Reklama

!!! takie pogladowe w trakcie

Zaczęty przez AS skiper, 21-09-2010, 18:28:45

AS skiper

czesc

pare odkuwek pokazac chciałem i ukonczony komplecik helle co takich nie ma wcale :D
helle ma na rekojesci orzeszki

odkuwki to d2, nc6 i 50hf

jedna odkuwka dokladnie na wzor płomyczka - komuś sie sni po nocach to go uszczesliwie

piotrbati

pierwszy z góry z Twoim czołem - Jestem na Tak  ;>

melonmelon

Nie ma mnie, w Łodzi siedzę.
Zapraszam na blog o obróbce cieplnej http://blog.melontools.com/obrobka_cieplna/

kluczyki robię, gitarki, mogę skrzypce

DORADZTWO W ZAGADNIENIACH OBRÓBKI CIEPLNEJ STALI I NIE TYLKO

AS skiper

Cytat: melonmelon w 21-09-2010, 21:18:12

jakaś fota złomu??

pozdro

taaa
znalazłem w smietniku to se wziąłem :D

klingi oprawione to oryginały helle

a co do odkuwek to dokładnie jeden jest odwzorowaniem płomyczka, tego z przytaczanego wątku

kais

Piękne odkuwki ....
Te 3 od dołu aż się do mnie uśmiechają ....  :D

" ... Kto pyta nie błądzi ... Choć błądzić to ludzka rzecz .... "

offtime

Pierwszy z góry kuszący. Chyba nawet za ładny jak dla mnie  ;-)

rangy67

.....i po sześciu dniach tworzenia Bóg usiadł by.....siódmego wymyślić Sebenze.

AS skiper

helenki doczekały sie domku :D

i mam pytanko do pochworobow

szwy miałem pieknie rowne a po woskowaniu i wyrownywaniu krawędzi sa takie jak widać - o co kaman? za mocno krawedz vickiem smyrana?

Trollsky

idziesz jak burza, smaka mi robisz na kucie a jeszcze tyle rzeczy zanim rozpale palenisko  :/

Ludzie wybaczą Ci wszystko, oprócz tego ze Ci coś wyszło.

AS skiper

moze kiedysuda sie razem pokuc :D

ostatnio udało mi sie kupic kotlinke z popielnikiem :D czesc zamienna do kuzni jszcze ognia nie widziała. musze pospawać palenisko i dodac dmuchawe, mam samochodową wiec niebawem bedzie przenosne palenisko :D

Trollsky

no w sumie mam do wroclawia godzine  :) grzechem by bylo sie nie spotkac  :)

Ludzie wybaczą Ci wszystko, oprócz tego ze Ci coś wyszło.

Kubek

Nożyki zacne, pochewki.....
Musisz popracować jeszcze.
Sam gówno wiem o pracy w skórze, to się nie będę wymądrzał. Poszukaj kontaktu z jakimś pochworobem i popytaj.
Oprawy superowe, szczególnie 2 od góry mi się widzi.
Taki skromny i do wszystkiego się nada.
Pozdrawiam.

AS skiper

odnosnie skory to wiem, kurcze eksperymentowałęm troszke i chyba skorke inna musze mieć to to chyba jednak na nalesniczki sie nadaje, jak nasiaknie to miekka jak kaczuszka :D

trening czyni mistrza :D ważne ze juz mam dobre nici. Od razu inaczej sie szyje :D

Kubek

To pokaż a nie się kurnia chwalisz.
A miętka skórka po nasączeniu woskiem, twardnieje ponoć.
Nie sprawdzałem, ino słyszałem.

AS skiper

ano twardnieje ale przy tej efekty sa kijowe i jak vickiem smyrałem krawedzie to popatrz ci sie powywijało? za moco zawija sie na ciepło, na zimno tego nie ruszysz - jak wosk wystygnie w skorze. a te "spękania" to jak sie ja "zlamie" i znowu jest bardziej elastyczna.

zaraz beda słowa ze herezja, jak to po gotowaniu w wosku i miekkosci nabiera

otoż kiedys czytałem ze dodając tłuszcz do wosku ten inaczej sie zachowuje

no to dodałem 1do 1 carnuba i olej roslinny, gotwanie skory fajne i nie jest taka kamienista.

co do eksperymentow to raczej na czystej skorze naczy na kawałkach odpadowych - szkoda pochewek jak nie wyjdzie

stad wnioski ze jednak lepsza skora taka mniej mieciusia na pochewki sie nadawa

a pochewka z lepszej skory np tutaj jest :
http://www.knives.pl/forum/index.php/topic,93055.0.html
tylko wtedy jeszcze zwykła bawelniana plecionka ;/

ale widac ze lepsza skora i sie tak nie wywija

-----------------
literki

AS skiper

Cytat: Trollsky w 23-09-2010, 17:22:35

no w sumie mam do wroclawia godzine  :) grzechem by bylo sie nie spotkac  :)

jak nie teraz to na zlocie :D a na kucie to albo ja do Ciebie albo Ty do mnie :D, tylko warsztacik to ja mam spartanski ot taka szklarnia, w zimie zimno w lecie kurewsko goraco

offtime

Cytat: Kubek w 23-09-2010, 23:17:02

[...]Poszukaj kontaktu z jakimś pochworobem i popytaj.
[...]

BUAHAHAHA  :rotfl:

Cytat: Endzi w 24-09-2010, 00:40:46

[...]
a pochewka z lepszej skory np tutaj jest :
http://www.knives.pl/forum/index.php/topic,93055.0.html
tylko wtedy jeszcze zwykła bawelniana plecionka ;/
[...]

HEHE  :shades:

Ale tak po sprawiedliwości to Andrzeju te to Ci w ogóle nie wyszły pochewki. Już poza tym że się skórka zwija to sam design tych pochewek nie jest nazbyt fajny, a czarne szwy przepełniają czarę.

Nożyki jak były tak i są wyśmienite :-)

hejtyniety

Na ujową skórę nie ma mocnych. Szkoda tylko, że jakoś zwykle wychodzi dopiero w trakcie roboty :( W każdym razie osobiście bym zafarbował te pochewki. Może mniej by pasowały do nożyków, choć do tego można się przyzwyczaić, ale szew by się tak w oczy nie rzucał i pęknięć w wosku by widać nie było.

Czy są wycinane rowki pod szew? Jaka to jest grubość nici? Bo widzę te same błędy, które robią się u mnie przy za miękkiej skórze czy też złym wycinaniu rowków :dead:

Ale ogólnie nożyki piękne :slini: i chyba przy kolejnym napływie gotówki dołączę do grona Twoich klientów :grin:

AS skiper

rowki sa wycinane, grubosc nici 1.0mm

ksztalt pochewek został zdeterminowany oczekiwaniami klienta, kolor rownież, pokazałem na probkach jak to bedzie wygladało. także trudno, sa one uzytkoe i klient jest zadowolony

a pochewka z innej skory (i dupiate nici bo szyta zanim dostałem slam)

SMF spam blocked by CleanTalk