Reklama

Nożyk

Zaczęty przez Traper, 19-08-2006, 21:45:02

Traper

Witam! Dzis przedstawiam swiezutki nozyk: ,,Żądło'' materiał stal 6h14m, dł ostrza 100mm, szerokość 32mm,grubosć ostrza 3mm, szlif plaski na wysokosc 2/3 ostrza, długość rekojesci 115mm, grubość 15mm, okladziny mahoń.Twardosc okolo 55hrc. Ostrze wykończone na mat. ,

Pozdrawiam Waldek

Silurus

Wyglada na porządny nóż.
Nie widzę elementów które zasługiwałyby na krytykę (jedno małe... to widoczne na foografiach inne, tzn. nie okrągłe zakończenie pierwszego sworznia który stabilizuje rękojeść, ale to taki rodzynek  ;)).

Pozdrawiam.

Trudno powiedzieć dlaczego, ale ofiara hipnotycznie urzekającego majestatu pustyni, kosmicznej pustki i martwej ciszy, tak głębokiej, że słychać własny oddech i bicie serca, nie ma innego wyboru: nie oprze się wyzwaniu i w poszukiwaniu absolutu dodającego życiu smaku, zawsze tam wróci.

Bona

Sympatyczny nożyk  :)

Miłego dnia i wszelkiego szczęścia życzę

yossar

a ja mam 1 uwagę - co do nazwy

"żądło" kojarzy się raczej z rodziną sztyletów, które mają przewężenie w części "przyjelcowej" np. Gerber Mark II

poza tym nóż jest fajny - nawet bardzo

Ripper

Hmmm... doceniam prace, doceniam projekt, doceniam caloksztalt noza, ale wybacz nie podoba mi sie. Ale to jedynie kwestia gustu.

Free men own guns. Slaves don't.
Ponad 1/3 życia w tym grajdołku :}

jeryd

Myślę że gdyby ten nożyk położyć wśród innych wyróżnił by się ladną spokojną linią powiedzmy klasyką.Można nawet powiedzieć kuchenniak ale to wcale tego nożyka nie obraża.Zapewne nowe będą bardziej drapieżne.

Traper

Silurus tam  w tym miejscu byla mala inkluzja z zywica wiec wyskrobalem ja co nieco i klej lekko wylazl.
Yossar nazwal go tak zamawiajacy :),
Ripper taki wlasnie mial byc, to zamawiajacy okreslił jak ma wygladac,
Bona milo mi:),
jeryd drapiezne tez  robię hihi.
Generalnie nie mam mozliwosci robienia lepszych fotek, sam nie umiem i nie mam czym. Wiec  robia je osoby przypadkowe i w miare swoich umiejetnosci.

Pozdrawiam Waldek

Diana

mały,zwinny..i chyba mocny..a za to od "góry" sorry..;) coś pokićkałam.
już usunięte
k

*Di...*

ostry

:slini: nozyk bardzo miodny ale chyba  specjalnego przeznaczenia?, nie mniej w pyde! Do  czego przeznaczony? i jak ten mat zrobiony?

Traper

ostry. Zamowil go mysliwy, mowil ze do polowania ma byc a konkretnie do skórowania i podcinania przy oprawianiu zwierzyny. Mat zrobiony jest piaskowaniem.

Pozdrawiam Waldek

makec

Witam,
nożyk wydaje sie byc ciekawy jednak ma kilka wad:
1) wykruszony czubek,
2) niezbyt wygodna rękojęść jak na nóż który ma służyć do skórowania,
3) sądzę że nóż który ma służyć do skórowania i podcinania nie powinien byćpiaskowany ponieważ będzie go okrutnie trudno wyczyścić...
poza tym nożyk wydaje się być całkiem ciekawy i wykonany dość starannie.

Pozdrawiam
makec

Traper

Makeć i tu popelniles blad CZUBEK nie jest wykruszony a rekojesc bardzo wygodna i pozwalajaca na swobodne operowanie nozykiem, co do piaskowania takie bylo zyczenie wlasciciela nie moje!

Pozdrawiam Waldek

upj

a mnie sie podoba ....łącznie z "niewygodnym" w konserwacji matem po piaskowaniu  ;) jaka będzie pochewka ?

Diana

Krótko_praktyczny!..co nie ujmuje mu urody.

*Di...*

kamyczek77

WITAM
ŚWIETNIE PASOWAŁBY DO DAMSKIEJ TOREBKI.
MALUTKI ,ZGRABNIUTKI A TA RĘKOJEŚĆ.......

zigi

gratuluje dobra robota,
w teren ci ON jest
pozdrawiam Mzigi

M zigi
       Mniej asłóżeni faceci dostają bardziej wysłużone kobiety

SMF spam blocked by CleanTalk