Reklama

tester

Zaczęty przez Guldan, 08-04-2008, 22:14:55

Guldan

to jest nozyk na FT. hartowany i odpuszczany jak ten ktory testowalem + dodatkowo pogrzalem go po grzbiecie palnikiem (kt zabezpieczylem ziemniakami). szlify wklesle i krzywe, przednia czesc z gruba kt (rabanie, przebijanie itp) druga czesc z cienka kt (ciecie). okladziny czarna papierowa mikarta (produkcyjna) + piny merkavah. grubosc klingi to 5 mm, dlugosc 135 mm (calosc ma 255 mm). raczej kawal noza. bedzie mial jeszcze paracord. trza dokonczyc ostrzenie i moge go oddawac.

mgr_scout

ciekawy, ciekawy.. chyba pośpieszę się ze swoją zaległą recką ;)

Chcę być dezerterem, który ma szansę powodzenia
KNAKiŁ
KKK - Kelly Kettle Klan
CZUJ-DYM!
Jak mawia trener Piechniczek ,,Skończyła się szatnia – zaczęła się trawa."

zakuty

Przyjemny nożyk, że nie powiem ,,jak zwykle"...

Wybacz, jeśli pytam o coś co ,,nie powinno, że tak powiem, wyjść na jaw", ale o co chodzi z tym zabezpieczaniem KT kartoflami :dodge:

Paranoja w małych dawkach nie szkodzi zdrowiu. A wręcz jakby przeciwnie...

mgr_scout

o hartownie selektywne w pewnym sensie

Chcę być dezerterem, który ma szansę powodzenia
KNAKiŁ
KKK - Kelly Kettle Klan
CZUJ-DYM!
Jak mawia trener Piechniczek ,,Skończyła się szatnia – zaczęła się trawa."

Guldan

no wlasnie mial byc "jak zwykle" zeby byl w miare wiarygodny do testow.

z pyrami to wpadlem na taki pomysl bo widzialem ze salaverria hartowal taka mala klinge w ktora wtopil braz i robil hart selektywne ale czesc ktora miala byc oslonieta to oblozyl ja ziemniakiem, ja postapilem odwrotnie i oblozylem kt zeby jej nie przegrzac a odpuszczalem grzbiet.

u99

Czy to dla niego Jumbo wyszukał te sympatyczne pieńki nad Rusałką  ;>
ps. Zakuty - Guldan używał pyr a nie kartofli  ;P

Jumbo

Mniam. Ja go chcę!!

Wielkopolski Klub Miłośników Noży
Arma Virumque Cano
opiewam oręż i męża
<a href="http://www.frihet.pl/gal/">Zdjęcia z gór</a>

Guldan

ja wiem ze go chcesz ;) tym nie mniej przekazuje wybor testera/testerow funduszowi testerow zeby bylo jak najbardziej sprawiedliwie i obiektywnie. kazdy bedzie mial rowne szanse zeby w jego lapy mogl trafic ten noz :)

zakuty

Cytat: u99 w 08-04-2008, 22:28:47

Czy to dla niego Jumbo wyszukał te sympatyczne pieńki nad Rusałką  ;>
ps. Zakuty - Guldan używał pyr a nie kartofli  ;P

A za kadrem, dla niepoznaki, schował wspomagacz batonowania ;P

p.ps. ale pewnie grule też by się nadały ;P

Paranoja w małych dawkach nie szkodzi zdrowiu. A wręcz jakby przeciwnie...

slawol

Cytat: zakuty w 08-04-2008, 22:23:20

Wybacz, jeśli pytam o coś co ,,nie powinno, że tak powiem, wyjść na jaw", ale o co chodzi z tym zabezpieczaniem KT kartoflami :dodge:

Pyry,nie kartofle.To specjalna poznańska odmiana  ;-)

Tu jest zdjęcie
http://www.knives.pl/forum/index.php/topic,62385.msg279311.html#msg279311

Ten nóż podoba mnie się.

Zupę swojej kobiety chwal zawsze,choćby przesolona lub przypalona była.Gdy dwakroć zupę taką pochwalisz,piwo dostaniesz i pokój będzie z Tobą :-)

dbuzer

no to czekam na wyniki testów bo wygląda jakby się do nich rwał - zadziorny taki jakiś  ;>

Misza

Tej, daj mi go! Po testach... ;)

Bałdzo ładny. Bałdzo.

MBR Custom Knives   ][   Knives 4 fun, not 2 kill.  ][   StoPoWUz ][ TKLM ][- Jestem z TEGO Świebodzina. Komu autograf?

Kubek

Nie wiem, czy po testach coś z niego zostanie.
Szkoda by było, bo strasznie fajny pracuś.
Styl Guldanowy jak zwykle, ale to jest w pełni użytkowy nóż, a nie dzieło sztuki nowoczesnej z KT.
Widzi mi się bardzo.
Guldan, może wprowadź ten wzór do stałej oferty?
Pozdrawiam.

Guldan

beda testy, beda jakies wnioski to beda poprawki i bedzie mozna myslec nad usystematyzowaniem wzoru :)

kooniu

aż się dziwię ze tą metodę "pyrową"  wymyślono gdzieś daleko a nie w krainie podziemnej pomarańczy właśnie  ;) 

" border="0

robię drogo ale za to bardzo chujowo ;)
Cytat: bataki
.... Nie ma noży idealnych bo gdyby były to ktoś by już je robił. I tyle. ...

Ypoznan

Głownia podobna do "Gulrota", a to znaczy, że mi się bardzo podoba. :)
Rękojeść także. Czerń ze srebrem; moje ulubione zestawienie kolorystyczne, wizualnie nożyk świetny, jestem ciekaw jak się sprawdzi. :)

Ponieważ "Ypoznan" w konwersacji brzmi tak jakoś bardzo oficjalnie, dopuszczam także: Januszku, Jasiu, Jachu i inne miłe określenia. ;)

http://www.navaja.pl/

Guldan

jasiu: podobna to fakt, ale znacznie dluzsza (rekojesc tez).

bylem u janusza i smyrnelismy go pilnikami: 60 hrc skrobalo ale 55 hrc juz sie slizgal.

Ypoznan

Rzecz jasna nie sugeruję, że zerżnąłeś, powiększając jedynie, swój wcześniejszy koncept  ;P
To dwa odmienne noże, nie sposób ich pomylić, nie tylko rozmiar je różni. W tym bardziej na przykład podoba mi się rękojeść (w porównaniu do "Gulrota") i ogólnie jest ładniejszy :) To dobrze, że zrobiłeś nóż o podobnej do "Gulrota" głowni, jak już napisałem niezwykle mi się podobała, mam nadzieję, że w przyszłości powstanie jeszcze kilka noży z głownią o "podobnej tematyce". :)

Ponieważ "Ypoznan" w konwersacji brzmi tak jakoś bardzo oficjalnie, dopuszczam także: Januszku, Jasiu, Jachu i inne miłe określenia. ;)

http://www.navaja.pl/

SMF spam blocked by CleanTalk