Reklama

Taktyczny twardziel na CRKT m-60

Zaczęty przez Siper, 16-10-2010, 18:30:47

Siper

Wrzucę kolejną, bo dawno nic nie pokazywałem, a trochę się dziś nudzę  ;P

Pochewka ala Bear Grylls do taktycznego noża CRKT m-60 tanto. Chciałem oddać w niej charakter noża, dlatego styl wykończenia zrobiłem kanciasty taki  ;-)
Materiał to skóra zdaje się bycza (tak wynikało z opisu na metce), gruba na ok. 2,5mm, twarde lico ze strukturą pasującą do rękojeści noża.
Mocowanie tylko poziome. No i kieszonka na krzesiwo.

Proszę o komentarze.

Zdjęcia jak zwykle   :rzyga:

banax

To aby na pewno skóra  :D, wygląda jak tworzywo.
Pochew bardzo fajna,  coś jakby nowy kierunek w sztuce  :P, podoba mi się, "wiosło" z wątku obok też.

Gratki

Siper

Oj skóra skóra  ;) Tak po flashu wyszła, była woskowana i natłuszczana, dlatego tak ładnie się świeci  ;P
Tak mi się spodobała, że sobie też taką trzasnąłem  :P

Arwil0

Witam,

Może się nie znam, ale dlaczego zapięcie noża jest od wewnątrz, a nie na zewnątrz? Nie ma problemu z odpinaniem?

No chyba, że pochewka jest do obsługi lewą ręką z przepiętą kieszonką an drugą stronę.

Pzdr
Arek

Nie dyskutuj z debilem, bo najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.

Siper

Ten typ zapięcia ma tak właśnie być na prawą rękę. W ten sposób łatwo się odpina. Zapięcie podejrzane w nożu o nazwie Mamut. Super wygląda, genialnie wprost trzyma nóż i jest naprawdę wygodne.
Fakt że jest od strony pleców zupełnie w niczym nie przeszkadza. Przecież i tak musisz złapać za rękojeść żeby wyjąć nóż  ;-)

Arwil0

no tak, po przyjrzeniu się, może być wygodnie.
generalnie pochewka bardzo fajna i właśnie zwróciłem uwagę na zapięcie, bo mi się podoba

Pzdr
Arek

Nie dyskutuj z debilem, bo najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.

Pillnitz

Kieszonka trochę wielgachna, ale całościowo pochewka bardzo fajna :), ostatnio podobają mi się te gryllsowe...
Zapięcie z tej strony, żeby wygodnie operować nim kciukiem przy rozpinaniu ;).

* zacnie ostrzyżony hetero sapiens *

SMF spam blocked by CleanTalk