Reklama

Naukowce

Zaczęty przez Tui, 13-08-2019, 09:16:33

Tui

Zaczynam się uczyć ponownie i idzie jak idzie, nie wszystko tak jak chcę ale się tym nie przejmuję.
Pierwszy nożyk do kieszeni poprawiany kilka razy i te trawienie, eech lepiej nie pokazywać zbliżeń  :D.
K110, wiśnia i przykładki z buczyny.

Tui

Kolejny ukończony, K110, ciemny mahoń z bukiem i fosforyzujące piny. Pochewka z małymi magnesami wszytymi żeby w kieszeni się nie wysunął.

pietrusek

Fajnie to wyszło, mam dziesięć wyciętych dawno temu i brak czasu by coś z tym zrobić dalej. Działaj, z ciekawością obejrzę kolejne twoje prace.
Pozdrawiam, piotr.

jackdaniels11

Nad pochewką trzeba było popracować...
Zrobić wcięcie jak kształt czoła okładzin.

Nie lękaj się chodzić ciemną doliną bo jam jest częścią Tej Siły, która Zła pragnąc - Dobro wszelkie czyni...

Tui

Dobra uwaga, dzięki za podpowiedź.

Tui

Kolejny kieszonkowiec, nauka trwa, niestety podczas ostatnich postów pochewka już się kleiła to nie kombinowałem z wcięciami. Ale do bojówek jak znalazł.
D2, jasny mahoń, przekładki z buczyny, piny fosforyzujące, pochewka z wszytymi magnesami neodymowymi.

Tui

Kolejny kieszonkowiec, jeszcze tylko pochewkę skończyć.
Nie ma co rozpisywać kilka rzeczy do poprawy i tak będzie jeszcze przez kilak noży. Jak się zaczyna nukę hurtem to i błędy się powiela hurtem.

Tui

Nowy kieszonkowiec się właśnie skończył, długość 17,5 cm, ostrze 8 cm, stal D2. Na rękojeści Badi z Mahoniem i przekładki z Dębu, pin w kształcie łba byka. Pochewka z wszytym magnesem. Idealny do kieszeni w bojówkach.

Tui

Pierwsza micarta mojej roboty i efekt końcowy taki jak widać. Kieszonkowiec podobny wymiarami do pozostałych.

SMF spam blocked by CleanTalk