Reklama

co bys chcial/a zobaczyc w przyszlosci?

Zaczęty przez Guldan, 15-07-2006, 21:05:13

co bys chcial/a zobaczyc w przyszlosci co by wyszlo spod mojej reki?

dwa podobne noze chisel (lewy i prawy), taki komplet tematyczny
28 (38.9%)
sztylet dwuklingowy (chisel)
44 (61.1%)

Głosów w sumie: 72

Guldan

balisongow i folderow nie daje. z tymi pierwszymi eksperymentuje, a z tymi drugimi na razie dam sobie spokoj (tzn skoncze wreszcie te dwa ktore mam zaczete).

Farulf

Ahem...  A jakie historyczne inspiracje do sztyletow masz na mysli?  :? Bo ja to bym chcial tak co najmniej ze 3 rozne pozycje w tej ankiecie zaznaczyc, a tu sie nie da :(

Już nie marudzę tak bardzo. Dorosłem czy się zestarzałem?

kangoo

Guldan

np sztylet szwajcarski albo bichwe. (da sie)

Guldan

tej, a wie ktos jak sie sprawdza wyniki nie glosujac? :dodge:

Farulf

No to ja jednak jestem za inspiracjami historycznymi, chociaz funkcjonalne edc tez bym bardzo chcial zobaczyc, ale tu podpada zeglarz czy the junk, a taki bardziej tradycyjny sztylet to jednak cos nowego.

A co do sprawdzania wynikow, to nie masz takiej opcji po prawej stronie przy ankiecie?

Guldan

zeglarz i the junk to jedno i to samo, ten pierwszy byl tylko prototypem. myslalem wlasnie w serii nozy edc wziac ten wzor i go troche zmodyfikowac (glownie rekojesc, ze wzgledu ze wielu osobon nie pasuje maly rozmiar).

kooniu

mam taka nadzieje ze zobaczę co najmniej kilka nozy z kazdej pólki i wiem ze kazdy bedzie inny :slini:

" border="0

robię drogo ale za to bardzo chujowo ;)
Cytat: bataki
.... Nie ma noży idealnych bo gdyby były to ktoś by już je robił. I tyle. ...

pecado

zaznacza się odpowiednią opcję przygotowując lub modyfikując ankietę ;-)

Kerambita pecusiowi zrób, proszę... :-)

pozdrawiam
pecado
Fanklub Taktycznej Rusałki |#| Barankom mówię moje stanowcze nie :mad:
hokka hey hadree hadree succomee succomee
PGK swoich i świadków nie zostawia.

Farulf

No wlasnie dlatego glosowalem na sztylet. Na kolejna modyfikacje moge jeszcze poczekac, a sztylet w Twoim wykonaniu, zwlaszcza taki wzorowany na klasycznym, to bylo by cos zupelnie nowego (przynajmniej dla mnie, ale moze cos przegapilem).

Guldan

tzn wiesz, wzorowany na klasycznym. kopii bynajmniej nie zrobie, oj nie.

Sulej

Wojnę przeciwko światu musisz prowadzić w samotności. Gdzie dwóch, tam zdrada!

Jumbo

Guldan, przyszła pora na kukri. Proste.  :cheesey:

Wielkopolski Klub Miłośników Noży
Arma Virumque Cano
opiewam oręż i męża
<a href="http://www.frihet.pl/gal/">Zdjęcia z gór</a>

Guldan

prawda? lezy ten szeroki, polmetrowy plaskownik 50hf... lezy i czeka... projekty tez leza i czekaja...

aambeeld

Też chciałbym guldanowe kukri zobaczyć, ale może Guldan do listy jakom sioble dopiszesz? Katana na ten pryzkład albo cuś jataganowego? :slini:

Sursum corda

Kotwic

Cytat: Jumbo w 15-07-2006, 22:09:59

Guldan, przyszła pora na kukri. Proste.  :cheesey:

Też się nad tą opcja bardzo zastanawiałem, ale stwierdziłem, że jak Guldan zrobi "mocno popieprzone kukri", to mogę go nie rozpoznać. :D ;)
Ale było by ciekawie, gdyby taka zabawka wyszła spod Guldanowej ręki. :P

Pilnikami noże tworzę.

Dom już mam, synów też, drzew już posadziłem wiele. Pochłonęła mnie praca, wobec czego brak mi czasu na robienie noży, fotografowanie i wędkowanie.
8/20

Seiken

Moim zdaniem powinienes zrobic 2-3 sztuki 100% nozy , dokladnie wykonczonych , przemyslanych uzytkowo . Pokazlo by to ze nie masz tym problemu  , ale bardziej wolisz robic po prostu Guldan-art.

pecado

Cytat: Seiken w 16-07-2006, 16:27:02

Pokazlo by to ze nie masz tym problemu  , ale bardziej wolisz robic po prostu Guldan-art.

Jest w tym mądrość :-)

pozdrawiam
pecado
Fanklub Taktycznej Rusałki |#| Barankom mówię moje stanowcze nie :mad:
hokka hey hadree hadree succomee succomee
PGK swoich i świadków nie zostawia.

Guldan

kukri wyrysowane; rozne modele uzytkowcow zaprojektowane, jeszcze nie wiem ktory wybiore; konstrukcje siekierki/czekana/nadziaka/itp juz wymyslilem, ino to teraz skonstruowac.

lepermessiah

Chciałbym ujrzec dopieszczonego pod wzgledem wykonania fightera edc z obustronnym wklełym szlifem, niskim ostrzem (taka "igłe"), false edge na 2/3 klingi i smukła rekojecia. Wszystko oczywiscie w Guldanowej oprawie...

Jestem rozsądnym człowiekiem, wiem że lenistwo popłaca

SMF spam blocked by CleanTalk