Żegnamy Jumbo i Testrala

Reklama

Spyderco SPA // i inne

Zaczęty przez cubix, 19-10-2010, 19:04:55

cubix

Takie 2 nożydła trafiły do mnie na warsztat, właściciel prosił aby pozbyć się badziewnego backspacera w Mili (który jest odlany jak chińska zabawka) i lekko odmienić ich wygląd ;) Efekty widoczne na poniższych fotkach, mam nadzieję, że spodoba się właścicielowi :) Baardzo zyskały w moich oczach po tym Spa (sam byłem zaskoczony).

Proszę kontaktować się tylko i wyłącznie mailowo!

Wojtek63

Tak patrzę i nie wieżę po prostu rewelacja  8D 8D wyślij do firmy to może cię na etat wezmą  :D

Wojtek

kezsel

Rewelacja 8D jak Ty to robisz?, czy Ty aby nie jesteś z innej planety? ;>

Wojtek63

Mamy zdolną młodzież i ch...j  ;> nie to co my staruchy :D

Wojtek

Sybir

A w kocie coś jeszcze robiłeś oprócz powłoki?

Sprzedam

www.laguiole.pl

cubix

To nie powłoka - ostrza jak i cały hardware został wypiaskowany (śrubki, linery, spacery itd). Poprawiona krawędź i inna kosmetyka jeszcze :) Cieszę się że się podoba !!!

Sybir

Sprzedam

www.laguiole.pl

Silurus

Militarka wygląda niezwykle apetycznie - dobra i estetyczna praca.

Pozdrawiam.

Trudno powiedzieć dlaczego, ale ofiara hipnotycznie urzekającego majestatu pustyni, kosmicznej pustki i martwej ciszy, tak głębokiej, że słychać własny oddech i bicie serca, nie ma innego wyboru: nie oprze się wyzwaniu i w poszukiwaniu absolutu dodającego życiu smaku, zawsze tam wróci.

Bródkes

Mega  8D 8D
Sam byś zaczął foldery robić  ;>

kali

Mogłeś od razu skrócić rękojeść Mili :)

There are no tactical knives, only tactical minds
FP

cubix

Właściciel sobie nie życzył więc nie będę robił na własną rękę ;) Ale fakt, że oni coś mają z tymi przykrótkimi ostrzami  :special:

Trollsky

Cubix tak w żołnierskich słowach - ile trzeba dac złotówek zeby skompletowac komplet narzedzi zeby spiaskowac klinge jak na zdjęciach ?

lifting tych pajaków wyszedł wspaniale.

Ludzie wybaczą Ci wszystko, oprócz tego ze Ci coś wyszło.

kali

Jakbyś miał na zlocie coś piaskowanego, to chętnie obejrzę jak to wychodzi na hartowanej stali, na której wcześniej był satin :)
I przyłączam się do pytania Trollskiego, albowiem sprężarkę mam :D

FP

kosma

Cytat: kali w 19-10-2010, 20:01:11

Mogłeś od razu skrócić rękojeść Mili :)

+100

RNL

o, podróby Spyderco, nie ma logo  ;P

fajnie wyszło. Pierwsza mili co mi się podoba.

,,Good luck, Mr. Gorsky"

Pozdrawiam wszystkich frustratów z pieczątką :*

cubix

Duży kompresorek, tak z minimum 50l- idealnie 100l dwutłokowy bo małe za często dobijają, kabiny są na allegro (realnie od ~500zł) ale pistolety w nich są ch** - trzeba wyposażyć w jakiś lepszy ;) Oczywiście koniecznie filtr powietrza/odwadniacz dobry bo będzie nam leciało błoto zamiast piasku. No i trzeba liczyć się z tym, że im tańsza kabina, tym więcej piachu będzie lecieć różnymi szczelinami ;) Piasek - trzeba poeksperymentować, na pewno drobniutki - 0.2-0.3mm, chyba takiego teraz używam (mam kilka wiaderek, więc nie jestem pewien ;) ).

kali

Tak dużo powietrza schodzi na takie detale?
Da się bez kabiny na wolnym powietrzu?

FP

cubix

niby tak, ale wtedy piasek jest jednorazowy... Na nóż Ci pójdzie pół wiaderka :D Poza tym nawet przy kabinie zaleca się nosić respirator, a co dopiero rozpylić to na wolnym powietrzu - mury itp. piaskuje się grubym cięższym piachem i wydaje mi się, że dlatego się nie unosi tak łatwo.

Pistolety mają straszne zapotrzebowanie na powietrze, bo non stop musi być utrzymane ciśnienie minimum 6 bar, poniżej po prostu nie są skuteczne.

kali

6 atmosfer to niefajnie. Nie można cięższym piachem? Wtedy nawet 6 atm nie pomoże? :>
Może kiedyś dorwę pistolet, to spróbuję.

FP

cubix

Trust me - mam etap prób i błędów za sobą i wiem co działa a co nie ;) Cięższym, znaczy grubszym można, ale wtedy znikają wszystkie detale (zrobi Ci się coś ala powłoka Busse).. Pomijam fakt, że im grubszy piach tym bardziej chropowata faktura = dużo większe ryzyko rdzy.