Reklama

Modern Tanto

Zaczęty przez sliwkosky, 26-04-2018, 13:37:44

sliwkosky

Siema,
Pamietacie modern pukko ?

Dzis wyszlo modern tanto z tych samych materialow

Daimyo_K

Piękny. Uwielbiam takie klimaty. Chyle czoła.

Russia cancer of the world.

jetron

Bardzo ładny.
Mica świetna, a z pomarańczową przekładką, to wręcz bardzo świetna :D

Madmartigen

Jak normalnie mam alergię na wszelkiego rodzaju nożowe tantoidy, to ten jest wysmakowany, niestandardowy i na swój charakterystyczny sposób bardzo ładny.

Świetny pomysł na linię noża, fajny (i odważny, ale przemyślany) na oprawę.

Jedno o co bym się bał, to że palce się prędzej czy później ześlizgną na ostrze przy równym przejściu z rękojeści i gładkiej micarcie... ale estetycznie w tej formie dużo lepiej wygląda niż z jakąś improwizowaną tsubą czy oplotem.

Nie jestem próżny. Próżność to wada, a ja nie mam wad.

sliwkosky

dziekuje Panowie za komenty!

Co do tego czy palce się ześlizgną na kt... to no cóż :D trzeba uważać, rękojeść jest zrobiona w leciutką beczkę także w ręce siedzi dobrze ;]

loinic

Cytat: Madmartigen w 26-04-2018, 20:40:57

Jedno o co bym się bał, to że palce się prędzej czy później ześlizgną na ostrze przy równym przejściu z rękojeści i gładkiej micarcie... ale estetycznie w tej formie dużo lepiej wygląda niż z jakąś improwizowaną tsubą czy oplotem.

ale ten sam problem możnaby zgłaszać przy większości tradycyjnych skandynawów
a co do noża to bardzo mi się podoba zestawienie kolorystyczne - nie spodziewałem się że tak dobrze będa współgrały zielony z pomarańczowym
można na pw poprosić info ile takie cudo kosztuje?

Krzysztofon

Cytat:  

member=22512]Madmartigen[/member] link=topic=195111.msg2402405#msg2402405 date=1524768057]
Jak normalnie mam alergię na wszelkiego rodzaju nożowe tantoidy,

Mam podobnie, ale to jest real tanto czyli sprawdzony nóż ( wiem że wiesz - to stwierdzenie retoryczne :) ), a nie american tanto wymyślone do szybkiej produkcji.

Piękny nożyk - bardzo mi się podoba połączenie prostoty i świetnego wykończenia.

Madmartigen

Cytat: loinic w 27-04-2018, 08:46:49

ale ten sam problem możnaby zgłaszać przy większości tradycyjnych skandynawów

Dlatego też nie podnoszę tego problemu jakoś bardzo, a wręcz zgadzam się że z pewnych względów (choćby estetycznych) to rozwiązanie jest lepsze.
Cytat: loinic w 27-04-2018, 08:46:49

a co do noża to bardzo mi się podoba zestawienie kolorystyczne - nie spodziewałem się że tak dobrze będa współgrały zielony z pomarańczowym

Tu pełna zgoda.
Cytat: Krzysztofon w 27-04-2018, 09:03:24

Mam podobnie, ale to jest real tanto czyli sprawdzony nóż ( wiem że wiesz - to stwierdzenie retoryczne :) ), a nie american tanto wymyślone do szybkiej produkcji.

Jest to jeden z powodów dla którego się podoba :).
Nie jestem próżny. Próżność to wada, a ja nie mam wad.

Mikko

Najlepszy nóż jaki zrobiłeś.

Syo

Witaj! jak tak ładnie zatopiłeś głownie w micarcie? :)

SMF spam blocked by CleanTalk