Reklama

Aitor Gran Capitan - kilka porownawczych fotek.

Zaczęty przez ptr, 07-09-2010, 19:21:41

ptr

Na prosbe DEMONA zamieszczam kilka porownawczych fotek hiszpanskiego scyzoryka Aitor Gran Capitan :)

Do porownania wybralem:

- Victorinoxa Bantama 84mm,
- Wengera Classica 85mm,
- Victorinoxa Soldiera 93mm,
- Victorinoxa Nomada 111mm.

Niestety, nie ma przedstawiciela najpopularniejszej wersji Victorinoxa - 91mm.

Porownanie zamknietych scyzorykow:

Uploaded with ImageShack.us

Z rozlozonym glownym ostrzem:

Porownanie grubosci glowni:

I zdjecie glownego bohatera w neglizu: ;-)

Oraz zblizenie jego fascynujacego narzadu: ;P

Na razie tyle, jak zdobede wiecej wiadomosci na temat tego fajnego scyzora, to uzupelnie opis. :)

.

demon

No pięknie czuję się zaszczycony. Bardzo łądny liściasty kształt ostrza, ciekawe jak z trzymaniem ostrości, wykończeniem itp.

Chwilowo nie mam czasu. Takie tam, różne...

Tu wrzucić jakiś mądry / szokujący cytat - najlepiej po angielsku lub po łacinie, ewentualnie nazwę zespołu o którym nikt nie słyszał.

lukas91

Ptr czy mógłbyś mi napisać jaki to model i przybliżoną cenę? I czy ten podłużny otwór na zdjęciu w przybliżeniu służy do odkręcania/zakręcania śrub? Bo jeśli tak to jest tym czego szukam:)

ptr

Cytat: demon w 07-09-2010, 19:46:36

No pięknie czuję się zaszczycony. Bardzo łądny liściasty kształt ostrza, ciekawe jak z trzymaniem ostrości, wykończeniem itp.

Ciesze sie :)
Wlasnie ksztalt ostrza tez mi sie bardzo podoba. Nigdy nie lubilem plaskiego ksztaltu victorinoxowatego, wolalem wengerowy brzuszek. A Aitor ma jeszcze wiekszy brzuszek i jeszcze wieksze ostrze!
Co do trzymania ostrosci i innych wrazen z uzytkowania - napisze pare slow jak pouzytkuje ;-)
Co do wykonczenia to moge Ci juz napisac, ze nie odbiega o Vickow moim zdaniem. Bardzo dobre wrazenie robi.
Najlepiej byloby porownac z modelami serii Solo, bo do nich mu chyba najblizej ( Safari, itp.).

Cytat: lukas91 w 07-09-2010, 20:52:15

Ptr czy mógłbyś mi napisać jaki to model i przybliżoną cenę? I czy ten podłużny otwór na zdjęciu w przybliżeniu służy do odkręcania/zakręcania śrub? Bo jeśli tak to jest tym czego szukam:)

Kosztowal mnie cale 55 PLN + wysylke.
Tak, to wyciecie na sruby :)
Chyba znalazles to, czego szukales ;-)
Ed: Znalazlem ten model w hiszpanskim sklepie z nozami i tam widnieje jako "GRAN CAPITAN" i kosztuje...39 Euro... :? Chyba kupilem w okazyjnej cenie... :D

.

ptr

.

maba

Git, bo szukałem, bo chciałem się dowiedzieć ile według producenta to brzydkie coś ("oszcze multitoolowe") ma funkcji - ale nie znalazłem ;P

A, i wrzuć model w tytuł wątku, zawsze to będzie łatwiej znaleźć po nazwie modelu, a i Google prawidłowo zindeksuje.

ptr

.

maba

Ślicznie dziękuję. Jeszcze tylko więcej fotek Soldiera, zamiast tego brzydala i będzie fpytkę!..... dobra, dobra, idę już :shades:

A, i napisz więcej jak poużywasz tego dziwadła! Szczególnie 'multitula', bo oszcze, jak to oszcze - tnie więc dobrze jest :D

ptr

Obiecalem i zrobie mini-recke z uzywania :)
Ale najpierw musze pouzywac ;-)
Na razie w dwoch slowach : kawal scyzoryka. Zobaczymy :shades:

.

jurgin

no dobra, wykopaliska, wątek stary, ale chyba ok
czy nóż z allegro to ten Aitor?
http://allegro.pl/noz-scyzoryk-wojsk-hiszpanii-bardzo-praktczny-i1553121282.html
czy jakaś chińska podróbka?
No i jakie wrażenia z użytkowania?

InQuizitor

jurgin

SMF spam blocked by CleanTalk