Reklama

Selvans nowy ER. Muczos surwiwalos.

Zaczęty przez PrzemoBK, 04-10-2010, 17:07:40

elkrakerso

Dziwadło trochę. Ciężki, gruby z niskim szlifem - niby ok na rębacza, ale głownia dość krótka, a przez swoją wysokość drobniejsze prace będą bardzo niewygodne. Więc ani rębacz ani do prac precyzyjnych się nie nadaje.
"Łamacz" powinni moim zdaniem zrobić dłuższy tak jeszcze o połowę żeby kończył się tuż przed łukiem.
Moim zdaniem byłby bardziej użytkowy gdyby zrobili wyższy szlif a niższą głownię, no i może czubek jakiś skoro to nóż. W sumie kolejny nóż który ma fajnie wyglądać i się sprzedawać.

PS: W sumie nie jest zły, pewnie fajnie by się nim ciachało świeże gałązki ;) taki tasak. Ale prawie pół kilo noża a mamy 6 calową mocną głownie - to ja już wolę SRK będzie połowę lżejszy, parę razy tańszy, równie nieporęczny i wytrzymały. ;)

Mine is Strength... and Lust... and Power!

LUCYFER

Żywkiem zerżnięty z ONTOSA, acz ów pierwszy bardziej mi się widzi jakoś :P

Wzywam posłańców przeznaczenia! - niech uderzą z ponurym zachwytem w ofiarę, którą wybrałem. Milczący jest ten ptak, co żywi się mózgiem tego, co mnie prześladuje, a jego  agonia niech odbędzie się w skomleniu i bólu, i niech będzie to ostrzeżeniem dla tych, co mego jestestwa nienawidzą...

Wyca

To taka wariacja na temat Ontosa, który mi też bardziej się podoba.

DARKdog

Patrze i mierze i oczom nie wierze.
Rychtyk Ontos tylko piłki nie zrobili, żeby był tańszy, dodali 1 cm długości na rączce, bo ostrze ma taką samą, a czymś się różnić musi, i zmienili zestaw survivalowy żeby się lepiej sprzedwał?  :? :dodge:

Dexameth

Kolejna firma która równa w dół ?  :>  A może trafia w gusta nienożowych mieszczuchów ( opinie tutaj nie są reprezentatywne socjologicznie )

Zawsze jest gdzieś piękny poranek , nawet w dniu naszej śmierci .

DARKdog

Nigdy nie pozwalałem złego słowa na nich powiedzieć. Ontos po jakimś czasie użytkowania ujawnił wiele dobrego. Jednak to co ujrzałem teraz pozwala mi sądzić, że Castrati przechodzi jakiś kryzys wieku średniego, albo zmienił dilera. :cry:

brony_

Rękojeść by się mi nawet podobała, gdyby nie ta druga śruba wizualnie mi nie pasująca w tym miejscu  :shy:
Ostrze niet  :/

Jednak będę dalej uważał, że nic nie przebije Col`a i Venoma  ;)

K O Ł O B R Z E G   ---> www.rezydencja.fajnewczasy.com

demon

Nie, no k_wa ! Trzeba sobie inne hobby znaleść ...

Cytat: Dexameth w 04-10-2010, 20:50:24

Kolejna firma która równa w dół ?  :>

Nic dodać ...

Ps. Gdybył miał jedno życie na zmarnowanie założyłbym się z jakimś z przeciętnym metrotaktycznym, że dłużej przeżyję z Vickiem Foresterem na bezludnej wyspie, niż taktyczny z tasakiem. Nie wiem kto by wygrał zakład ale jedno jest pewne - szanse mielibyśmy conajmniej równe a ja (dodatkowo) miałbym zaoszczędzone pare ojro na wypadek gdybym przetrwał i chciał sobie po powrocie do cywilizacji zimnego browca zakupić.

Chwilowo nie mam czasu. Takie tam, różne...

Tu wrzucić jakiś mądry / szokujący cytat - najlepiej po angielsku lub po łacinie, ewentualnie nazwę zespołu o którym nikt nie słyszał.

riot

Mógłby być nożem moich marzeń, gdybym wrócił do lat szkoły podstawowej. ER wypala się. Szkoda.

Fliegerkappmesser

Better dead than red / Lieber tot als rot

AlexP

taktyczny tasak za ok. 400 euro, sprzedadzą się jak świeże bułeczki :rotfl:

Ceterum censeo PCK esse delendam!

DARKdog

No za Ontosa tak gdzieś krzyczeli, skąd wiesz, że 400? Gdzieś się już pojawił?

porcelanowy

Powitoł

Cytat: Dexameth w 04-10-2010, 20:50:24

Kolejna firma która równa w dół ?  :>  A może trafia w gusta nienożowych mieszczuchów ( opinie tutaj nie są reprezentatywne socjologicznie )

Przesadzasz ;>
Raczej w gusta nożowych mieszczuchów, takich co to nie poważają zegarka jeśli nie ma WR=200m nawet gdy nie potrafią pływać...
Cóż mam rzec? Nóż ma jakiś swój świński urok i mi się podoba :D

Cytat: DARKdog w 06-10-2010, 07:55:02

No za Ontosa tak gdzieś krzyczeli, skąd wiesz, że 400? Gdzieś się już pojawił?

Nie wiem, co to za sklep - stoi 400pińdziesiąt: http://www.lalama.eu/selvans-p-3493.html

@Demon-zaciukałbym cię tym łomem, zjadł i byłbym do przodu o twojego vicka i ojro :D

DARKdog

Znaczy w ramach sprostowań.
Chodzi mi o politykę firmy. Robią dla jakieś organizacji FISSS nóż, który już zrobili (vide Ontos). No chyba, że ta organizaja zastrzegła sobie, że to ma być nóż zrobiony dla nich, jakiego jeszcze nie było. Wtedy na miejscu tej organizacji bym się zezłościł, bo lekka modyfikacja rączki, zmiana szlifów na głowni, nowy survival pack i hop, mamy nowy niepowtarzalny nóż to jest kpina.

Ostrze w kszatłcie tantoidalnym z okrągłym szlifem przy czubku pasuje jak do świni siodło. O ile Ontos miał jak dla mnie piękne ostrze tak ten nóż mi nie podchodzi. Dodatkowo w ontosie na grzbiecie klingi występowało coś w stylu łaszywego ostrza, przez co wbijanie takiego łoma nie było wcale takie ciężkie, potem wspaniałe młotko-kowadełko-bardzo użyteczne w terenie i wreszcie piłka, która nie zabierała dł KT i pozwalała na swobodne rąbanie i nie martwienie się o wyszczerbienie piłki przy tejże czynności. Ciekaw jestem jaki Selvans ma profil "od góry" i do czego służy to przewężenie, w miejscu którego Ontos miał piłkę. W Selvansie są tam jakieś znaczki ale nie mogę ich rozszyfrować.

LUCYFER

I tu się z z Tobą w większości zgodzę, ONTOS bije go na głowę, i gdybym miał wybierać nawet bym się nie zastanawiał,  :heart: jestem za ONTOSEM ;P

Wzywam posłańców przeznaczenia! - niech uderzą z ponurym zachwytem w ofiarę, którą wybrałem. Milczący jest ten ptak, co żywi się mózgiem tego, co mnie prześladuje, a jego  agonia niech odbędzie się w skomleniu i bólu, i niech będzie to ostrzeżeniem dla tych, co mego jestestwa nienawidzą...

svistak

Cytat

Ciekaw jestem jaki Selvans ma profil "od góry" i do czego służy to przewężenie, w miejscu którego Ontos miał piłkę. W Selvansie są tam jakieś znaczki ale nie mogę ich rozszyfrować.

To są iskry więc zakładam że to służy do krzesania... czyli drugie ostrze, dokładnie w miejscu gdzie zdarza mi się się kłaść kciuk... mniam. Rozumiem że jest w tym miejscu ponieważ twórca chciał zachować płaski grzbiet przy końcu ostrza do batonowania. Niby koncepcja słuszna, i wygląd taki bardziej taktyczny... Pozostaje tylko pytanie po co.
"uczta się strzelać z czegokolwiek, wiatrówek, broni palnej, proc, łuków, kusz, uczta strzelać swoje dzieci, wnuki.
Ta umiejętność przyda się w przyszłości na pewno aby zostać Patriotami w tym kraju. Lać kogoś prędzej czy później cza będzie, coby tu być i zdychać w chujowym, ale swoim własnym kraju"

Dexameth

Cytat: porcelanowy w 06-10-2010, 08:17:00

Przesadzasz ;>

Ja żem pomyślał że firma się wyprzedaje schlebiajac niskim ( nożowo niskim ) gustom . A nóż ? Jak nóż , nawet bez świńskiego uroku  ;-)  ;P

Zawsze jest gdzieś piękny poranek , nawet w dniu naszej śmierci .

gerard36856

oni zerzneli design z Tlimowego "Rysia" czy jak tam ten noz sie nazywal. podobnie.

Mój błysk przebije ciemności, moja jasność mroki rozproszy.

rambo

Jak dla mnie całkiem ciekawy nóż i powiem że nawet mi się podoba czego o Ontosie powiedzieć nie mogę.

picie to jest życie, a nie zabawa, bo zabawa to kurwy i strawa!