Reklama

prosze o pomoc w kupnie noża

Zaczęty przez neophyte, 11-09-2010, 13:20:18

neophyte

Witam,
Jestem tu nowy wiec z góry proszę o wyrozumiałość.Potrzebuje taniego noża do sporadycznego użytkowania w cenie do 50zł i tu prośba do was o pomoc.
Nóż jaki mnie interesuje powinien być składany i poręczny, dł. głowni ok 10cm z szlifem wypukłym , rękojeść jak najwytrzymalsza raczej metalowa bez jakichś dziwnych designów = prosta nieskomplikowana , powinien być dość ostry ! Bardzo proszę o pomoc. wiem że fundusz dość lichy ale na chwile obecna nic więcej mi nie potrzeba a z racji mojej niewiedzy proszę was o pomoc.
btw. jeśli nie ten dział to przenieście,  

Fliegerkappmesser

Witaj w naszym małym świecie  :)

Dział nie ten i na pewno zaraz zostanie to przeniesione. Czytałeś dział "Na początek"? Zajrzyj tam - prawie na pewno znajdziesz odpowiedź  :)

Better dead than red / Lieber tot als rot

Irek_W

tak do 50 zł to pozostaje wybrać jakiś model Sanrenmu  np 710   :)
ostatnio kupiłem tutaj na forum srebrny egzemplarz
i jak na taki mały nożyk to nawet niezły, prosta konstrukcja no i cały metalowy

Vick

Cytat: neophyte w 11-09-2010, 13:20:18

Nóż jaki mnie interesuje powinien być składany i poręczny, dł. głowni ok 10cm z szlifem wypukłym ,

:? Rzekłbym że wymagania dość specyficzne, niełatwo będzie Ci znaleźć folder ze szlifem wypukłym

Sławosz(+)

Cytat: Vick w 11-09-2010, 14:16:01

:? Rzekłbym że wymagania dość specyficzne, niełatwo będzie Ci znaleźć folder ze szlifem wypukłym

W dodatku do 50 zeta, kiedyś był wątek o folderach z convexem

http://www.knives.pl/forum/index.php/topic,58587.0/highlight,convex.html

elkrakerso

Kup se pan SanRenMu jakiegoś i se przeprofiluj na convex (co to w ogóle za pomysł że musi być convex?).

Mine is Strength... and Lust... and Power!

neophyte

Irek_W

Cytat: neophyte w 11-09-2010, 21:30:50

http://allegro.pl/noz-smith-wesson-rain-forest-gratis-i1214074335.html a co o tym powiecie ? choć ten 710 podoba mi się i to dość

może się nie znam ale jakoś nigdy nie słyszałem o takim typie stali  - "440 TITANIUM"
chyba że to jakiś ekstremalnie tani stop stali 440 i tytanu  :)

elkrakerso

http://allegro.pl/noz-smith-wesson-rain-forest-gratis-i1214074335.html a co o tym powiecie ? choć ten 710 podoba mi się i to dość

Sądzę że to bubel. W dodatku ma wieśniacze okładziny w stylu leśnej nindży.

Mine is Strength... and Lust... and Power!

domino

Cytat: elkrakerso w 12-09-2010, 15:23:22

Sądzę że to bubel. W dodatku ma wieśniacze okładziny w stylu leśnej nindży.

Dokładnie, to rękojeść do działań leśnych, taktycznego unikania wzroku grzybów i innej "zwierzyny" leśnej ;) Za to ostrze jest do działań nocnych. Trzeba tylko uważać żeby nie używać ich w tym samym czasie :special: Psuje efekt, itd :rotfl:

A tak poważnie, w takich nożach stal jest kiepska, wykonanie jeszcze gorsze, a blokada z reguły trzyma dość, hmm...symbolicznie.

choć ten 710 podoba mi się i to dość

Sprzęt już opisywany, ludzie sobie chwalą. Większe prawdopodobieństwo że będziesz zadowolony.

My goal is to replace my soul with coffee and become immortal.

neophyte

Ok dzięki wam za pomoc zakupie 710, pa ;)

SMF spam blocked by CleanTalk