Reklama

Kershaw Avalanche

Zaczęty przez Guldan, 19-12-2007, 18:54:20

Guldan

kondonowy avalanche. i niech kazdy zobaczy ze da sie na jego okladzinach zrobic toxica...

moja robota to toxic i nowe szlify (wkelsle). backspacer by kondon:

i porownanie z aresem:

jakos nie mam dzisiaj koncepcji na zdjecia, wiec sory za to jakie sa :I

Vercengetoryx

Ładny :)

A chciałbyś dorobić rękojeść do Gripa (czarno-pomarańczowa) ?  ;>

Erious

Oooo... Fajny. Ciągle nie jest moim ideałem, ale duuużo ładniejszy od wersji fabrycznej. Dobra robota.

...and yet, somehow, life goes on.

rotpin

Wyszło świetnie. Podoba mi się. Fałszywka jest naostrzona?

Guldan

nie no co ty, jest tepa.

Ripper

Guldan a moógłbyś walnąć fotkę tak pod kątem prostym od góry, taką anatomiczną bo mam wrażenie że jakby z cm ostrza ubyło i nie wiem czy to kwestia fotek, czy ja krzywo patrze czy ,szlif optycznie skraca klingę.

Free men own guns. Slaves don't.
Ponad 1/3 życia w tym grajdołku :}

Maciek.K

Kondor, zrob mi takiego backspacera... swieta ida ;)

Silurus

Bardzo fajnie zrobiony.

Pozdrawiam.

Trudno powiedzieć dlaczego, ale ofiara hipnotycznie urzekającego majestatu pustyni, kosmicznej pustki i martwej ciszy, tak głębokiej, że słychać własny oddech i bicie serca, nie ma innego wyboru: nie oprze się wyzwaniu i w poszukiwaniu absolutu dodającego życiu smaku, zawsze tam wróci.

Guldan

Cytat: Ripper w 19-12-2007, 19:57:11

Guldan a moógłbyś walnąć fotkę tak pod kątem prostym od góry, taką anatomiczną bo mam wrażenie że jakby z cm ostrza ubyło i nie wiem czy to kwestia fotek, czy ja krzywo patrze czy ,szlif optycznie skraca klingę.

nie zrobie bo noz ma kondon. ale gwarantuje ze klinga nie zostala zmniejszona, to musi byc tylko zludzenie optyczne.

Ripper

Juz orginał mi sie krótszy wydawał, może szlif pogłebił to wrażenie.... Hmmm....
W każdym bądz razie podoba mi się taki cudak.

Free men own guns. Slaves don't.
Ponad 1/3 życia w tym grajdołku :}

j.smykowski

Super toxik Guldan, gratuluje xkx - ciekawe czy na mili by się dało?

Pozdrawiam, Kuba.

Guldan

bez problemu. w avalanchu jest ten problem ze jedna okladzina jest przefrezowana od srodka (na sprezyne) i sceptycy (nazir...) twierdzili ze zrobienie toxica tak zeby nie przeszlifowac sie na wylot jest niemozliwe. a jednak sie kreci slonce dookola ziemi.

XkondorX

...najwyzej Kershaw przysle nowa... ;-)
A ja chcialbym podziekowac Guldanowi za szlif i toxica a Jasiowi za dziurki w backspacerze, ja tylko dorobilem "jezyka"...

Fujin, wykorzystalem cale pomaranczowe G10 jakie Guldan mial w warsztacie...sorki...:(

Kurde jak sie ciesze :-) mam teraz fajne EDC :grin: Dzieki jeszcze raz!

The true rebels always walk alone anyway.

oswald

fajnie to wygląda... marzy mi się grip przerobiony w tym stylu  :grin:

RNL

czyli znów jest jeżyk  8o

,,Good luck, Mr. Gorsky"

Pozdrawiam wszystkich frustratów z pieczątką :*

XkondorX

Cytat: RNL w 19-12-2007, 22:08:16

czyli znów jest jeżyk  8o

Bo tamten byl za duzy :D

The true rebels always walk alone anyway.

Fauxpas

Podoba mi się, bardzo mi się podoba, aż jestem zaskoczony. Naprawdę nie sądziłem, że Guldan może zrobić coś co przypadnie mi do gustu.

demon

Chwilowo nie mam czasu. Takie tam, różne...

Tu wrzucić jakiś mądry / szokujący cytat - najlepiej po angielsku lub po łacinie, ewentualnie nazwę zespołu o którym nikt nie słyszał.

Mikko

Całkiem fajnie Ci to wyszło, ale mogłeś jeszcze coś więcej zrobić z klipsem.

NAZIR

Jestem właśnie po drobnych testach powyższego Ava. Toxic nie jest tak agresywny dla dłoni jak fabryczna faktura okładzin, ale jednocześnie daje bardzo dobry chwyt, nawet gdy nóż cały upaprany w rybim śluzie. Natomiast karby na backspacerze przy cięższej pracy bardzo niewygodne; cholernie uwierają w dłoń - po 2 karpiach zmieniłem nóż.

uważam, że powinno się robić tak, ażeby nie było krytyki, tylko aplauz i zaakceptowanie

"A blade with no tip is like a breast with no nipple -- its pointless." - Michael Burch

SMF spam blocked by CleanTalk