanie wzbudza pożądanie.
Cytat: kgrzesiek w 14-09-2018, 10:40:34

Mówicie Swiss Bianco, a z czym oni lepsi?

W tym, że są. ALM już tytanowych okładzin nie robi. Dopchanie się do Andreha graniczy z cudem. Okładziny ze Swiss Bianco możesz kupić w każdej chwili.

mamcar

Spartan w tytanie?!!!1 gdzie? i za ile ? :slini: :slini: :slini: :slini:

olsenik

Cytat: Mefiu w 14-09-2018, 16:22:24

Takie tylko w wersji 91 mm?

To miała być zagadka?  ;>

Przecież tam skąd wziąłeś to zdjęcie Victorinoxa Rucksacka 111mm było podane jaki te okładki w krzyże mają nr. I o to właśnie pytałem.
Cyt.: "0.8863.MIG Swiss Model: Red Nylon with lots of white crosses (produced for a department store in Switzerland)"

Ich numer to MIG  :D

Dzieki

Zbudowałem dwa domy, mam dwóch synów a do lasu, który posadziłem chodzę zbierać grzyby, więc nikomu nie muszę nic udowadniać. Nawet sobie.

Mefiu

Cytat: olsenik w 14-09-2018, 19:09:21

To miała być zagadka?  ;>

Przecież tam skąd wziąłeś to zdjęcie Victorinoxa Rucksacka 111mm było podane jaki te okładki w krzyże mają nr. I o to właśnie pytałem.
Cyt.: "0.8863.MIG Swiss Model: Red Nylon with lots of white crosses (produced for a department store in Switzerland)"

Ich numer to MIG  :D

Dzieki

A nawet nie zauważyłem że jest tam nazwa okładek :)

Wysłane z mojego HUAWEI CAM-L21 przy użyciu Tapatalka

Testral

Rise and rise again, until lambs become lions.
ZT 0770CF - nóż idealny!

eddieiron

Panowie -trafiły mi się dwie 108 -lecz wymagają  spa , czy słać od razu do Ibach czy Polski serwis mi naprawi ? A jeśli polski to pomoże ktoś im z Was dostarczyć i odebrać ?

kostek.ok

Chyba jednak do Ibach , w Polsce ponoć części nie mają już do 108 , jakby mieli to co najwyżej ostrze i okładki .
Rozbierałem niedawno 2 szt. po Ibach , wymienili ostrza i dali czerwone okładki od solo , wycięcie okładkach pod paznokieć , żeby wyciepać szydło , musiałem zrobić sam , jeśli chodzi o robotę , to coś strasznego , połowa nitów z odzysku , połowa nitów klepana młotkiem , druga na prasie , potem to szlifowane na szlifierce tak niedbale , że zeszlifowali ten rant na pierścieniu , co na nim okładki się trzymają , tak odjebanej roboty jeszcze nie widziałem , ale vicki wysyłałem żeby mieć części na mody , więc się tym wcale nie przejmowałem , więc jak wrócą z Ibach , to warto poprawić samemu , okładki nowe się bez problemu ściągają i zakładają z powrotem , bez uszczerbku .

eddieiron

Dzięki za odpowiedź -pojadą do Ibach.

Mefiu

Już za chwilę, już za momencik:

Huntsman year of the pig 2019 (86 euro)

Sportsman White Christmas 2019 (41 eur)

Kolekcja Navy Camo (140 euro całość)

loinic

imo te nevy camo tylko interesujące
tylko gdzie się takie seciki kupuje?

Mefiu

Cytat: loinic w 18-09-2018, 14:04:23

imo te nevy camo tylko interesujące
tylko gdzie się takie seciki kupuje?

Od 6 października powinny być dostępne w sprzedaży.

kabar24

Czy jest strona gdzie mozna zobaczyć wszystkie wersje okładek do vicków jakie wyszły?

Pozdr Krzysztof

PGK swoich i świadków nigdy nie zostawia

Testral

Ale chodzi ci o limitki itd? Czy tylko kolory podstawowe?

ZT 0770CF - nóż idealny!

kabar24

Limitki.
Na stronie Victorinoxa moge widziec obecne kolekcje, a ja chcialbym zobaczyc całość. Albo jak najwięcej :-)

Pozdr Krzysztof

PGK swoich i świadków nigdy nie zostawia

Klasyk

Cytat: kabar24 w 19-09-2018, 19:05:33

Czy jest strona gdzie mozna zobaczyć wszystkie wersje okładek do vicków jakie wyszły?

Podrzucę dwa linki.
Jest dużo do oglądania, ale z całą pewnością nie wszystko co wyszło z Ibach.

http://www.orbit-6.ch/victorinox.htm
https://swissknives.info/

Testral

Kurwa, ja nie mogę takich rzeczy oglądać.... 8D 8D 8D

ZT 0770CF - nóż idealny!

[email protected]

Cytat: Testral w 19-09-2018, 20:27:22

Kurwa, ja nie mogę takich rzeczy oglądać.... 8D 8D 8D

Faktycznie,ciężko się ogląda.Niektóre egzemplarze cudo. :slini: